TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
14 Kasım 2014 Cuma - 10:29

Türkiye'nin en büyük tarım fuarı growtech başlıyor

GROWTECH Eurasia Tarım Fuarı, 3-6 Aralık tarihleri arasında Antalya Expo Center'da, 650'nin üzerinde ulusal ve uluslararası markayı 14'üncü kez buluşturacak.

Türkiye nin en büyük tarım fuarı growtech başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

UBM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye tarım sektörünün en büyük buluşma platformu olan Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 3 Aralık'ta 14'üncü kez Antalya Expo Center'da kapılarını açmaya hazırlanıyor. 50'nin üzerinde ülkenin katılımıyla 40 bin metrekare alanda 650'nin üzerinde markayı bir araya getirecek fuara, bu yıl 'Tarım Makineleri ve Hayvancılık' özel bölümü eklendi.
 
80 BİN ZİYARETÇİ
 
Sera, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, peyzaj ve organik tarımla ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetleri bir arada sunan Growtech Eurasia, bu yıl da büyüdü. Growtech Eurasia'nın Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika'dan Türki Cumhuriyetler'e kadar geniş bir coğrafyada etkin tarımsal ihtisas fuarı olarak öne çıktığını belirten UBM Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, fuara bu yıl 80 bin ziyaretçi beklendiğini söyledi. Engin Er, sektörün gelişimine katkıda bulunan paneller ve etkinliklerle sadece ticari bir buluşma platformu olmanın dışında tarım sektörünü destekleyen Growtech Eurasia Fuarı'nda, 7'nci kez Growtech Tarım Ödülleri'nin verileceğini kaydetti.
 
EN YENİ ÜRÜNLER
 
Fuarda Türkiye'de tarım sektörünün lokomotifi firmalar ve markaların en yeni ürünlerini sunacağını anlatan Engin Er, en küçüğünden en büyüğüne sektörün tüm temsilcilerinin, uluslararası alım heyetleri ve çiftçilerle, ziraat odaları, üreticilerle buluşarak yeni ticari bağlantılar kurma fırsatına sahip olacağını dile getirdi.
 
ALIM HEYETİ PROGRAMI
 
Modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için fuar süresince zengin içerikli seminerlerin de olacağını kaydeden Er, "Türkiye'den ve yurt dışından katılımcıların deneyimlerini paylaştığı ve modern tarımın güncel uygulamalarını tanıttığı önemli aktivitelerden biri olacak. Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ve Antalya İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği organizatörlüğünde düzenlenecek Alım Heyeti Programı ile tüm katılımcılar yeni ticari fırsatlar bulacak ve ikili görüşmeler gerçekleştirebilecek" dedi.
 
TARIM SEKTÖRÜ, TÜRKİYE EKONOMİSİNDEN DAHA FAZLA BÜYÜDÜ
 
Tarımsal üretimde dünyada 7'nci sırada yer alan Türkiye'nin, gelişen teknolojileri hızla uygulayarak ve yerli tarımı geliştirecek önlemler alarak büyümeye devam ettiğine işaret eden Er, şöyle devam etti:
 
"2013 yılında ekonomik büyüme oranı yüzde 4.4 oranında gerçekleşirken, tarım sektörünün büyüme oranı yüzde 5.4 oldu. Biber, domates, salatalık ve taze fasulye üretiminde dünya üçüncüsü olan Türkiye, incir, kayısı, kiraz, ayva üretiminde ise dünya birincisi konumuyla uluslararası tarım sektörünün en iddialı oyuncuları arasında yer alıyor. Dünya pazarlarının önemli tarımsal ürünler üreticisi ve ihracatçısı olan Türkiye yıllık tarımsal üretim hacmini 62 milyar doların üzerine çıkararak, dünyanın 7'nci büyük tarımsal üretim değerine ulaştı. 2013 yılında tarımsal ihracatımız rekor kırdı, 17.7 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı gerçekleştirdik. Geçen yıl, tarımsal hammaddeler dahil olmak üzere, 832 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdik. Türkiye'nin gıda maddeleri dış ticaret fazlası 6 milyar dolara ulaştı."
 
NEDEN ANTALYA?
 
Antalya ulaşım altyapısı ve zengin konaklama seçenekleriyle dikkat çekerken, şehrin marka değerine katkı sağlayan en önemli sektörlerin turizm ve tarım olduğunu anlatan Er, "Akdeniz bölgesi ve Antalya, tarım sektöründeki yerli ve yabancı yatırımcıların en fazla tercih ettiği bölge. Özellikle örtü altı tarımın yoğun yapıldığı Antalya, Türkiye'deki sera alanlarının yaklaşık yüzde 65'ine sahip. Antalya, 5.2 milyar TL tarımsal üretim değeriyle ülke genelinde birinci sırada yer alırken, sebze tohumu yetiştiriciliğinde üretiminin yüzde 45'ini, sebze fidesi yetiştiriciliğinde yüzde 66'sını, kültür mantarı yetiştiriciliğinde yüzde 58'ini, kesme çiçek yetiştiriciliğinde yüzde 34'ünü ve kesme çiçek ihracatında yüzde 89'unu karşılamaktadır. Antalya'nın Türkiye'deki toplam sebze meyve üretiminin yüzde 11'ine ve ihracatının yüzde 23'üne sahip olması şehrin Türk tarımındaki yerinin ve öneminin büyük bir göstergesidir" diye konuştu.
Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA) - 
GROWTECH EURASIA TARIM FUARI, 3-6 ARALIK TARIHLERI ARASINDA ANTALYA EXPO CENTER'DA 650'NIN UZERINDE ULUSAL VE ULUSLARARASI MARKAYI 14'UNCU KEZ BULUSTURACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
'Karnımızı doyurur musun' deyip cüzdanını çaldılar
 
Vekilin oğlu danışman oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Karnımızı doyurur musun' deyip cüzdanını çaldılar
ANTALYA'da oğluna ait restoranı açmaya gelen emekli öğretmen 61 yaşındaki ...
Serseri kurşun dizine isabet etti
ANTALYA'da 14 yaşındaki İsmail Ay, nereden geldiği belli olmayan kurşunla sol dizinden yaralandı.
Bakan kılıç: spor salonu inşaatındaki kaza için inceleme başlattık
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya'da yapımı devam eden ...
 
Korkuteli’de trafik kazası: 1 ölü
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Spor salonu inşaatında iskele çöktü:4 yaralı
ANTALYA'da spor salonu inşaatında beton dökümü sırasında iskele çöktü, 4 işçi yaralandı.
İşçi filmleri festivali'ne kostümlü tanıtım
BU yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Kazım ...
 
Müftüden umre uyarısı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde konuşan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, "Umre ...
Türel: Antalya'nın 'marka şehir' tanımını ne kadar doldurduğu önemli
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentin 'marka şehir' ...
Tt hotels'den anlamlı proje
TT Hotels Grubu, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva