Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
24 Haziran 2018 Pazar - 16:59

Türkiye'de ve Antalya'da bugün yaşananlar

Türkiye genelde sakin bir seçim süreci geçirirken, bazı illerdeki iddialar, tartışmalar, kavgalar günü damgasını vurdu.

Türkiye de ve Antalya da bugün yaşananlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER, bazı ajans, internet siteleri, sosyal medyaya yansıyanlar ile kendi haber merkezine ulaşan bilgiler ışığında bugün yaşanan olaylar ve iddialarla ilgili gelişmeleri derledi.

Erzurum'da sandık başında kan davası çatışması: 2 ölü, 3 yaralı

ERZURUM'un  Karaçoban ilçesinde, aralarında kan davası bulunan iki ailenin fertleri, oy kullanmak üzere gittikleri okulun bahçesinde karşılaşınca birbirlerine girdi. Çıkan silahlı çatışmada, İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile karşı taraftan 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

HDP, SURUÇ'TAKİ İDDİALARA İLİŞKİN YSK'YA BAŞVURDU

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, oy kullanılan okullarda meydana geldiği iddia edilen ihlallerin incelenmesi ve önlem alınması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.HDP Genel Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:"Partimizin YSK Temsilcisi Pınar Akdemir, Suruç Yukarı Bostancı İlkokulu, Suruç Hürriyet İlkokulu, Suruç Süleyman Şah Orta Okulu, Suruç Anadolu Lisesi, Suruç GAP Anadolu Lisesi, Suruç Atatürk İlkokulu ve Suruç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşanan ihlallerin incelenmesi ve önlem alınması için YSK'ya başvurdu. Akdemir, YSK'ya sunduğu dilekçede, silahlı grupların seçmenleri tehdit ettiği, söz konusu okullarda toplu oy kullanıldığı, HDP müşahit ve sandık görevlilerinin darp edildiği bilgilerini paylaşarak, sandık kurulu üyeleri ve müşahitler yaşam bütünlüklerine gelecek bir saldırı endişesi ile gerekli itirazları yapma konusunda kaygı taşımaktadırlar. Bu sebeple konunun araştırılarak, acilen müdahale edilmesi gerekmektedir"ifadesini kullandı. Başvurularda YSK'nın her türlü provokasyonun engellenmesi için gerekli girişimlerde bulunması istendi."

ANKARA'DA 'KABİN' KAVGASI
ANKARA'nın Sincan İlçesi Özkent Akbilek İlkokulu'nda kendilerini 'Oy ve Ötesi müşahitleri' olarak adlandıran grup, sandık görevlilerinin yaşlı vatandaşlarla birlikte oy kabinlerine girmesine itiraz edince ortalık karıştı.Olay Özkent Akbilek İlkokulu'nda kendilerini 'Oy ve Ötesi müşahitleri' olarak adlandıran grup, sandık görevlilerinin yaşlı vatandaşlarla birlikte oy kabinlerine girmesine itiraz etmesi üzerine başladı. Bazı partililer müşahitlerle tartıştı. Tartışmanın duyulması üzerine bazı partililer de okula girmeye çalışınca polis engel oldu. Oy ve Ötesi müşahitleri kendilerine saldırıldığını iddia ederken, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın okula gelmesinin ardından grup dağıldı. (DHA)

SANDIK BAŞKANI VATANDAŞIN OYUNU ZARFA KOYUP SANDIĞA ATINCA TARTIŞMA ÇIKTIKOCAELİ'nin Derince ilçesinde bir ortaokulda sandık başkanı İ.O. yaşlı bir vatandaşın oyunu katlayıp zarfa koyduktan sonra sandığa atınca, CHP ve İYİ Parti'nin sandık müşahitleri tepki gösterdi. Polis, şikayet üzerine tutanak tuttu. Derince Piri Reis Ortaokulu'nda 1175 Nolu sandık başkanı İ.O. iddiaya göre yaşlı insanlar oy kullanırken paravanın ardına girerek vatandaşların oy kullanmalarına yardımcı oldu. İ.O. daha sonra dışarı çıkarak oy pusulasını katlayıp zarfa koyduktan sonra sandığın içine atınca CHP ve İYİ Parti'nin müşahitleri tepki gösterdi. Bu arada yaşlı kadının yanında bulunan yakını da tartışmaya dahil oldu. Yaşanan tartışma üzerine polisler tarafları sakinleştirdi. Polis daha sonra olayla ilgili sandık başında tutanak tuttu.

YALÇIN AKDOĞAN’A TEPKİ

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, oy vermediği halde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Akgül Ulusoy İlkokulu’nu ziyaret etti. Akdoğan, “Oy vermeye mi geldiniz?” sorusu üzerine ziyarete geldiğini açıkladı. Bunun üzerine yurttaşlar, Akdoğan’a tepki gösterdi. Akdoğan, okulu terk etmek zorunda kaldı.

USULSÜZ OY KULLANAN 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, “Usulsüz oy kullanan ve yaralama olayına karışanların yakalanması için gerekli talimatlar en hızlı şekilde verilmiştir. Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine usulsüz oy kullanmaya çalıştığı tespit edilen 4 kişi, oy pusulalarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır” açıklamasında bulundu.

100’E YAKIN SANDIK İPTAL

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, usulsüzlük tespit edilen 100’e yakın sandığı iptal ettirdiklerini söyledi. Erdem, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajında; “Arkadaşlar, usulsüzlük yapılan 100’e yakın sandığı iptal ettirdik. Panik yok! Herşey güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Adana’ın Seyhan ilçesinde Fatih Terim Anadolu Lisesi’nde polis halkı okul dışına çıkardı. Zırhlı araçların okul bahçesini ablukaya aldığı öğrenildi.

Erzurum Şair Nefi Ortaokulu 1353 No’lu sandık başkanının tutanaklara el koyduğu öğrenildi.

Mersin’de Toroslar İlçe Seçim Kurulu’na üye olduğu tespit edilen bir kişi elinde çok sayıda zarf ve 2 adet mühürle Çağdaşkent Anadolu Lisesi’ne girmek isterken müşahitlerce engellendi.

Toplu oy kullandığına dair görüntü paylaştı!

Muş’ta Hasköy’ün Sungu mezrasında bir seçmenin toplu oy kullandığına dair görüntü ortaya çıktı. HDP Muş Milletvekili adayı Mensur Işık’ın Twitter üzerinden paylaştığı görüntülerde, AK Parti’li seçmenin “Mehmet Emin Şimşek’e rağmen Akparti” notuyla iki kez oy kullandığı görülüyor. Öte yandan yine aynı ilçeye bağlı Düzkışla, Şemlak, Tandoğan köyleri ile Sungu ve Karaağaç beldesinde toplu ve açık oy kullanıldığı iddia edildi

Ankara’da Batıkent Anadolu Lisesi’nde sandık kurulu başkanı kullanılmış oyları sandık dışına atarken yakalandı. Duruma ilişkin tutanak tutuldu.

Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’nun binasına çıkan tüm yollar kapatıldı.

YSK etrafında görevlendirilen polisler “yasak” diyerek gazetecilerin fotoğraf çekmesine engel olmaya çalıştı. Çankaya Belediyesi etrafından başlayan bariyerler GMK ve Atatürk Bulvarı boyunca YSK’ya çıkan bütün yolları kontrol altına alırken yakın sokaklar ise tamamen kapatıldı. Ayrıca, YSK önünde 6 midibüs polis, 3 ego otobüsü ve 1 polis minibüsü yer aldı.

İstanbul Fatih’te Kocamustafapaşa İlkokulu’ndaki bir sandıkta çıkan arbedeyi görüntülemek isteyen seçmenin telefonuna ve kimliğine el konuldu.

Sultangazi’deki Hüseyin Ersu İlköğretim Okulu’nda CHP’li kadın müşahit ve avukatlar, şalvarlı erkekler tarafından iki kez saldırıya uğradı ve tehdit edildi. Yaşananlar üzerine CHP milletvekili Ali Şeker okula doğru yola çıktı.

Ankara Sincan’da 6 Oy ve Ötesi gönüllüsü darp edildi, polis biber gazı kullandı.

ANTALYA'DA SANDIK BAŞINDA KAVGA

Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi 2240 no’lu sandıkta sandık kurulu başkanı seçmenin elinden aldığı zarfı sandığa kendisi atmak istedi. Arbede yaşandı, İyi Parti müşahidi gözaltına alındı.

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi’nde Fettah Tamince Meslek Yüksekokul arka kapısındaki portakal bahçesinden bazı şahısların okul bahçesindeki diğer şahıslara çuvallar verdiği iddia edildi.

İstanbul Kağıthane’deki Çeliktepe Ortaokulu’nda iki kere oy veren bir kişi tespit edildi. Durum tutanak altına alınırken şahsın okuldan tehditler savurarak çıktığı görüntülere yansıdı.

Urfa Merkez’de de Çeper Mahallesi’nde toplu oy kullanımı ve kadınlara oy kullandırtmamaya dair tutanaklar tutuldu.

Ankara Altındağ Nazife Hatun İlkokulu’nda sandık kurulu görevlileri yaşlılarla birlikte oy kullanılan kabinlere girdiği ileri sürüldü.

İstanbul Büyükçekmece’de bir kişi oy kabininde fotoğraf çekti ancak sandık başkanı bu durumu tutanak altına almadı.

Ankara Barosu’ndan görevli avukat Hazal Serdar, Altaş Atatürk Teknik Meslek Lisesi’nde sandık kurulu başkanı tarafından sandık kurulu başkanının usulsüz işlemine itiraz etti. Başkan, Serdar’ı şikayet ederek polis tarafından zorla sandık alanından çıkarttırdı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Şemikler Anadolu Lisesi bahçesinde bir plakasız aracın görülmesi üzerine polis aracı kontrol etti. Araçta yapılan arama sonrasında araç okul bahçesinden çıkarıldı.

Şanlıurfa Bulduk Köyü’nde 2044 no’lu sandıkta kadınların oy kullanmasına izin verilmediği, Geçit Köyü 1196 no’lu sandıkta kadınların yerine erkekleri oy kullandığı ileri sürüldü.

İstanbul Maltepe’de Feyzullah Turgay Ciner Ortaokulu’nda Feyzullah Çınar isimli şahıs, AK Parti rozetiyle sandığa geldi. Sandık görevlilerinin itirazı sonucu polis, “İşlem mi yapmamız gerekiyor” diye sordu.

Diyarbakır’da Mesut Yılmaz İlköğretim okulunda üç kişinin 1000 adet mühürlü zarf ve oy pusulalarıyla içeri girmeye çalışırken yakalandığı bildirildi.

İstanbul Maltepe Turgay Ciner Ortaokul 1120 no’lu sandık kabininde Recep Tayyip Erdoğan’a basılı mühürsüz oy pusulası bulundu.

 
Antalya'da sandık başında kavga çıktı
 
Antalya'da hangi parti kaç vekil çıkarıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilde 4 çuval oy pusulası ele geçti
ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesinde polisin havaya ateş açarak durdurduğu otomobilde, okullara ...
İl itiraz sandık başında geldi
Türkiye bugün sandık başında. 08.00'da başlayan seçimde ilk itiraz sandık başından geldi.
Muharrem İnce mitinginden önce tezahürat yapmışlar
İzmir'de, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitingi öncesinde ...
 
Doğan Haber Ajansı'nın adı değişti
Demirören Holding'e satılan Doğan Gazetecilik Anonim Şirketi'nin unvanı, ...
24 Haziran'ın maliyeti...
Türk seçim tarihinin en çekişmeli yarışlarından biri sona ererken, gözler ...
Zonguldak'ta mutlu son
Zonguldak'ta, TTK'ya ait maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan Mevlüt ...
 
Bir varmış bir yokmuş
TRABZON'un Arsin ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle dere taştı, park halindeki ...
2 tonluk mermer blokun altında kalan işçi öldü
KONYA'da, işçi Uğur Uyar (46), vinçle havaya kaldırdığı yaklaşık 2 ton ...
Yabancı Uyruklu Eşten Boşanma
Boşanma davaları evlilik akdinin sonlandırılması amacıyla açılmaktadır.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva