12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
21 Eylül 2022 Çarşamba - 15:11

Türk Interpolü, 7 organize suç örgütü liderinin yakalanmasını sağladı

EMNİYET Genel Müdürlüğü (EGM) Interpol- Europol Daire Başkanlığı'nca kurulan özel ekip, nitelikli dolandırıcılık nedeniyle hakkında kırmızı bülten bulunan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7 suç örgütü firarisinin yurt dışında yakalanmasını sağladı.

Türk Interpolü, 7 organize suç örgütü liderinin yakalanmasını sağladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

EGM Interpol- Europol Daire Başkanlığı, yurt dışına firar eden suç örgütü liderleri ile diğer suçluların yakalanıp, Türkiye'ye iade edilmelerine ilişkin özel ekip oluşturdu. Dolandırıcılık, tehdit, yağma ve mafya tipi suç örgütlenmeleri liderlerinin yakalanması için kurulan ekip, bugüne kadar Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, silahlı saldırı eylemlerinden aranan suç örgütü lideri Barış Boyun, 'Göl' çetesi lideri Volkan Reçber, yaralama, tehdit, yağma, iş yerine zarar verme, cinayet suçlarından aranan Binali Camgöz, 'Şirinler' suç örgütünün lideri 'Meks' lakaplı Mehmet Sabri Şirin ile yağma ve cinayet gibi birçok olayın faili olarak aranan suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ile yardımcısı Lider Camgöz'ün bulundukları ülkelerde yakalanmalarını sağladı.

FATİH ÖZER'İN İADE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

20 Nisan 2021 tarihinde Arnavutluk'a kaçan ve hakkında kırmızı bülten çıkartılan kripto para uygulaması Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos 2022 tarihinde Arnavutluk'un Flora şehrinde yakalandı. Türk Interpolü ile Arnavutluk polis teşkilatının etkin iş birliğinin ardından yakalanan Faruk Fatih Özer, şu anda Arnavutluk'ta tutuklu bulunuyor ve iade süreci devam ediyor.

SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ İTAYLA'DA YAKALANDI

Türk Interpolü'nün çalışmaları sonucunda Gürcistan Interpolü tarafından yakalanıp, ardından Gürcistan'da adli kontrol ile serbest bırakılan suç örgütü lideri Barış Boyun, 3 Ağustos 2022 tarihinde İtalya'nın Rimini şehrinde otelde yakalandı. İstanbul'da birçok silahlı saldırı, mala zarar verme ve yağma eylemlerini gerçekleştiren Barış Boyun, İtalya'da tutuklandı. Barış Boyun'un iade süreci için temaslar sürüyor.

'GÖL' ÇETESİ LİDERİ KARADAĞ'DA TUTUKLU 

İstanbul'da diğer suç örgütleri ile silahlı çatışmalara giren ve olaylarda kullandıkları taşıtları bulunmaması için göle atmaları nedeniyle kamuoyunda 'Göl' çetesi olarak bilinen suç örgütünün lideri Volkan Reçber, 30 Temmuz 2022 tarihinde Türk Interpolü'nün yoğun çalışmaları sonucu Karadağ Podgoritsa Havalimanı'nda yakalandı. Romanya'da yasa dışı silah bulundurma suçu ile ilgili olarak 2021 Ocak ayında yargılandığı davada Volkan Reçber'in adli kontrol kararı ile serbest bırakılması üzerine Türk İnterpolü, elde ettiği istihbarat neticesinde Reçber'in Karadağ'da yakalanmasını sağladı. Karadağ’da tutuklu bulunan Reçber'in iade süreci devam ediyor.

İzmir'de işlediği yaralama, tehdit, yağma, iş yerine zarar verme, cinayet suçlarından dolayı aranan ve 'Deniz' ismiyle de bilinen Binali Camgöz, EGM Interpol- Europol Daire Başkanlığı'nın çalışmaları sonucunda Karadağ'da yakalandı. Yasa dışı yollarla kaçtığı Gürcistan'da sahte kimlik çıkartan ve bu kimlikle Balkan ülkelerine geçtiği belirlenen Camgöz için Türk Interpolü kırmızı bülten çıkartarak 6 Temmuz 2022 tarihinde yakalanmasını sağladı. Camgöz, Türkiye'ye iadesi tamamlanana kadar Karadağ'da tutuklu bulunuyor.

'ŞİRİNLER' ÖRGÜTÜ LİDERİ HOLLANDA'DA TUTUKLANDI

Silahlı yağma, cinayet, yaralama olaylarına karışan 'Şirinler' suç örgütünün lideri 'Meks' lakaplı Mehmet Sabri Şirin, hakkında çıkartılan kırmızı bültenin ardından Hollanda'nın Limburg bölgesinde yakalandı. Şu an Hollanda'da da tutuklu bulunan Şirin'in de iade süreci devam ediyor.

ÖRGÜT LİDERİ VE YARDIMCISI SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

İzmir'de birçok silahlı saldırı, mala zarar verme, yağma ve cinayet eylemi gerçekleştiren ve suç örgütünün lideri olarak aranan Serkan Kurtuluş, 11 Haziran 2020'de Arjantin'de, örgütteki sağ kolu Lider Camgöz ile birlikte sahte kimliklerle yakalandı. Arjantin'de tutuklu bulunan 2 kişinin Türkiye'ye iade süreci devam ediyor.

EGM Interpol- Europol Daire Başkanlığı, yurt dışında yakalanmasını sağladığı suç örgütü liderlerinin yanı sıra diğer suçlara karışan ve bulundukları ülkelerin güvenlik güçlerince yakalanan 84 suçlunun da bu sene içerisinde Türkiye'ye iadesini sağladı.

TURK INTERPOLU, THODEX KURUCUSU FARUK FATIH OZER'IN (FOTOGRAFTA) DE ARALARINDA BULUNDUGU 7 SUC ORGUTU LIDERININ YURT DISINDA YAKALANMASINI SAGLADI. FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

TURK INTERPOLU, THODEX KURUCUSU FARUK FATIH OZER'IN (FOTOGRAFTA) DE ARALARINDA BULUNDUGU 7 SUC ORGUTU LIDERININ YURT DISINDA YAKALANMASINI SAGLADI. FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

ANKARA, (DHA)

 
Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı
 
Bugün nikahı kıyılacak Zeynep, dün gece kalp krizinden öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı
BURSA’nın İnegöl ilçesinde dün evinde rahatsızlanıp yaşamını yitiren Kıbrıs ...
Emre Olur adliyeye sevk edildi
SEDAT Peker'in basın danışmanı olarak bilinen ve Arnavutluk'ta gözaltına ...
Kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti
KAYSERİ'de yıllık izindeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ...
 
Annesini vahşice öldüren kadın akıl hastanesine yatırılacak
KÜÇÜKÇEKMECE'de annesini vahşice öldüren Tuğçe Sayın (35) hakkında, akli ...
Mezuniyetlerinden 50 yıl sonra buluştular
NİĞDE Lisesi'nden 1972 yılında mezun olan 55 kişi, bir araya gelerek eski günleri yad etti.
Büyükşen çifti cinayetinin sanıkları hakim karşısında
KONYA'da komşularına benzetilerek 4 yıl önce yanlışlıkla öldürülen Necla ...
 
28 yıl önce işlenen cinayeti telefonda itiraf edince yakalandı
KONYA'da 28 yıl önce boş arazide cesedi bulunan Mehmet Ali Atıcı'yı (54), ...
Mihriban ve Özer Hurmacı arasındaki darp davasında karar
FUTBOLCU Özer Hurmacı ve aralarındaki boşanma davası süren eşi Mihriban ...
Ayşe'nin gidemediği üniversitedeki sırası boş kaldı
SAMSUN'da 3 gün önce amcası muhtar Mehmet Tural’ın (58) temizlediği tabancasının ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva