Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
24 Mart 2024 Pazar - 12:34

Tütüncü, iş kadınları ile toplantı yaptı

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, kentin iş kadınlarıyla biraraya geldi.

Tütüncü, iş kadınları ile toplantı yaptı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’da farklı sektörlerde çalışan iş kadınları ile biraraya gelen Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, “Kepez Belediye Başkanlığı dönemimde kadınların ne kadar çalışkan olduklarını çok daha iyi gördüm. Antalya Büyükşehir’de de, hanımefendilerin uzmanlıklarına göre şehir yönetimine doğrudan dokunduğu herkesin hissettiği bir dönem olacak.” dedi.

Tütüncü, Antalya’yı altın çağına taşıyacak projelerini anlattı, farklı sektörlerde çalışan iş kadınlarının sorunlarını yanıtladı. Önceki dönem AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve çok sayıda iş kadının katıldığı buluşmada konuşan Tütüncü, Kepez’de yazılan başarı hikayesinin iz düşümlerini 19 ilçeye aktarmak için önemli bir yolculuğa çıktıklarını söyledi. Kadınların çalışma hayatlarındaki başarılara değinen Tütüncü, “Ben her zaman şehir yönetiminde kadınların yapıcı gücüne çok inandım. Kadınların elinin değdiği her yer cennetten bir köşeye dönüyor. Buna yürekten, gönülden inandım. 2009 yılında göreve geldiğimde Kepez’de bir çok problem vardı. Kepez’in hemen hemen her sokağında birçok problemin yaşandığı bir Kepez vardı. Çözümler geldikçe mutluluğum çoğaldıkça, hemşehrilerimizle aramızda farklı bir duygu yoğunluğu yaşanmaya, farklı bir sevgi oluşmaya başladı. O sebepten dolayı 15 yıl boyunca hemşehrilerimizle birlikte ve beraberce güzel bir vakit geçirdik. Geldiğimiz nokta da, başladığımız nokta ile Kepez’i kıyasladığımız da bugün gece ile gündüz, beyaz ile siyah kadar fark olduğu aşikar.” dedi. 

KADIN EMEĞİ İLE KEPEZ

Kepez’e 2009 yılında belediye başkanı olduğunda kentin 3 tane temel sorununun olduğunu hatırlatan Tütüncü, “Tapu ve mülkiyet sorunları, imar ve şehircilik sorunları ile yatırımlara muhtaç bir ilçe vardı. Ben kadınların yapıcı gücüne inandığım için bu 3 alanın başına çok yetkin 3 tane hanımefendi kardeşimizi getirdim. 15 yılın sonunda bir çok yatırım yaptılar. 90 bin gecekonduyu kaldırdılar, hiç kavgasız ve gürültüsüz. 80 bin tapuyu sahiplerine teslim ettiler. Onlar kadın emeği ile baştanbaşa bir Kepez’i bize armağan ettiler.  “ diye konuştu.

BAŞARI HİKAYELERİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

“Toplumumuz ataerkil bir toplum değil, anaerkil bir toplum” diyerek sözlerini sürdüren Tütüncü, “Devletlerimizi kuranlar,  hep hanımefendiler. Hakan’ın yanında tarih boyunca hep Hatun olmuş ve onların yapıcı güçleriyle hayatlarına şekil vermişlerdir. Bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Kadınların yapıcı gücüne inanmak, öyle söz söylemekle olmuyor. Kepez’deki gibi icraat yapmak lazım… Şimdi yeni dönem projelerimizi hazırlayan ekibin temelinde de yine hanımefendiler var. Antalya Büyükşehir’de hanımefendilerin uzmanlıklarına göre şehir yönetimine ellerinin doğrudan dokunduğunu herkesin hissettiği bir dönem olacak. Hanımefendilerden en büyük isteğim şu; şehirle ilgili en güzel başarı hikayelerini ortaya çıkarmamız lazım. Bu şehrin kadınlarının ne kadar başarılı olduklarını gösterebileceğiniz bir belediye oluşturmak. Kadının zarafetinin, anne şefkatinin şehre doğrudan dokunduğu bir Antalya olacak.”dedi.

Etiketler:
 
Tapu sorununu çözen başkanı meşalelerle karşıladılar
 
Antalya'da siyasi cinayetin gecesi pompalı saldırı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 25 Mart 2024 Pazartesi 04:44

Her başarılı kadının yanında erkek,her başarılı erkeğin yanında da kadın vardır deseydi ,daha şık olurmuş.Ama maalesef, Ortadoğu toplumlarında kadına bakış açısı, ne yazık ki hep erkeğin arkasında durmak gibi bir deyim kullanılıyor.Oysa Orta Asya'da yaşamış Oğuz Türklerine veya Göktürklere bakın,kadın her alanda erkekle beraber sorumlulukları paylaşıyor.Ne yazık ki göçlerle Anadolu'ya gelirken bu Arap toplumlarıyla karşılaştıkça,onların kadına bakış açısı bize de sirayet etmiş görünüyor.Kolay değil 600 sene Arap kültürü hep bizleri baskılamış.Ne zamanki Cumhuriyete geçiş yaptık kadının değeri meydana çıktı.Yine dolup dolaşıp GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e geliyoruz.Seçme ve seçilme haklarından tutunda, her alanda erkekle eşitlenmiş.Kadınların bunu hatırlayarak bu CUMHURİYET'e sahip çıkmaları lazım.

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa Tuncel 24 Mart 2024 Pazar 22:24

Bütün adaylarımız saygıya değer... Muhittin Bey de, Hakan Bey de... Ve pek tabii, oy pusulasındaki olağanüstü metrik ölçülere giren herkes... Fakat, bu haberden anladığımız kadarıyla Melik Bey, "Melike Hanım"ın oyuna talip. Çünkü bütün hakanların yanında "hatunlar" vardır, diye düşünüyor. "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" diyen erkek-bencil takıntısı... Yani saygıdeğer hatunlar her zaman erkeğin arkasında durmak gibi gibi bir yazgıyı yaşayacaklar. Onun anlamı budur ve "tevil götürmeyen bir zırva"yı savunmak gibi boş işe girişmesin kardeşim Hakan, derim. Onun beyninin arkasında bu yerleşik kalıbın bir gözü açık uyuduğuna inanmak istemiyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tapu sorununu çözen başkanı meşalelerle karşıladılar
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Ermenek Mahallesi’nde ...
Antalyalı Emine teyze; "Çayı güzel, kahvesi köpüklü oluyor'
ANTALYA'da evindeki 650 yıllık sarnıçta biriken yağmur suyunu içerek büyüyen ...
Antalya'da lüks yat üretimi rekor kırıyor
LÜKS ve ultralüks yat üretiminde dünyaca ünlü merkezlerden biri olan Antalya ...
 
Antalya'da kaza; 3 yaralı
ANTALYA'da hafif ticari araç ile çarpışan kamyonet kanala uçtu. Kazada, ...
Böcek, Meral Abla'yı fena üzmüş
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Afyonkarahisar’da düzenlediği ...
Antalyalı erkekleri avlayan flört şebekesi ele geçirildi
ANTALYA'da, flört halindeyken tanıdığı kişilerin cep telefonu ve mobil ...
 
Muratpaşa’da hep yeni fikirler
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Güzelbağ ...
Antalya İş Kadınları Derneği karıştı, 21 üye istifa etti
ANTALYA İş Kadınları Derneği (ANTİKAD), genel kurul sonrası karıştı. Genel ...
Bu acıya yürek dayanmaz: Babadan oğluna son bakış
ANTALYA'da falezlerden denize düşen Berkhan Oğuz'un (24) cesedi kıyıya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva