Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
9 Mart 2023 Perşembe - 12:33

Tütüncü, depremden etkilenen illerin hemşehri dernekleriyle buluştu

Depremden etkilenen illerin Antalya’daki hemşehri dernekleriyle buluşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Yaşadığımız felaket büyük bir felaket. Yüreğimiz çok yanıyor. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde dayanışma duygularımızla aşacağız. Depremin izlerini birlikte sileceğiz” dedi.

Tütüncü, depremden etkilenen illerin hemşehri dernekleriyle buluştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, depremden etkilenen illerin Antalya’daki hemşehri dernekleri ile bir araya geldi. Başkan Tütüncü, Doğu ve Güneydoğu İş İnsanları Derneği, Kahramanmaraşlılar, Elazığlılar, Hataylılar, Gaziantepliler, Malatyalılar, Kilis, Adıyamanlılar, Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Diyarbakır Vakfı ile Anadolu Dernekleri Federasyonunu ziyaret etti. Derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşan Başkan Tütüncü, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilediği deprem felaketi ile 85 milyon vatan evladının hepsinin gönlüne bir ateş düştüğünü belirten Başkan Tütüncü, “Türkiye’nin yaralarını sarma anlamında bütün vatandaşlarımız, Antalya’daki bütün hemşehrilerimiz bütün imkanlarıyla depremzede kardeşlerimizin yanında… Yaraların sarılması konusunda da olağan üstü bir gayret ortaya koyuyorlar. Kepez Belediyesi olarak, bizde depremin ilk anından itibaren bölgedeki sorunları ortadan kaldırtmak ve çözümün bir parçası olmak için çok öneli girişimlerde bulunduk. 224 tır insani yardımın bölgeye gönderilmesi, 8 sahra mutfağımızda günde 30 bin yemeğin depremzede kardeşlerimize servis edilmesi, yine aynı şekilde Antalya’ya gelen yaklaşık 39 bin depremzede vatandaşımıza insani yardım yapılması konusunda çok büyük bir fonksiyon ifa ettik. Aynı zamanda arama kurtarma ekiplerimizde arama kurtarma çalışmalarına bölgede destek verdiler. Enkaz altında kalan birçok kardeşimizi sağ olarak çıkardılar.” dedi.

DEPREMİN İZLERİNİ BİRLİKTE SİLECEĞİZ

Kepez Belediyesi ekiplerinin imar ihya çalışmaları için bölgede olduğunu da belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Şehirlerin ayağa kaldırılması anlamında çok önemli çalışmaları ortaya koyuyorlar. Aynı zamanda bölgedeki ve burada misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimize de depremin izlerini üzerlerinden atabilecekleri çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunlar belediye olarak bizim ekiplerimizin, belediye meclis üyelerimizin, bürokrat arkadaşlarımızın, çalışanlarımızın ortak iradeleriyle sahaya yansıttığımız çalışmalardı.  Hem bu çalışmaları konuşmak, hem de deprem boyunca omuz omuza çalıştığımız Antalya’daki hemşehri derneklerimizle bir araya gelelim istedik. Onları ziyaret ettik, deprem bölgesindeki şehirlerimizin hemşehri derneklerini kapsayan ziyaretlerimiz bugün olduğu gibi yarında devam edecek. Onlarla birlikte daha neler yapabiliriz, depremin izlerini silmek, özellikle psikososyal destekler konusunda nasıl müşterek adımlar atabilirizi konuştuğumuz ve deprem sonrası yapmış olduğumuz çalışmaları paylaştığımız ziyaretler gerçekleştirdik. Biz çıktığımız yolda, yürüdüğümüz yolda, sivil toplumla birlikte olmayı, beraber olmayı, onlarla beraber yol yürümeyi şiar edinmiş bir belediyeyiz. Bugün ziyaretlerimiz çok anlamlıydı. Depremde yapmış olduğumuz işbirliğinden dolayı karşılıklı birbirimizden memnuniyetimiz ayrıca sevindirici bir durumdu. Yaşadığımız felaket büyük bir felaket. Yüreğimiz çok yanıyor. Bütün vatandaşlarımızın bölgeye yönelik yapmak istedikleri destekler var. Yardımlaşma adına ortaya konulan bir dayanışma var. Bu son derece güzel... Bu güzellikler depremin acılarını yüreğimizde bir nebze olsun hafifletiyor. Depremin ilk gününden itibaren gün birlik olma günü dedik.  Bu birlik ve beraberlik anlayışımız ruhumuzu sahaya daha iyi yansıtmak için bu dernek ziyaretlerinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

DEVLET MİLLET EL ELE

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çelebi Mehmet Camiinde Cuma günü ikindi namazından sonra depremde kaybedilen vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okutulacağını da sözlerine ekledi. “Devlet millet el ele… Nice aydınlık yarınlara, nice aydınlık güzel günlere… ” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Bizi bağrına basan dernek yöneticilerine, üyelerine teşekkür ediyorum. Türkiye nice zor zamanlardan geçti. O zor zamanları başarıyla geçmiş bir millet olarak hakikati biliyorum. Zorluklar el ele vererek, gönül gönüle vererek aşılıyor. Bu zor günleri de birlikte aşacağız. Ülkemize tekrar geçmiş olsun. Hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha ülkemize, milletimize, devletimize bu tür afetler felaketler yaşatmasın…”diye konuştu.

 
Haluk Levent: 'Haftaya 3 günlüğüne gidiyorum'
 
Hapse girmek için ‘1 dolarlık’ soygun yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat 1 puanla yetindi
BÖLGESEL Amatör Ligi (BAL) 8. Grup 17. hafta karşılaşmasında grup lideri ...
AKS'de bugün uzun Perşembe
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Cumhuriyetimizin ...
Kadınlara özel konser
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), sanatseverleri 8 Mart Dünya ...
 
İnşaat mühendislerinin internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı
DEPREME dirençli kentler ve yapılar oluşturulması bilinciyle farkındalığın ...
Depremzedeler yararına 8 Mart sergisi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında sergi ...
Depremzede kadınlar ve çocuklara özel program
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi tarafından ...
 
Tütüncü'den depremzede kadınlara '8 Mart' karanfili
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda ...
Eski başkanın oğlunun otomobili kurşunlandı
ANTALYA'da 1994- 2004 yılları arasında Kepez ilçesi Varsak Belediye Başkanlığı ...
İnşaattan düşen işçi öldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde çalıştığı inşaatın 5'inci katından düşen ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva