Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
8 Ekim 2014 Çarşamba - 13:31

Türkiye'nin en büyük yöresel fuarı

ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) bu yıl beşincisini düzenleyeceği Türkiye'nin en büyük yerel ürün fuarı Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 22 Ekim'de 'Sizin Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla kapılarını açıyor.

Türkiye nin en büyük yöresel fuarı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Yöresel ürünlerden kültürel değerlere yöre yöre Türkiye'nin tüm değerlerinin buluşturulacağı fuar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu başta olmak üzere Türkiye'deki çok sayıda ticaret ve sanayi odası, ticaret borsası, esnaf odası gibi kuruluşların da desteğiyle düzenleniyor.
 
ATB Başkanı Ali Çandır, Avrupa'da 1500'e yakın yöresel ürün koruma altına alınırken, Türkiye'de ise YÖREX'in başladığı 5 yıl önce 119 olan bu rakamın, şimdi 183'e çıktığını, 222 ürünün de müracaat aşamasında olduğunu kaydetti. Bu sayıların çok yetersiz olduğunu belirten Çandır, Türkiye'de coğrafi işaret alabilecek yöresel ürün sayısının 3 bin 500 civarında olduğunu söyledi.
 
YÖRESEL TANITIMDAKİ ÖNEMİ
 
Bir yörenin tanıtımında en iyi argumanların yöresel ürünler olduğuna dikkat çeken ATB Başkanı Çandır, "Hangi parayla Finike'yi Finike portakalı, Malatya'yı Malatya kayısısı kadar tanıtabilirsiniz? Onun ötesinde bu ürünleri üreten insanların, eğer üretimi geliştirilerek devam ederse, bu yörelerden göçlerin önü de alınır. O yörelerin ekonomisi gelişir, yine bu ürünlere sadık kalır ve tüketicilere bu ürünleri sağlıklı, yaygın bir şekilde sunabilirsek bir nebze de olsa ithalatın önünü de kesebiliriz. Bir yöresel ürünü aldığınızda, çocukluğunuza kadar, yaşadığınız yerlere kadar sizi duygusal olarak taşır" dedi.
 
AYDIN'DAN VAN'A BİNLERCE ÜRÜN
 
YÖREX bünyesinde, yöresel ürünlerin sahte ya da ismi kullanılarak rant amaçlı orijinalinden uzak üretimlere karşı hukuki olarak da çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Çandır, Ankara Çubuk'un turşusu, Aydın'ın inciri, Çanakkale'nin Mevlevi tatlısı, Van'ın otlu peyniri ve kedisi, Denizli'nin horozu, Zonguldak'ın Elpek bezi, Finike portakalı, Amasya elması, Erzurum oltu taşı, Adana'nın kebabı ve şalgamı, Diyarbakır'ın örgü peyniri, Devrek bastonu, Şile bezi, Hereke halısı, Afyon mermeri, Eskişehir lüle taşı, Tokat basması gibi el emeği göz nuru 5 binin üzerinde ürünün fuarda olacağını söyledi.
 
FUARA GİRİŞLER ÜCRETSİZ
 
10 bin metrekarelik fuar alanında Anadolu'nun yüzlerce ürününü görme, tatma, tanıma, düzenlenen kültürel etkinliklerle özlemini duydukları memleketlerini hatırlama olanağı sunulacak YÖREX, 22 Ekim Çarşamba günü saat 11.00'de açılış programıyla başlayacak. 26 Ekim'de sona erecek ve ücretsiz ziyaret edilebilecek olan fuar, her gün 10.00 ile 20.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
 
YÖREX'İN HEDEFLERİ
 
ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX'in hedeflerini şöyle anlattı:
 
"Ulusal tür ve çeşitlerimizin, iç pazarı dolduran ithal tür ve çeşitler arasında eriyip gitmesine engel olmak. Yerel pazarlarda sıkışıp kalmış nice ürünümüzün, başka pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak. Yöresinin adını almış ve bu özelliği ile tescillenmiş ürünlerin pazar değerini artırmak. Yöresinin adını almış, ancak tescillenmemiş ürünlerin tescillenmesini teşvik etmek. Oda ve borsalarımızın, yöresel ürünlerin tanıtımı konusunda öncü kurum olma özelliklerini pekiştirmek. Oda ve borsalarımızı, yöresel ürünler konusunda birbirleriyle kaynaştırmak. Yöresel değerlerin ve kültürlerin de fuar süresince etkileşimini ve paylaşımını sağlamak. Fuar ile yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yerinde istihdamı geliştirmek ve tersine göçü arttırmak."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 
ANTALYA TICARET BORSASI'NIN (ATB) BU YIL BESINCISINI DUZENLEYECEGI TURKIYE'NIN EN BUYUK YEREL URUN FUARI YORESEL URUNLER FUARI (YOREX), 22 EKIM'DE 'SIZIN ORALARIN NESI MESHUR' SLOGANIYLA KAPILARINI ACIYOR.(fOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI'NIN (ATB) BU YIL BESINCISINI DUZENLEYECEGI TURKIYE'NIN EN BUYUK YEREL URUN FUARI YORESEL URUNLER FUARI (YOREX), 22 EKIM'DE 'SIZIN ORALARIN NESI MESHUR' SLOGANIYLA KAPILARINI ACIYOR.(fOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
11 belgesel altın portakal'dan çekildi
 
Eniştesinin otomobilinde tabancayla intihar etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
11 belgesel altın portakal'dan çekildi
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 'Ulusal Belgesel Film Yarışması' ...
Alanya'da 35 bin yabancıya mülk satıldı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yabancılara yönelik gayrimenkul satışı gün ...
Kaleiçi'nde İstanbul havası
ANTALYA'da havanın soğumaya başlamasıyla birlikte restoran, meyhane, kafeterya ...
 
Çocuklara 112 eğitimi verilecek
TÜRKİYE'de acil çağrılara yapılan aramaların yüzde 20'sinin asılsız ihbarlardan ...
Alanya-Gazipaşa Havalimanı yolu kapanabilir
GAZİPAŞA Belediyesi eski Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya-Gazipaşa Havalimanı ...
Antalya'da Kobani eylemleri gece de devam etti
Antalya'da Kobani'ye destek için gündüz olaylı eylemin ardından akşam ...
 
Antalya'daki IŞİD eyleminden fotoğraflar
ANTALYA'da Kobani'ye destek için yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş yapan gruba ...
Ağabey yumruğu öldürdü
ANTALYA'da 46 yaşındaki Enver Acar, evlilik konusu nedeniyle kavga ettiği ...
Arabasını da kendini de yaktı
ANTALYA'da yolda arıza yapan otomobilini yakarken üzerine dökülen benzin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva