İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
10 Mart 2022 Perşembe - 09:50

Türk hakem dünyasında deprem şoku

Turgut Güngör

Türk hakem dünyasında deprem şoku
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"Hakemlere darbe yapıldı. Operasyon çekildi. Gözdağı verildi. Hakemler temizlendi."

Bu  mesajların arkasında, birilerinin istediği oldu. Ahbap Çavuş ilişkileri ile listeler oluşturuldu. Alfabetik sıralama ve kariyer dikkate alınmadı. Karışık, düzensiz, özensiz sıralanmış 13 isim. Birilerinden gelen isimler alt alta yazılmış izlenimi veriyor.

Kulüpler Birliği'nin açıklaması ilginç: "Hakem kadrolarına dair alınmış olan kararlarda, bazı yayın organlarında iddia edildiğinin aksine, Kulüpler Birliği Vakfı'nın hiçbir şekilde bilgisi ve dahlin olmadığını kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

ÇEBİ NE DEMEK İSTEDİ

Operasyonun arkasında bahis işi mi var? Bu sorunun yanıtını Savcılık arayacaktır. TFF böyle bir ortamda neden bu açıklamayı yaptı? Örneğin, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin haberi var mıydı? "Önümüzdeki günlerde gelecek sezon için umut verici girişimler var. Ben bunun farkındayım" sözünün alınan bu kararla ilgisi var mı?

Türkiye'nin bir numaralı hakem otoritesi kabul edilen gazeteci Ömer Faruk Ünal diyor ki:

"Dışarıda kalan hakem listesi, içeridekiden daha temiz. Bu MHK(Merkez Hakem Kurulu) tarihin en kötüsü. Bu hamleyi 4-5 kulüp başkanı yaptırdı."

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran ilk Galatasaray maçından sonra Ali Palabıyık'ı istemedi. 2 Şubat'ta bu kez, "Cüneyt Çakır'ı bir daha bizim maça verirseniz, maça çıkmam. 3-0 hükmen yenik sayılırım" dedi.

HEP BU HAKEMLER VARDI

Fenerbahçe 8. haftada lider durumda iken bu hakemler doğradı. Konyaspor'un, Adana Demirspor'un iyi giderken önlerini bu hakemler kesti. Trabzonspor'un şampiyon olması için bu hakemler kullanıldı. Diğer takımları bu hakemler mağdur etti. 

Lig şampiyonluğunu "hakem mafyası" belirledi tezinin sorumluluğu, "tetikçi bunlar" iddiasının isimleri. Yandaş, takımdaş, renkdaş yakıştırmasının "Kara gömleklileri".

GECE YARISI AÇIKLANDI

Futbol Federasyonu son dönemde çok tuhaf işler yapıyor. Nihat Özdemir herkese elma şekeri dağıtıyor, kimseyi kırmadan işleri yürütmeye bakıyor. 

Geçen hafta Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakemi gece yarısı açıklandı. Merkez Hakem Kurulu bu maça Cüneyt Çakır'ı görevlendirdi. Bir başka iddiaya göre maçın hakemi Fırat Aydınus atandı, son anda değiştirildi.

Haftanın diğer hakemleri gündüz açıklandı. Bir tek bu maçın hakemi bekletildi. Sonra anlaşıldı ki, 3 gün önce Türkiye Kupası'nda uzatmaya giden 120 dakika süren maçı yöneten Zorbay Küçük bu önemli karşılaşmaya atanmış. Olacak iş değildi, oldu. Bir tuhaflık vardı. Kimse bir şey bilmiyordu.

ÇOK ACAYİP TUHAF İŞLER

İki gün sonra salı gecesi, TFF bir açıklama yaptı. İnanılır gibi değil.  Futbola yıllardır hizmet eden, iyi kötü maç yöneten 13 hakeme bundan sonra görev verilmeyecek. Bayram değil seyran değil. Nereden çıktı bu karar? Tuhaf. 

Çok acayip işler oluyor. Süper Lig'in bitimine 10 hafta var. 13 klasman hakemine sezon sonuna kadar maç verilmeyecek. Kapıların arkasında gizli bir şeyler olmuş belli. Ortada hiçbir şey yokken ve durup dururken, kim, neden böyle bir kararı alır?

ATOM BOMBASI DÜŞTÜ

Önce el altından haberler sızdırıldı. TFF'de  bazı görevliler güvendikleri sözde gazetecilere, hakemlerle ilgili bir şeyler yazdırdı. Örneğin,  "Cüneyt Çakır önümüzdeki yıl 4 milyon dolara anlaştığı Suudi Arabistan'a gidecek." Türkiye'nin en kıdemli ve en kariyerli hakemi bu haberi televizyondan öğrendiğini söyledi. Kimse Cüneyt Hoca'ya doğru mu diye  sormadan asparagası servis etti. Diğer hakemlere gözdağı verildi. En önemli hakem böyle bir yalanla sıfırlandı ve ardından büyük bomba patlatıldı. Hakem dünyasına adeta atom düştü. Hiçbir gerekçe açıklanmadan 13 hakemin kellesi gitti. 

Hakem operasyonu için ne dediler, ne yazdılar:

Ahmet Çakar(Eski hakem. Spor yorumcusu):

"Servet Yardımcı ile Rıdvan Dilmen arasında kanlı bıçaklı bir kavga var. Türk hakemliğinde Emir eri hakemler dönemi başladı. Zorbay Küçük, Ümit Öztürk, Ali Şansalan hakemlik yapmaya devam edecek ama Dünya Kupası'na gidecek olan Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus tasfiye olacaklar öyle mi?"

Ömer Faruk Ünal(Spor yazarı, yorumcu):

"Türk hakemliğinin bittiği gün 8 Mart 2022."

Fatih Doğan(Spor yazarı, yorumcu):

"MHK futbol tarihimizin en radikal kararına imza attı. Yaşlı genç demeden 15 hakemin neredeyse mevcudunun yarısının lisansını iptal etti. Hakemlerin total olarak kötü olduğu bir gerçek, ancak hangi kriterlere göre bu seçimin ve operasyonun yapıldığı merak konusu."

 Ahmet Ercanlar(Spor yorumcusu):

"Bu rezalet TFF'yi bitirir. Bu TFF'yi atayanlar şimdi de acil olarak görevden almalı, futbola bir daha da yaklaştırmamalı."

 Veli Yiğit(TRT Spor yorumcusu):

"Abdülkadir Bitigen yarınki Manchester City- Sporting Lizbon maçının Avar hakemi. Cüneyt Çakır 2022 Dünya Kupası kadrosunda. Fırat Aydınus'tan rica ediyorsunuz bir sezon daha uzatıyorsunuz (talimatı değiştirerek) ama üçü de bizim ligimizde sezon sonuna kadar maç alamayacak."

Şekip Mosturoğlu(Hukukçu):

"Hakem işi çok u kaldırır. Bekleyelim."

Barış Yurduseven(TRT Spor yorumcusu):

"Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık ve Abdülkadir Bitigen maç yönetemeyecek. Kural hatası yapan Ümit Öztürk ile yönettiği maçın 20 dakikasını VAR'da geçirip dünya rekoru kıran Arda Kardeşler maç yönetebilecek. Şaka desen şaka değil. Fıkra desen fıkra değil."

Mehmet Demirkol(Spor yorumcusu):

"Cüneyt Çakır sıradan bir isim değil. Türk futbol tarihinin tartışmasız en kariyerlisi değil. Katar'da üst üste 6 büyük organizasyonda maç yöneten ilk hakem olacaktı. Onu men edip susamazsınız, açıklama yapmak zorundasınız."

Tahir Kum(Spor yazarı, yorumcu):

"Bugünkü üstünlüğüne fazla güvenme. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Türk hakemliği için bugün İFAB yerine BİAT'a göre maç yönetme devri resmen başlamış oldu."

Barış Ertül(Spor yazarı): 

"Geriye kalan hakemler ya duruş gösterecekler ve Türk hakemliğini temize çıkaracaklar ya da bundan sonra Türk futbolunda kaos ve şaibe hüküm sürecek."

YARIN: FETÖCÜ HAKEMLERİ TEMİZLEYİN

 
Efe yürüyebilsin diye su borularından düzenek kurdu
 
Dünyanın gözü Antalya'da
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 10 Mart 2022 Perşembe 10:18

Yıllarca ligde şampiyonun kim olacağına giden yolda hakemler çok büyük etki oldular.Son 10 senede ise bu açık gözle görülür hale geldi,kıdemli hakemler yorumlarında hakemlikte bir grubun mafyalaştığı sürekli söyleniyor.O nedenle normal seyirci olarak maç seyir ettiğimizde bazı takımların doğrandığını hepimiz görüyoruz.Özellikle bu sene bütün takımlar şampiyonluk yolunda erkenden devre dışı kaldılar.Trabzonspor rakipsiz kaldı,bu bile çok ilginç,ligde istenilen topu oynayamayan takımlar sıralamada daha üst seviyedeler.Şu veya bu nedenle bu hakemlerin ligden atılmaları çok iyi bir karar olmuştur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik Belediyespor - Bayburt Özel İdare Spor: 1-1
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Serik Belediyespor ile Bayburt ...
Serik Belediyespor'da Özcan Kızıltan dönemi
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Serik Belediyespor, teknik direktör ...
Antalyaspor'un golleri 'sağ ayaktan'
SPOR Toto Süper Lig Fraport TAV Antalyaspor, ligde oynadığı maçlarda golleri ...
 
Korkuteli Belediyespor, Kemerspor'u 2-1 yendi
BÖLGESEL Amatör Lig (BAL) 4. Bölge 3. Grup'ta Korkuteli Belediyespor, ...
Antalyaspor’da Admir Mehmedi 3 hafta yok
FRAPORT TAV Antalyaspor’un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı İsviçreli ...
Demrespor 3 puanı 3 golle aldı
TÜRKİYE Bölgesel Amatör Lig 4. Bölge 3. Grup'ta Demre Belediyespor, Burdur ...
 
Futbolcular 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' pankartı açtı
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin hazırladığı 'Kadına Yönelik ...
Beymelekspor play off müsabakalarını garantiledi
ANTALYA Büyükler Amatör Küme 6. Grup'ta Demre Beymelekspor, Elmalı Belediyespor'u ...
Kınıkspor ile Antalya Merkezspor puanları paylaştı
ANTALYA Süper Amatör Lig'in 18'inci hafta karşılaşmasında Kaş Kınıkspor, ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva