Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
6 Ağustos 2020 Perşembe - 09:50

Türkiye'ye tam not veren turistlerden 'gelin' çağrısı

ANTALYA'nın Alanya ilçesine İngiltere'den tatile gelen turistler, Türkiye'nin koronavirüs sürecindeki çalışmalarının başarılı olduğunu belirterek, "Türkiye yüzde 1 milyon güvenli. Türkiye'ye gelin" çağrısı yaptı.

Türkiye ye tam not veren turistlerden  gelin  çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs salgını sonrası normalleşme süreciyle birlikte Türkiye diğer ülkelere sınırlarını yavaş yavaş açmaya başladı. Sınırların açılmasının ardından çok sayıda turist Antalya'ya ve Alanya'ya da geldi.

Antalya'ya bu yıl İngiltere'den ilk uçakla tatile gelen turistler, Türkiye'nin çok güvenli olduğunu söyledi. İngiltere ile uçuşların açılmasının ardından ilk uçakla Antalya'ya inen İngiliz Helen Barnabas (50), arkadaşının paylaşımından Türkiye'nin güvenli olduğunu görerek, bir anda otelini ayarlayıp, geldiğini anlattı. Barnabas, "Bu tatili son dakika olarak aldık. Sosyal medyayı çok aktif kullanıyoruz, bir arkadaşımızın Manchester Havalimanı'nda seyahatin çok güvenli olduğuyla ilgili paylaşımını izledik. Bundan etkilenerek, tatilimizi aldık. Bütün uçuş boyunca maskelerimizi taktık, Türkiye'ye geldik. Her yerde maske takmıyoruz burada. Her şey çok temiz. Her türlü önlemler alınmış. Buraya gelmiş olmaktan ve tatilimizi burada geçiriyor olmaktan son derece mutluyuz" dedi.

'TÜRKİYE YÜZDE 1 MİLYON GÜVENLİ'

Barnabas, Türkiye'nin çok güvenli olduğunu ve herkesin rahatlıkla gelebileceğini söylerken, "Kesinlikle yüzde 1 milyon Türkiye'nin güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Bizim buradaki yerel rehberimiz, halk otobüslerinin kalabalık olabileceği konusunda bize tavsiyelerde bulundu. Biz de bir taksiye atlayarak, şehir merkezine gittik. Orada da her şeyin son derece güvende, temiz olduğunu gördük. Kesinlikle tatil için Türkiye'yi tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

KANSER TEDAVİSİNİ BİTİRİP ALANYA'YA TATİLE GELDİ

Göğüs kanseri atlattığını söyleyen Barnabas, yüksek risk grubundaki insanlardan olmasına rağmen tatile geldiğini belirterek, şöyle konuştu: 

"Göğüs kanseri tedavisini henüz bitirdim. Ameliyat geçirdim ve seyahat açısından çok yüksek risk grubundayım. Fakat bu riske rağmen tatile çok ihtiyacım vardı ve bu riski göze alarak tatile geldim. Hastalığımla ilgili burada kesinlikle bir risk görmüyorum. Çok düşük bir sigortayla ek olarak 25 pound gibi bir ücret ödeyerek bütün riski de kabul etmiş oldum."

'TÜRKİYE'YE DAHA ÖNCE GELDİK'

Koronavirüs salgını sonrası İngiltere'den Antalya'ya gelen ilk uçakla gelen kafilede yer alan Mohamed Ali Fedhıla (37) ve Youcef Ghoumrassı (38) da aileleriyle Alanya'da tatil yapmayı tercih eden turistlerden. Mohamed Ali Fedhıla, Alanya'nın her kesime hitap edebildiğini, bu nedenle burayı tercih ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye daha önce geldik. Side Antalya gibi farklı yerlere de geldik. Biz tekrar Alanya'yı tercih ettik. Çünkü Alanya hem ailelere hem gençlere yani çok fazla kesime aynı anda hitap edebiliyor. Bazı yerler sadece gece hayatıyla öne çıkar, bazı yerler daha çok aile konseptiyle ama Alanya'da biz hepsini bulabiliyoruz. O yüzden Alanya tekrar bizim tercihimiz oldu."

'PANDEMİDE KURALLARA UYAN TEK ÜLKE TÜRKİYE'

Tur operatör firmasında çalışan Fedhıla, birçok ülkenin pandemi sürecinde kurallar, yasaklar getirdiğini ancak Türkiye dışında hiçbirinin bu kurallara harfiyen uymadığını söyledi. Bu nedenle de bazı ülkelerde yeniden karantina uygulamasına gidildiğini, oralara yapılan rezervasyonların iptal edilerek, Türkiye'nin tercih edildiğini vurgulayan Fedhıla, "Ben de bir tur operatöründe çalışıyorum ve bu işin içindeyim. Şu anda İspanya, Portekiz gibi ülkelere de satışlar yapılıyordu. Onlar da sertifikalar, kriterler getirdiler fakat bunları yürütmüyorlar. Ancak Türkiye'ye geldik, yerinde gördük ki burada kurallar var ve o kurallar çok sert bir şekilde uygulanıyor. Burada hiçbir şeyden rahatsız olmadık. Herkes siperliklerini kullanıyor, personele bakıyoruz maskeleri, siperlikleri var. Mesela burada masaya yapılan serviste, içeceklere kadar hepsi koruma içerisinde geliyor. Böylece personelin herhangi bir şeyi hava kabarcığı yoluyla bulaştırmasının önüne geçiliyor. Türkiye'nin bunu çok iyi başardığını düşünüyorum. Bu sayede de Türkiye ilerliyor. İspanya'da karantina yeniden geri geldi ve oraya satışlar durdu. Ama Türkiye'ye satışlar devam ediyor. Kendi çalıştığım acentede Portekiz ile İspanya'ya yapılan rezervasyonlar iptal edildi ve Türkiye'ye doğru dönmeye başladı. Çünkü Türkiye gerçekten getirdiği kuralları şu anda tamamen uygulayan, arkasında duran tek ülke. Biz de İngiltere'de tatil satan bir acente olarak bakış açımız bu şekilde" dedi.

'TÜRKİYE'YE GELEREK EN DOĞRU KARARI VERDİK'

Ailesiyle birlikte İngiltere'den tatile gelen Youcef Ghoumrassı da Türkiye'ye gelerek en doğru kararı verdiklerini, standartları yüksek, kurallara uyulan bir ülke olduğunu söyledi. Ghoumrassı, "Türkiye'ye defalarca geldik. Türkiye'yi çok iyi biliyoruz. Şu ana kadar bizim Türkiye'yi tercih etme sebebimiz daha çok buranın insanları, misafirperverliği. Türk insanlarını çok seviyoruz fakat bu seyahatimizde bir şey daha kararımızda etkili oldu o da hijyen, temizlik standartları ve gerçekten yerinde de gördük ki bu standartlar en üst dereceye konmuş. Her türlü hizmet en hijyenik koşullarda sağlanıyor. Türkiye bunu en iyi şekilde yerine getiriyor. Rakipleri için de (Portekiz ve İspanya'ya göre) çok zor hale gelmiş bir durum. Türkiye'ye gelmekle kararımızın doğru olduğunu görüyoruz. Doğru yerde tatil yaptığımızı düşünüyoruz. Burada tatil yapmaktan son derece mutluyuz. Sadece otelde değil, şehirde de önlemler alınmış. Yani şehre çıkabilmekten de mutluyuz. Orada da her yerin güvende ve temiz olduğunu hissediyoruz. Hem oteller hem şehir bir bütünlük içinde. Standartlarınız son derece yüksek. Bu konuda da sizleri kutluyorum" diye konuştu.

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINE INGILTERE'DEN TATILE GELEN TURISTLER, TURKIYE'NIN KORONAVIRUS SURECINDEKI CALISMALARININ BASARILI OLDUGUNU BELIRTEREK, "TURKIYE YUZDE 1 MILYON GUVENLI. TURKIYE'YE GELIN" CAGRISI YAPTI.(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINE INGILTERE'DEN TATILE GELEN TURISTLER, TURKIYE'NIN KORONAVIRUS SURECINDEKI CALISMALARININ BASARILI OLDUGUNU BELIRTEREK, "TURKIYE YUZDE 1 MILYON GUVENLI. TURKIYE'YE GELIN" CAGRISI YAPTI.(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINE INGILTERE'DEN TATILE GELEN TURISTLER, TURKIYE'NIN KORONAVIRUS SURECINDEKI CALISMALARININ BASARILI OLDUGUNU BELIRTEREK, "TURKIYE YUZDE 1 MILYON GUVENLI. TURKIYE'YE GELIN" CAGRISI YAPTI.(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINE INGILTERE'DEN TATILE GELEN TURISTLER, TURKIYE'NIN KORONAVIRUS SURECINDEKI CALISMALARININ BASARILI OLDUGUNU BELIRTEREK, "TURKIYE YUZDE 1 MILYON GUVENLI. TURKIYE'YE GELIN" CAGRISI YAPTI.(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINE INGILTERE'DEN TATILE GELEN TURISTLER, TURKIYE'NIN KORONAVIRUS SURECINDEKI CALISMALARININ BASARILI OLDUGUNU BELIRTEREK, "TURKIYE YUZDE 1 MILYON GUVENLI. TURKIYE'YE GELIN" CAGRISI YAPTI.(HELEN BARNABAS)(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINE INGILTERE'DEN TATILE GELEN TURISTLER, TURKIYE'NIN KORONAVIRUS SURECINDEKI CALISMALARININ BASARILI OLDUGUNU BELIRTEREK, "TURKIYE YUZDE 1 MILYON GUVENLI. TURKIYE'YE GELIN" CAGRISI YAPTI.(YOUCEF GHOUMRASSI)(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU-Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Troia Savaşı komutanlarının şehrinde kadın heykeli
 
Sandıklı'da zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Troia Savaşı komutanlarının şehrinde kadın heykeli
TROIA Savaşı (Truva Savaşı) komutanlarının kurduğu Perge Antik Kenti'nde ...
Gönüllü okuyucular, görme engellinin gözü
ANTALYA'da Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nin 30 gönüllü okuyucusu, 600 ...
Toroslar'ın zirvesinden çıkarılan kar, serinlik kaynağı
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Gömbe Yaylası'nın doruklarında bulunan, batı ...
 
Serik'te cinayet... Tartıştığı iş arkadaşını av tüfeğiyle öldürdü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde O.G., (42) tartıştığı iş arkadaşı Ramazan ...
Antalya polisinden Covid-19 uygulaması
İÇİŞLERİ Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği Covid-19 tedbirleri ...
8 yaşındaki kardeşini bıçakla öldürdüğünü söyleyip, polise teslim oldu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, polis merkezine giden S.Y. (18), kardeşi ...
 
Motor bölümünden alev alan otomobil, kül oldu
ANTALYA'da Nuri Alper Keşmer'in (39) kullandığı otomobil, bir anda alev ...
Panoramik asansör boşluğunda erkek cesedi bulundu
ANTALYA’da Falez Parkı'ndan Konyaaltı Plajı'na ulaşımı sağlayan panoramik ...
'Al Yazma Anıtı'nda meclis toplantısı yapıldı
ANTALYA Muratpaşa Belediyesi, kadın cinayetlerine dikkati çekmek ve toplumsal ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva