12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
6 Nisan 2023 Perşembe - 08:09

Türkiye'deki En Güzel Tren Rotaları

Tren ile seyahat etmek hem nostaljik hem de keyifli bir yöntemdir. Türkiye tren güzergahları açısından bol seçeneğe sahip bir ülkedir.

Türkiye deki En Güzel Tren Rotaları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yurdumuzun büyük bir kısmına tren yolculuğu ile ulaşmak mümkündür. Bu yazıda gideceğiniz yerlerde alternatif bir ulaşım yöntemi olarak tercih edebileceğiniz tren güzergahlarını sizleri için sıraladık.

Konya-  İzmir Tren Hattı

Mavi Tren Hattı olarak da bilinen Konya- İzmir Tren Hattı her gün sefer düzenlenen bir hattır. Konya Pınarbaşı’ndan İzmir Basmane’ye kadar gidebileceğiniz Konya- İzmir Treni çeşitli duraklara sahiptir.

En güzel tren rotaları arasında bulunan Konya- İzmir Tren Hattı yataklı, yemekli ve pulman vagon seçeneklerine sahiptir. Pulman vagonlarda evcil hayvanlarınızı taşımanıza izin verilmektedir.

Konya Mavi Treni’nin yataklı vagonlarının tamamında iki adet yatak, buzdolabı, lavabo, elektrik prizi ve klima bulunmaktadır. Tek kişilik ve çift kişilik odalarda farklı fiyat ücretlendirmesi yapılmaktadır. Konya Mavi Treni’nin koltukları oldukça geniş ve geriye yatırılabilirdir. 

Ankara- Malatya Tren Hattı

4 Eylül Mavi Treni olarak da bilinen Ankara- Malatya Tren Hattı her gün düzenlenen bir hattır. Türkiye'deki tren hatları arasında kuşetli vagonlarla hizmet veren ender hatlardan birisidir.

4 Eylül Treni pulman, kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. 1 pulman vagonda 60, 1 kuşetli vagonda ise 40 yolculuk kapasite vardır. Kuşetli vagonlar koltuk genişliği ve kapasitesi anlamında çok rahat ve konforlu vagonlardır.

TCDD Taşımacılık tarafından bütün yataklı vagonlara çarşaf, pike ve yastık temin edilmektedir. 4 Eylül Treni’nde yolculara yemek servisinin yanı sıra atıştırmalık bisküvi, sandviç ve çay servisi de yapılmaktadır. Trenin restoranı konuklara 06:00 ile 24:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

Doğu Ekspresi Tren Hattı

Son yılların en popüler tren hatlarından birisi olan Doğu Ekspresi önemli bir turistik aktivite haline gelmiştir. Doğu Ekspresi ile seyahat çıkan kişiler bu yolculuklarını vlog haline getirip sosyal paylaşım sitelerinden paylaşmayı tercih etmektedir.

Türkiye’deki tren hatları arasında en çok bilinenlerden birisi olan Doğu Ekspresi Ankara- Kayseri - Sivas- Erzincan - Erzurum - Kars illerini kapsamaktadır. Dilerseniz Erzurum’da Araç Kiralama hizmeti alabilirsiniz.

10 kompartımanlı trenlerle gerçekleştirilen Doğu Ekspresi yemekli ve örtülü kuşetli vagonlardan oluşur. Bölgedeki doğal güzelliklerin yakınından geçen Doğu Ekspresi’nde en yoğun sezon yaz sezonudur. 

Doğu Ekspresi’nin Ankara’dan çıkıp Kars istasyonuna gelmesi 26 saat sürer. Trenin yemekli vagonları 4 kişiliktir.

Toros Ekspresi Tren Hattı

En güzel tren rotaları arasında sayılan Toros Ekspresi Konya’dan kalkan ve Adana’ya giden bir rotayı takip eder. Toros Ekspresi haftanın her günü sefer düzenlemektedir.

2 +1 pulman koltuklardan oluşan Toros Ekspresi geniş ve ergonomik koltuklardan oluşmuştur. Koltukların arası oldukça geniş mesafelidir ve geriye yatırılabilir.

Masaların arasında yemek amacıyla kullanabileceğiniz katlanabilir masalar vardır. Koltukların üzerinde bulunan bagaj bölmelerine ise çanta ve diğer eşyalarınızı yerleştirebiliyorsunuz.

Trenin koltuklarında elektrik prizleri yer almaktadır. Ayrıca her bir vagonda tuvalet de bulunuyor.  Konya- Ereğli - Ulukışla - Pozantı - Adana rotasını takip eden tren Torosların içinden geçmektedir. 

Son derece hoş görüntülere sahne olan Toros Ekspresi oldukça eğlenceli bir tren yolculuğu fikri olabilir.

Ankara Ekspresi Tren Hattı

Ankara Ekspresi Ankara- Halkalı - Ankara rotasını izlemektedir. Ankara Ekspresi her gün sefer düzenlemektedir. Yolcuların sabah Halkalı ve Ankara’ya varabilmesi için yalnızca gece seferleri düzenlenmektedir.

Ankara Ekspresi yemekli, yataklı vagonlardan ve pulmandan oluşmaktadır. Yemekli vagonlarda 4 kişilik yemek masaları bulunuyor. Yemekli vagonlarda kahvaltı servisi, çorba, sıcak yemek, sandviç ve sıcak / soğuk içecek servisi yapılıyor.

Eskişehir-Bozüyük-Bilecik-İzmit-Pendik-Söğütlüçeşme ve Halkalı güzergahını izleyen Ankara Ekspresi son derece kalabalık ve tercih edilen bir tren hattıdır. Ankara’dan İstanbul’a gidenlerin çok tercih ettiği hat yaklaşık 9 saatte yolculuğunu tamamlamaktadır.

Erciyes Ekspresi Tren Hattı

TCDD’nin ana hat trenlerinden olan Erciyes Ekspresi her gün sefer düzenlemektedir. Hattın rotası Kayseri- Adana - Kayseri şeklindedir. Trenle yolculuğunuz bittikten sonra ulaşımınıza araba kiralayarak devam edebilirsiniz. Araba kiralama fiyatları ile ilgili bilgi almak için Erzurum havalimanı araç kiralama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

2+1 oturma düzenindeki pulmanları ile dikkat çeken Erciyes Ekspresi doğa severler için harika manzaralara sahne olmaktadır. Özellikle kış mevsiminde kar altındaki Erciyes Dağı ve Torosları görebileceğiniz Erciyes Ekspresi fotoğrafçılar tarafından çok tercih edilen bir tren hattıdır.

Erciyes Ekspresi’nin vagonlarında rahatça yemek yiyebileceğiniz katlanabilir yemek masaları bulunmaktadır. Erciyes Ekspresi Kayseri- Niğde - Ulukışla- Pozantı - Adana rotasını izlemektedir.

Fırat Ekspresi Tren Hattı

TCDD tarafından her gün düzenlenen Fırat Ekspresi Elazığ- Adana rotasını takip etmektedir. Fırat Ekspresi’nde sadece pulman koltuklar yer almaktadır. 

Geriye yatan ve dinlenmeye imkan veren ergonomik koltuklardan oluşan Fırat Ekspresi oldukça geniş bir iç mekana sahiptir. Koltukların arasında yemek yiyebilecekleri masalar bulunmaktadır. 

Pulmanların üzerinde yolcuların bagajlarını yerleştirebilecekleri özel bölümler vardır. Vagonların her iki tarafında da tuvalet bulunmaktadır. Fırat Ekspresi son derece konforlu bir yolculuk için ideal bir trendir.

Oldukça hoş manzaraların güzergahında bulunan Fırat Ekspresi çok sayıda gezginin de ilgisini çekmektedir. 

Van Gölü Ekspresi Tren Hattı

Haftada iki gün sefer düzenleyen Van Gölü Ekspresi daha çok turistik kimliği ile öne çıkan en güzel tren rotaları arasındadır. Ankara’dan Salı ve Pazar günleri; Tatvan’dan ise Salı ve Perşembe günleri sefer düzenlemektedir.

Van’ın doğal güzellikleri izleyerek yolculuk yapabileceğiniz Van Gölü Ekspresi oldukça konforlu ve detaylı vagonlardan oluşmaktadır. Ranzalı odalardan oluşan trenin odalarında mini buzdolabı, dolap ve lavabo bulunmaktadır. 

Yatak örtüsü, çarşaf ve pikeler TCDD tarafından temin edilmektedir. Trenin restoranı günde 14 saat boyunca hizmet vermektedir.

Ege Ekspresi Tren Hattı

Türkiye’nin en turistik bölgelerinden birisi olan Ege’yi tren ile gezmeye ne dersiniz? Türkiye tren güzergahları en özellerden birisine sahip olan Ege Ekspresi İzmir - Eskişehir arasında her gün sefer düzenlemektedir.

Hem ekonomik hem de konforlu bir tren yolculuğu imkânı sağlayan Ege Ekspresi oldukça geniş ve rahat koltuklara sahiptir. Koltukların yanında elektrik prizleri vardır. Ayrıca her pulmanda yolcuların kullanabileceği bavulluklar vardır.

Ege Ekspresi’nde Söke’de inen yolcular Söke araç kiralama  sayfasından yararlanarak araba kiralayabilirler.

6 Eylül Ekspresi Tren Hattı

İzmir - Bandırma arasında her gün düzenlenen 6 Eylül Ekspresi Türkiye tren güzergahları arasında en yoğun yolcu popülasyonuna sahip olan hatlardan birisidir.

Özellikle yaz mevsiminde yaz tatili için yer değiştiren insanlar trenin daimî müşterilerini oluşturmaktadır. 2+1 pulmanlardan oluşan trenin vagonlarında her türlü detay düşünülmüştür.

Geniş ve ferah bir iç hacme sahip olan 6 Eylül Ekspresi’nin koltukları da geniş ve ayarlanabilirdir. Koltukların arasında yemek masası, elektrik prizi gibi donanımlar yer almaktadır. Koltukların üstünde ise valizlerinizi koyabileceğiniz valizlik yer almaktadır. 6 Eylül Ekspresi’nin tam rotası Bandırma - Balıkesir - Soma - Manisa - Basmane'dir. 

 
Çimento yüklü TIR alev alev yandı
 
Midibüs devrildi: 3 ölü, 19 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3ds Max Eğitimi
Elz Mimarlık, 2020 yılında İstanbul, Türkiye'de kurulmuş bir mimarlık ...
Smmm Online Kurs
Sosyal medyadan sonra şimdi de artık günümüzde sosyal platformlar gibi kurs merkezleri bulunuyor.
En İyi İşitme Cihazı Maxtone İşitme Merkezleri’nde!
İşitme cihazından beklediğiniz sadece sesleri iletmesi mi olmalı? Maxtone ...
 
Akıllı Yatırım Villa Satın Alabileceğiniz İlçeler
Türkiye, son yıllarda hem yabancı yatırımcılar hem de yerli yatırımcılar ...
Boris Volfman: İklim değişikliği tarımsal ihracatı tehdit ediyor
Türkiye son dönemde ihracatta rekor üstüne rekor kırıyor. Büyüme ivmesi ...
Karton Çorba Kasesi Nedir?
Karton çorba kasesi; gıda ile temasa uygun, aynı zamanda mikrodalga ve ...
 
Sabiha Gökçen Araç Kiralama Fiyatları
Sabiha Gökçen araç kiralama fiyatları ne kadar? Motorlu araçlar kategorisinde ...
Clinic Care Center ile Kol Germe Ameliyatı
Kol germe ameliyatı, koltuk altlarından dirseklere kadar olan bölgedeki ...
Sıradanlıktan Sıyrılış: Sokak Modasının Geniş Sınırları
Günümüzde moda dünyasının monotonluğundan ve tekdüzelikten sıyrılarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva