TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
18 Temmuz 2021 Pazar - 12:09

Tütüncü, Ankara’dan 3 müjde ile döndü

Başkan Hakan Tütüncü, Ankara'ya yaptığı ziyaretten 3 güzel haberle Kepez’e döndü. Tütüncü, ilçe sakinlerine Antalya Bilim Merkezi, millet bahçesi ve ticari alandaki vakıf parsellerin sorunun çözümüyle ilgili müjde verdi.

Tütüncü, Ankara’dan 3 müjde ile döndü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Hakan Tütüncü’nün, ‘En büyük eserimiz’ dediği Antalya Bilim Merkezi, Ağustos ayında hizmete açılıyor. Tütüncü, merkezin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yapacağını duyurdu.
Kepez Belediyesinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile eski Dokuma Fabrikası’nda, 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, büyüklüğüne yaraşır şekilde özel bir aşılışa hazırlanıyor.

Kuruluş çalışması 6 yıla yakın süren ve geçtiğimiz ocak ayında deneme eğitimiyle kapılarını açan Antalya Bilim Merkezi’nin resmi açılışı, 14 Ağustos’ta olacak.
Açılışta, Kepez Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliğinde üretilecek olan elektrikli otomobil de sergilenecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, 14 bilimsel sergi alanı ve 6 atölyesiyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak Antalya Bilim Merkezi’nin açılışına katılacak.

Varank’a açılış daveti 

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara’ya giden ve bir evrak memuru gibi ilçesinin sorunlarına çözüm arayan Başkan Hakan Tütüncü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı, makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Atay Uslu ve Kemal Çelik de hazır bulundu. Başkan Tütüncü ve Ak Parti Milletvekilleri, Bakan Varank’ı, Antalya Bilim Merkezi’nin açılışına da davet etti.

Tütüncü, Ankara’dan müjdelerle döndü

Tütüncü, Varank’ın davete olumlu cevap verdiğini belirterek, “Antalya Bilim Merkezi’mizin açılışını, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank yapacak. Dahası Antalya'nın gençlerine yeni müjdeler hazırlıyoruz. Ankara'dan müthiş bir enerji ile dönüyoruz.” dedi.

“Güzel haberler yakında”

Başkan Hakan Tütüncü, Ankara mesaisinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’la da bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlığın, Kepez’de gerçekleştireceği yatımların istişare edildiği toplantıda AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de hazır bulundu. Ankara mesaisinde, AK Parti Antalya Milletvekilleriyle Kepez’e yeni eserlerin müjdesi için çalıştıklarını aktaran Hakan Tütüncü, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Serdar Çam ile verimli bir toplantı yaptık. Güzel haberler yakında.” açıklamasını yaptı.
Başkan Tütüncü, Ankara ziyaretinde eski Pil Fabrikası’nın millet bahçesine dönüştürülmesi ile Yeşilırmak ve Sütçüler caddelerinde imar planında ticari alan olan Vakıf parsellerindeki mülkiyet sorununun çözümüyle ilgili de temaslarda bulundu.

Dokuma ve Pil fabrikaları yeşil olarak bütünleşiyor

MKE Antalya Pil Fabrikası yerleşkesini,  ‘Millet Bahçesi’ olarak Antalya’ya kazandırmak için çalışma başlattıklarını anımsatan Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “DokumaPark’a komşu olan ve 31 Aralık 1998’de kapatılan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)’na bağlı Antalya Pil Fabrikası yerleşkesini de yeşil alan olarak şehrin hizmetine açmak istiyoruz. Bu amaçla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir çalışma yürütüyoruz. Fabrikanın imar planında yeşil alan olan 132 dönümlük arazisinin, ‘Millet Bahçesi’ olarak şehre kazandırılmasına yönelik talebimizi geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a iletmiştim. Bakan Kurum da, bu talebimizi olumlu karşılamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliği eski Pil Fabrikası yerleşkesini millet bahçesine dönüştürüyoruz. Millet bahçesinin proje ve ihale hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Eski Dokuma Fabrikası arazisinin imar planında yeşil alan olan 200 dönümlük bölümünü  ‘DokumaPark’ ismiyle kent parkı, müzeler ve kültür adası haline getirmiştik. İki fabrika alanını bütünleştirerek, Antalya 332 dönümlük dev bir yeşil alan kazandırmış oluyoruz.” açıklamasını yaptı.  

Ticari parsellerdeki Vakıf mülkiyeti sorunu çözülüyor

Kızılırmak Caddesi'nin doğusundaki 5 mahallede, 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren konut alanındaki Vakıf parselleri üzerindeki gecekonduların tapu mülkiyeti sorununu geçtiğimiz yıllarda çözdüklerini aktaran Tütüncü, Yeşilırmak Caddesi’nin doğu tarafında ticari alanlardaki parsellerde uzun yıllardır yaşanan Vakıf mülkiyet sorunlarının çözümü için de çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

 
Bayram ekonomisinde beklenti; 10 milyar TL
 
Subaşı; Antalya'daki arazi işgalcilerini kim koruyor?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SELMA GÖK 19 Temmuz 2021 Pazartesi 01:17

bizim tapularımızıda geri ver

Yorumu oyla      0      0  
taş 18 Temmuz 2021 Pazar 16:23

Bunlar ne anlatıyor,vatandaş geçim derdinde ekmek olmuş 2. Tl,mazot 7,400 Tl,asgari ücret 2825,90 kuruş,adamların 1 para birimi ülkemize gelince 10 para birimi oluyor.Toplumun büyük çoğunluğu günlük karnını doyurursa şükrediyor. Millete hayal anlatacaklarına şunun çaresine baksınlar,asgari ücret 5000 Tl olacak mı,dolar 5 Tl,ye düşecek mi,vatandaşın alım gücü böylelikle iyileşecek mi,yoksa artık vatandaş ne anlatırsanız anlatın karnı doydu artık,son yerel seçimde anlaşılan Antalya'da seçmenin verdiği dersi anlamamışlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'ya gelen günlük turist sayısı 100 bini aştı
KURBAN Bayramı tatiliyle turizm sezonunun en yoğun dönemi birleşince Antalya'ya ...
Antalya'da denizin altı da üstü de doldu
PANDEMİ sürecinde kapalı olan dalış okullarının yaklaşık 2 yıl sonra açılmasıyla ...
Alanya'da boks ve muay thai gecesi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 2 dünya ve 4 Avrupa kemer maçı yapıldı. Boks ...
 
Antalya yolcuları yanlış uçağa bindirildi
Türk Hava Yolları uçağı ile Antalya Gazipaşa'ya gidecek iki yolcu, Gaziantep uçağına bindirildi...
Mahalle halkının mafya isyanı...
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde, mahallelerindeki ormanlık alanda, kimliği ...
Alanya'da caretta carettalar şezlongların arasına bile yuva yapıyor
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bu yıl pandemide çok fazla insan popülasyonu ...
 
Başkan Uysal, arabuluculuk kurumunun önemine dikkat çekti
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Arabuluculuk Merkezi yönetim ...
Müzik, Antalya sokaklarında
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin pandemi nedeniyle zor bir dönem geçiren ...
Pazar parasını kapkaççıya kaptırdı
ANTALYA'da Zeliha T. pazara gitmek için evden çıktı. Kendisini takip eden ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva