12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
15 Ocak 2024 Pazartesi - 09:44

Türkiye'de Popüler 10 Tatil Yeri

Ülkemizin dört bir yanı doğal güzelliklerle çevrili. Havalar güzelleşip yaz tatili zamanı geldiğinde Türkiye’nin birçok bölgesinde dünyanın en güzel sahilleri ve denizini bulmak mümkün.

Türkiye de Popüler 10 Tatil Yeri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yaz tatili denince ilk akla gelen yerler de tabi ki Akdeniz ve Ege Bölgesi oluyor. Ege sahillerinin doğa ile iç içe dokusu, Akdeniz’in hareketli sosyal yaşamı, masmavi denizi ve lüks otelleri her sene milyonlarca misafirini ağırlıyor. Dünyanın dört bir yanından turistin akın ettiği tatil beldeleri, her sezon unutulmaz bir yaz tatili deneyimi sunuyor. Peki Türkiye’de tatil için nerelere gidilir? Popüler tatil rotaları neresi? Sıcak havanın ve deniz kokusunun güzelliklerini hissederek yazımıza göz atalım! 

Popüler Tatil Bölgeleri 

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çok sayıda popüler tatil beldesi bulunuyor. Bu şehirler ve beldelerin her biri kendine özel özellikleriyle tatilcilere keyifli bir tatil imkânı sunuyor. Akdeniz ve Ege’nin en güzel plajları, tarihi mirasları, doğal güzellikleri ve eğlenceli gece hayatı popüler tatil bölgelerinde sizi bekliyor. 

Antalya

Yaz tatili ve oteller denince Türkiye’de ilk akla gelen popüler bölgelerden birisi Antalya oluyor. Akdeniz’in en yoğun tatil beldelerine ev sahipliği yapan Antalya’nın her köşesi farklı güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü tatil köyleri ve 

Antalya otelleri ile çok sayıda konaklama seçeneği sunan şehrin denize kıyısı olan her bir ilçesi ve beldesi tatil destinasyonu olarak kabul ediliyor. 

Masmavi denizi ile kendine hayran bırakan Kaş, villa ve butik otel bölgesi Kalkan, plajları ve otelleri ile ünlü Alanya, doğanın içinde tablo gibi manzara sunan Olimpos ve Çıralı, Adrasan’ın kendine has sakin dokusu, her şey dahil lüks otelleri ile öne çıkan Belek, Kemer, Avsallar ve daha nicesi Antalya’nın popüler tatil beldeleri arasında öne çıkıyor. 

Üstelik konaklama seçeneğinin çok fazla olduğu Antalya’da her bütçeye uygun farklı konseptlerde otel bulmak da mümkün. Ultra lüks otel zincirlerinden butik otellere kadar oldukça fazla alternatif sunan şehirde ister bungalov tatili isterseniz de tam kapasiteli konforlu bir tatil yapmanız mümkün. Antalya otel fiyatları sezona göre değişiklik gösterse de en uygun bütçe ile konaklama için erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmanızı öneririz. 

İzmir

Tatil denince İzmir’in birbirinden güzel sahillerinde vakit geçirmek başka bir deneyim! İzmir şehir merkezine yakın olan Urla, Çeşme ve Dikili, bölgenin gözde tatil beldeleri arasında yer alıyor. Daha sakin bir yaz tatili yapmak isteyenler için Foça, Sığacık ve Karaburun da İzmir’in en çok tercih edilen tatil beldeleri olarak öne çıkıyor.

Çeşme hem merkezi hem de Alaçatı’nın hareketli sosyal yaşamı ve ünlü plajları ile her yaz milyonlarca turisti ağırlıyor. Alaçatı’nın Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında yer alan butik otelleri, Çeşme’nin her şey dahil lüks otelleri konaklama için en popüler seçenekler. İzmir’in binlerce yıllık tarihi miraslarını görebileceğiniz antik kentleri, eğlence dolu gece hayatı ve Ege mutfağının lezzetlerini tadacağınız restoranları da keşfetmeye değer. 

Muğla

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Göcek, Datça ve daha nicesi…Yaz tatili için Muğla’dan zengin bir şehir bulmak oldukça zor. Mavi bayraklı koyları, yemyeşil doğası, lüks otelleri ve lezzet dolu yerel mutfağ ile Muğla kendine has bir şehir! Kentin her bölgesinde deniz, kum ve güneş tatiline doyacağınız tatil köyleri, oteller, halk plajları ve kamp için uygun ormanlık bulabilirsiniz. Söz konusu Muğla ise konuşulacak şeylerin listesi uzar gider! En iyisi Muğla’yı keşfe çıkmak, Türkiye’nin böylesi güzel doğal miraslarına sahip bölgeyi gezerek harika deneyimler yaşamak! 

Aydın 

Aydın’ın popüler tatil bölgeleri arasında öne çıkan yer Didim ve Kuşadası oluyor. Tarihi kalıntıları, tertemiz denizi ile öne çıkan plajları ve eğlenceli sosyal yaşamı ile Kuşadası ve Didim’de yaz sezonları oldukça hareketli geçiyor. Uygun fiyatlı otel seçeneği arayanlar için zengin alternatif sunan Kuşadası ve Didim’de her yaştan kitleye hitap eden tatil konseptini yaşayabilirsiniz. 

Balıkesir 

Kaz Dağları’nın doğal güzelliğinden payını alan en güzel tatil bölgelerinden biri olan Balıkesir’i henüz ziyaret etmediyseniz mutlaka listenize eklemenizi öneriyoruz. Balıkesir şehir merkezi daha çok kent yapısında olduğu için tatillerde daha çok denize kıyısı olan ilçe ve beldelere gidiliyor. Edremit, Ayvalık, Gönen, Burhaniye ve Gömeç deniz tatili için gidilen yerler arasında. Özellikle Ayvalık ve Cunda, son yıllarda popülerliğini giderek artırıyor. 

Popüler Deniz Tatili Yerleri

Tatil bölgelerini genel olarak ele aldığımız maddelerden bahsettik. Şimdi büyük illerin arasında en çok öne çıkan popüler deniz tatili yerlerinden bahsedeceğiz. Deniz tatili yapmak için alternatif sayısı oldukça fazla. Ancak bazı beldeler bu konuda oldukça iddialı ve yılın her dönemi de ziyaretçi akınına uğruyor. Güneşin içinizi ısıtacağı, yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile popüler deniz tatili yerlerine yakından bakalım; 

Bodrum, Muğla

Cıvıl cıvıl sokakları, masmavi denizi ile hayran bırakan plajları, farklı konseptlerdeki yüzlerce oteli ve birbirinden güzel restoranları ile Bodrum, Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri. 70’li yıllarda artan villa sayısı ile birlikte büyük şehirden tatil için gelinen Bodrum, her geçen gün daha da gelişiyor. Meşhur begonvil çiçekleri, bembeyaz evleri ile hayran bırakan Bodrum’da Gümüşlük, Gümbet, Göltürkbükü, Bitez, Yalıkavak gibi daha birçok tatil beldesi sizi bekliyor. Bodrum’a kadar gelmişken hangi beldede olursanız olun meşhur Bodrum Kalesi’ni, Halikarnas Mozolesi’ni, mekanları ile ünlü barlar sokağını ve Gümüşlük sahili ziyaret etmeyi unutmayın! 

Çeşme, İzmir 

İzmir’in en gözde tatil merkezi Çeşme’de yaz sezonu bir başka geçiyor! İzmir şehir merkezine sadece 1 saat mesafede yer alan Çeşme, Ilıca ve Alaçatı gibi bölgeleri ile oldukça popüler. Alaçatı’nın eski taş evleri ve dar sokaklarında dolaşmak, restoranları ve meyhanelerinde Ege mutfağının lezzetlerini tadabilmek, meşhur plajlarında denizin keyfini sürmek ve daha fazlası Alaçatı tatillerini vazgeçilmez kılıyor. Butik oteller için Alaçatı, lüks ve her şey dahil konseptli oteller için Çeşme Merkez ve Ilıca bölgelerini tercih ederek keyifli bir Ege tatili yapabilirsiniz.

Fethiye, Muğla

Muğla’nın en gözde tatil beldelerinden Fethiye, yılın dört mevsimi ziyaret ediliyor. Kış sezonunda trekking, yamaç paraşütü, rafting gibi doğa sporları için ziyaret edilen Fethiye’nin en kalabalık olduğu dönem ise haziran, temmuz ve ağustos ayları. Yaz mevsiminde sıcaklığın 40 dereceyi bulabildiği Fethiye’de en güzel tatil ise masmavi denizin tadını çıkarmak! Ünlü doğal koy olan Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Gemiler Adası gibi eşsiz güzellikleri görmek için dünyanın dört bir yanından turistin geldiği Fethiye’de yapacağınız yaz tatilinde Saklıkent Kanyonu, Kayaköy gibi meşhur gezilecek yerleri de görebilirsiniz. 

Kaş, Antalya 

Mavi rengin en güzel tonunu Kaş’ta görmeye hazır olun! Antalya’nın en güzel denize sahip bölgelerinden olan Kalkan ve Kaş’ta deniz tatilinin keyfi bir başka. Yılın 6 ayı deniz sezonunun sürdüğü Kaş’ın hemen her yerinde denize girmek mümkün. Arabayla giderken dahi yol kenarında güzelliğini gösteren koylarda yüzen insanları görebilirsiniz. Kaş’ın en güzel özelliklerinden birisi de bölgede yer alan plajların birçoğunun halka açık belediye plajları olması. Özel işletmelere oranla çok daha uygun fiyata halk plajlarından faydalanmak mümkün. Kaş’ta da tıpkı Alaçatı’da olduğu gibi butik otel sayısı oldukça fazla. Daha kapsamlı konsept arayanlar için Çukurbağ Yarımadası üzerinde yer alan otelleri incelemesini öneririz. Dünyaca ünlü Kaputaş Plajı ve Büyük Çakıl Plajı mutlaka görülecekler listenizde yer almalı. 

Alanya, Antalya 

Antalya’nın her ilçesi ve beldesi kendine has tatil yeri dokusuna sahip. Denize kıyısı olan ilçeler ise bu konuda en iddialı olanları. Akdeniz’in en güzel tatil bölgelerinden biri olan Alanya aynı zamanda otel cenneti olarak da anılıyor. Dünyaca ünlü lüks otel zincirlerinin de bulunduğu Alanya, Antalya otelleri konusunda ön plana çıkan bir bölge. Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası, Kleopatra Plajı gibi birçok popüler yer de Alanya tatilinde keşfetmeniz için sizi bekliyor! 

Alanya, Kaş, Çeşme, Fethiye, Bodrum ve en uygun Antalya otel fiyatlarını erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmadan şimdi keşfedin! 

 
Şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapan 18 şüpheliye gözaltı
 
Afyon evinde Serik'e yenildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Global Nakliyat: Profesyonel İstanbul - İzmir Nakliyat ve Eşya Depolama Hizmetleri
Global Nakliyat, İstanbul - İzmir arasında sağladığı profesyonel nakliyat ...
Online Cinsel Terapi Hizmetleri
Cinsel hayatınızda yaşadığınız ruhsal sorunlar için cinsel terapi uzmanı sitesine danışabilirsiniz.
Ortodontide Sık Sorulanlar
Dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan, bununla birlikte kapanış ve çiğneme ...
 
Cumhuriyetin 100. Yılında İhracatın Parlayan Yıldızı QUA Granite
2023 yılında dış ticaret faaliyetleriyle Türkiye'ye 42,6 milyar dolar ...
Evlat Edinme Sürecinde Hukuki Adımlar
Evlat edinmek, birçok aile için önemli ve duygusal bir karar olmakla birlikte, ...
Trabzon'da Günlük Araç Kiralama Deneyimi
Trabzon Oto Kiralama, şehrin keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerini keşfetmek ...
 
Nilüfer Nöbetçi Elektrikçi -- Nilüfer Elektrikçi
2017 Yılından beri Elektrik Arıza, 2017 Yılından Beri 7 Gün 24 Saat Hizmetinizdeyiz! ...
Minare Alemleri Çelik Minare Modelleri ile Hoş Görünüm
Minare Alemleri, camii inşaatında uzmanlaşmış, güvenilir ve tecrübeli ...
Kanal Tedavisi Nedir?
Diş pulpasının iltihaplanması veya enfeksiyonu durumunda uygulanan kanal ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva