Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
14 Ocak 2019 Pazartesi - 15:34

Türkiye'nin 'Master Şefleri' Antalya'da buluşuyor

ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenecek 30. Uluslararası Konaklama ve Ağır Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı 16-19 Ocak günlerinde Antalya Expo Center'da kapılarını açacak.

Türkiye nin  Master Şefleri  Antalya da buluşuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gıda ve içecek sektörü temsilcileri, Antalya'da 16-19 Ocak tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Konaklama ve Ağır Ekipmanları İhtisas Fuarı ile Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda buluşacak. 16 Ocak Çarşamba günü Antalya Expo Center'da ziyaretçilere kapılarını açacak fuarlarda 3 bin 500 marka sergilenecek.

432 FİRMA, 3 BİN 500'ÜN ÜZERİNDE MARKA

Türkiye'nin en büyük HORECA (hotel, restoran, kafe) buluşması özelliğini taşıyan ve yaklaşık 40 bin metrekarelik kapalı alandaki fuar alanında 432 firma stant açacak. Yurt içinin yanı sıra ABD, Cezayir, Çin, Danimarka, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İtalya, Lübnan, Nijerya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Ürdün'den katılımcı ve ziyaretçiler fuarı ziyaret edecek. 4 gün sürecek fuarın 50 bin profesyoneli buluşturması hedefleniyor.

Önceki yıllarda mevzuat sorunları nedeniyle alkol standı açılmayan fuarda, bu yıl ruhsat sorunu da çözüldü. Fuar alanında özel alkol bölümü yapıldı. Alkol satışı yapan firmalar da fuarda stant açacak.

'869 YERLİYSE YERİZ' KAMPANYASI

Fuar bu yıl pek çok yeniliğe de ev sahipliği yapacak. Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın çağrısı üzerine; Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği Derneği (AGEB) ve ANFAŞ işbirliğiyle, turistik tesislerde yerli mallı kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan '869 Yerliyse Yeriz' kampanyası Food Show'da sanata dönüştürülecek. FoodProduct"ta Endüstriyel mutfak ekipmanlarından gıda ürünlerine kadar tamamen yerli malı ürünler kullanılarak yarışma, şov, workshop ve gösteriler gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK KATILIMLI AŞÇILIK BULUŞMASI

Fuarda düzenlenecek etkinlikler hakkında açıklama yapan TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Türkiye'nin en yüksek katılımlı aşçılık buluşmasının FoodProduct'ta gerçekleşeceğini söyledi. Açıköz, "Bu yıl federasyonumuza bağlı 22 ve misafir edeceğimiz 10 aşçı derneği olmak üzere toplam 32 dernekten 3 bin 500'ün üzerinde profesyonel şefi, 3 gün boyunca fuarda ağırlayacağız. Türkiye'nin en yüksek katılımlı aşçılık buluşmasını gerçekleştireceğiz. Tamamen yerli malı ürünlerin, yerli endüstriyel mutfak ve servis ekipmanlarını kullanacağımız etkinliklerde; yerli sermayeli firmaların benimsetilmesi, yemeklerinin uluslararası arenada Türkçe isimleriyle anılması, duayen şeflerimize ahde vefa, konularında 7 bölgeden sunumlar yapılacak. Bu tarihi rekorda bütün paydaşlarımızı, STK'ları, meslektaşlarımızı görmekten mutluluk duyacağız" dedi.

'ETKİNLİK DEĞİL MİLLİ PROJE'

ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı ise ANFAŞ olarak TAFED ve AGEB iş birliğiyle son derece önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Özellikle yerli üretim yapan firmaların gelişimine katkı sağlayacak bu projenin kendileri için etkinlikten öte milli bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Bıdı, "Tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz, 16 - 19 Ocak tarihlerinde unutamayacakları bir deneyim yaşayacak. Birbirinden değerli uluslararası arenada Türk gastronomisini temsil eden çok önemli isimleri ağırlayacağız. Şimdiden herkese başarılı bir fuar diliyoruz" dedi.

ÜNLÜ MASTER CHEF YALÇINKAYA'DAN 3 GÜNLÜK WORKSHOP


Diğer yandan 26.Food Product kapsamında gastronomi sektörünün duayen isimlerinden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya da ziyaretçilerle buluşacak. 3 gün boyunca UNO standında şeflere workshop yaptıracak Yalçınkaya, 18 Ocak'a kadar deneyimlerini aktaracak.

GASTORONOMİNİN YILDIZLAR GEÇİDİ

Yalçınkaya'nın yanı sıra gastronomi sektörünün ünlü isimleri de bir araya gelecek. Big Chefs Mutfak Koordinatörlüğü görevini yürüten Şef Murat Aslan, Vegan Diyetisyen Kevser Başkara, Gurme Yazar Haldün Tüzel, Executive Chef Rüzgar Sünbül, Gastronomi Eğitmeni Özlem Mekik, ExecutiveChef Onur Arslan, Executive Chef Zeki Kara, Executive Chef Koray Türk, Executive Chef Emrah Altundağ, Executive Chef Hasan Ali Karabulut, Executive Chef Ozan Güngör, Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden, TAFED Aşçılar Milli Takımı binlerce şef şovların yanı sıra workshoplar gerçekleştirecek.

ANTALYA FUARCILIK ISLETME VE YATIRIM AS (ANFAS) TARAFINDAN DUZENLENECEK 30. ULUSLARARASI KONAKLAMA VE AGIR EKIPMANLARI IHTISAS FUARI ILE 26. ULUSLARARASI GIDA VE ICECEK IHTISAS FUARI 16-19 OCAK GUNLERINDE ANTALYA EXPO CENTER'DA KAPILARINI ACACAK. FUARDA, TURKIYE ASCILAR FEDERASYONU (TAFED) TURKIYE'NIN EN YUKSEK KATILIMLI ASCILIK BULUSMASINI GERCEKLESTIRECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA FUARCILIK ISLETME VE YATIRIM AS (ANFAS) TARAFINDAN DUZENLENECEK 30. ULUSLARARASI KONAKLAMA VE AGIR EKIPMANLARI IHTISAS FUARI ILE 26. ULUSLARARASI GIDA VE ICECEK IHTISAS FUARI 16-19 OCAK GUNLERINDE ANTALYA EXPO CENTER'DA KAPILARINI ACACAK. FUARDA, TURKIYE ASCILAR FEDERASYONU (TAFED) TURKIYE'NIN EN YUKSEK KATILIMLI ASCILIK BULUSMASINI GERCEKLESTIRECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) 

 

 
Türk öğrenciler Matterhorn Dağı'na tırmandı
 
Yaşadığı boş dükkanda ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da o bölge için yoğun kar uyarısı geldi
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya-Konya yolunun Alacabel Geçidi'ne ...
Arkadaşını öldürdüğü suçlamasıyla tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde birlikte alkol aldığı arkadaşı Adem Dikmenli'yi ...
Şafak-Güzeloba-Altınova seferleri başladı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kepez ilçesi Şafak Mahallesi'nin merkeze ...
 
Drone Doktoru Antalya'da açıldı
Drone’lar artık hayatımızın vazgeçilmez teknolojilerinden birisi olarak ...
TRAC ve KUTSO'dan acil haberleşme protokolü
TÜRKİYE Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Genel Başkanı Aziz Şasa, ...
Antalya'da falezlere çıkan kadın, polisi görünce: Siz niye tedirgin oldunuz?
ANTALYA'da, 40 metrelik falezlerin kenarında kadın olduğu ihbarını alan ...
 
89 yaşında, baypas operasyonuyla sağlığına kavuştu
ANTALYA'da 3 ay önce kalple ilgili rahatsızlığı ortaya çıkan lokumcu Süleyman ...
Emekli astsubay, tabancasını bulup intihar etti
ANTALYA'da, eşini kaybettikten sonra bunalıma girdiği belirtilen emekli ...
'Kar Zamanı'na Antalya'da özel gösterim
YÖNETMEN Cevahir Çokbilir'in, annesi Naciye Çokbilir'in 12 Eylül 1980 ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva