İstanbul'da DEAŞ operasyonu; 13 gözaltı
İstanbul'da DEAŞ operasyonu; 13 gözaltı
Bağ evindeki patlamada 5'i jandarma 7 kişi yaralanmıştı; 1 kişi öldü
Bağ evindeki patlamada 5'i jandarma 7 kişi yaralanmıştı; 1 kişi öldü
Nikah dairesinin tavanı çöktü: 4 yaralı
Nikah dairesinin tavanı çöktü: 4 yaralı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
9 Ocak 2018 Salı - 22:44

Üç başkandan ortak ses

Pazartesi günü büyükşehir meclisindeki görüş ayrılığına düşüp tartışan Antalya'da bir Ak Partili, ikisi CHP'li üç belediye başkanı, bugün 10 Ocak'ta ortak bir ses verdiler.

Üç başkandan ortak ses
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mesajında demokrasinin olmazsa olmazı basının cefakar çalışanlarının ne zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini, Türkiye'nin sürekli sarı basın kartı sahibi tek Büyükşehir Belediye Başkanı olarak en iyi bilen kişilerden biri olduğunu söyledi.

Gazeteciliğin evrensel ilkeleri çerçevesinde vatan ve milleti için ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını ifade eden Türel, mesajında şunlara yer verdi:

"Antalya için yerine getirdiğim Belediye Başkanlığı görevimin yanı sıra asıl mesleğim olan gazetecilik, benim için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur. Muhabirlik, köşe yazarlığı, gazete yöneticiliği, gazete sahipliği yapmış, basın sektörünün tam içinden gelen bir meslektaşınız olarak, bugünün anlamını ve güzelliğini ben de yaşıyorum. Kıymetli meslektaşlarım, halkın tarafsız ve doğru haber almasını sağlamak gibi çok önemli ve şerefli bir görevi ifa ediyorsunuz. Mesleğin tüm meşakkatlerini göğüsleyerek, kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Demokrasimizin ve toplumumuzun güçlenmesi için sorumlu gazetecilik anlayışıyla, gecesini gündüzüne katan, meslek ilkelerine ve haysiyetine her zaman dikkat etmiş değerli gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek az."

BAŞKAN UYSAL'IN MESAJI

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise yayımladığı mesajda toplumun haber özgürlüğünü kişisel özgülüğünün bir parçası olarak gören, mesleğinin onurunu tüm baskı gruplarının üzerinde tutan basın emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. 10 Ocak 1961'de basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştığı kanunun kabul edildiğini hatırlatan Başkan Uysal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Maalesef, bir bayram havasında kutlanması gereken bu gün de aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalıyoruz. Bugün birçok meslek örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyor. 10 Ocak'ı işsiz bırakılmış, mesleğini yapamaz hale gelmiş gazetecilere adıyor. Oysaki gazetecilik aynı zamanda toplumun özgürlüğüdür. Gazetecinin iş güvencesi, toplumun haber alma özgürlüğünün teminatıdır. Gazetecinin bağımsızlığı, toplumun gerçekleri öğrenme hakkının teminatıdır. Ve yıllar içinde oluşan gazetecilik mesleğinin etik değerleri, toplumun bilgi edinme hakkının teminatıdır. Altını bir kez daha çizmek gerekir ki, gazetecilik özgür olmadıkça toplum da özgür olamaz. Her ne pahasına olursa olsun, gazetecilikten vazgeçmeyen, çalıştırılmayan ama meslek onurunu koruyan tüm basın emekçilerini selamlıyorum."

BAŞKAN BÖCEK; ÖZGÜR TÜRKİYE

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplumsal bilinci arttırmak vatandaşların doğru, tarafsız haber alabilmesi amacıyla ilkeli yayıncılık yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Muhittin Böcek demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan; doğru, tarafsız, objektif, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeden kamuoyunu bilgilendiren gazetecilerin bu özel günlerini kutladı.

Başkan Böcek, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, 'Basın milletin müşterek sesidir.' zaman kavramı olmaksızın zor şartlarda görev yapan basın mensuplarımız şehrimizin, ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktarmak adına özveriyle görev yapmaktadır. Basın kuruluşlarımızın daha özgür bir Türkiye adına verdiği mücadelede her zaman gazetecilerimizin yanındayız. Bu düşüncelerle tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım" dedi.



VALİ KARALOĞLU: BÜYÜK ÖZVERİ İLE GÖREVLERİNİN BAŞINDALAR


ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu da,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Münir Karaloğlu yayımladığı mesajda, dünden bugüne basının, demokratik toplumların olmazsa olmazı, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir mihenk taşı olduğunu kaydetti. Karaloğlu, "Yaşamakta olduğumuz bilgi ve bilişim çağı, yaşanan bilgi kirliliği, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususu, bu önemi daha da artırmaktadır. Şüphesiz ki, basın mensupları, halkımızın kanaat ve beklentilerinin tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşarak çok önemli, hatta hayati bir görevi yerine getirmektedir. Her an, her yerde ve büyük bir özveri ile görevinin başında olan basın çalışanları bu görevi ifa edebilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, basın çalışanlarının ortaya koydukları emek ve gayrete şahidiz" dedi.

Vali Karaloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yerelden ulusala, uluslararasına, çok sayıda önemli organizasyona, güven içerisinde ve başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Antalya'da, turizm sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır. Basın çalışanlarımıza katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Şehrimize, ülkemize ve milletimize katkılarının aynı duyarlılıkla devam etmesini temenni ediyorum. Basın çalışanlarımızın, milli bir hedef olarak, ülkemizin 2023 hedeflerine giden zorlu yolları, fikirleriyle, kalemleriyle aydınlatmaya devam edeceklerine can-ı gönülden inanıyorum. Bu inanç ve düşüncelerle, daha iyi çalışma imkân ve koşullarına kavuşmaları temennilerimle, tüm basın çalışanlarının, 10 Ocak 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

 

Etiketler:
 
Vay fırsatçılar...
 
Başkalarının elinde oyun hamuru olmayın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vay fırsatçılar...
ANTALYA'da 600 öğrencisi bulunan, ancak haciz nedeniyle eğitim faaliyetleri ...
Belediyeden işitme cihazı yardımı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu işitme kaybı ...
Üç katlı işhanı alev alev yandı
ANTALYA'da içinde birçok işletmenin bulunduğu 3 katlı işhanında bilinmeyen ...
 
MMO TSM Korosu'ndan yeni yıl konseri
MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi bünyesinde müzik çalışmalarını ...
Süral anısına sergi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde geçen yıl yaşamını yitiren turizmci işadamı ...
Hemşirelik öğrencileri sağlık taraması yaptı
AKDENİZ Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri tarafından ...
 
Antalyaspor Tesisleri ödül getirdi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a kazandırdığı spor ve kamp ...
Manavgat'ın 3 mahallesine içme suyu
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, 7 milyon lira yatırım bedeli ...
Lara tesisleri kulüplerin gözdesi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nün Lara Atık Su Arıtma ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva