'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
11 Ekim 2018 Perşembe - 13:04

Uçak kargoyla Uzak Doğu'ya yaş sebze meyve ihracatı

EGE İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güleç, Türk Hava Yolları'nın (THY) uçak kargo seferleri için görüşmelerin sonuna yaklaştıklarını, kilogram maliyetinin 1 doların altına düşürülmesinde anlaşma sağlanırsa Uzak Doğu'ya yaş sebze meyve ihraç edebileceklerini söyledi.

Uçak kargoyla Uzak Doğu ya yaş sebze meyve ihracatı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu yıl ilk kez Antalya'da düzenlenecek Yaş Sebze Meyve, Depolama Ambalaj ve Lojistik İhtisas Fuarı İnterfresh 2018, 23 ülkeden 500'ün üzerinde alım heyetini sektör paydaşlarıyla bir araya getirecek. 17-20 Ekim tarihleri arasında ANFAŞ fuar alanında gerçekleştirilecek fuarın bilgilendirme toplantısı, Soğutma, Muhafaza, Taşıma Bilimleri ve Sanayicileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Rahmi Türk, İnterfresh Yönetici Ortağı Uğur Fora, Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Duygu Özkartal, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güleç, Basınçlı Sulama Sanayiciler Derneği'nden Hayati Keçeli ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek'in katılımıyla Akra Barut Otel'de yapıldı.

Fuarcılığın ötesinde bir organizasyon yaptıklarını aktaran Uğur Fora, Türkiye'nin maruz kaldığı ekonomik saldırıların tek çıkış yolunun ihracat olduğunu söyledi. Bu proje ile bölge ülkelerinin içinde Türkiye'nin bir buluşma noktası olacağını da kaydeden Fora, bu yıl ilkini düzenleyecekleri fuarın bir Türkiye projesi olma yolunda olduğunu söyledi.

BAHÇEDEN TÜKETİCİNİN SOFRASINA YÜZDE 35 KAYIP

Prof. Dr. Rahmi Türk, yaş, sebze ve meyvede bahçeden çıkıp; market, pazar tezgahına ya da tüketicinin sofrasına gelene kadar çok sayıda kayıp verildiğini söyledi. Bu aradaki aşamaların iyi takip edilemediğini ve teknik önlemler alınmadığı için kaybın önlenemediğini kaydeden Türk, “Bursa'dan çok yakınındaki İstanbul'a meyve gönderdik ve kaybı inceledik. Tüketicinin sofrasına yüzde 35 kayıpla gidiyor. Bu çok büyük bir kayıp. Yurt dışı pazarlarımızı da kontrol ettik. Hamburg pazarına giden ürünlerimizin adeta sarhoş gibi olduğunu gördük. Bunlar tespit edildi" dedi.

Tüketiciye giden yolun hızla iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Türk, "Antalya'dan yaş sebze meyveyi İstanbul'a üstü açık kamyonlarla ulaştırıyorsak, baştan yüzde 15 kayıpla karşılaşıyoruz. Kapalı ve soğutulmuş ortamlarda iletilmelidir. Ambalajda da çok iyi değiliz" diye konuştu. 

UZAK DOĞU'YA UÇAK KARGO SEFERLERİ

Hüseyin Güleç ise ihracat pazarının büyümesinin yolunun uçak kargolardan geçtiğini vurguladı. Üreticinin ürünlerinin, yakın mesafedeki ülkelerden öte özellikle Uzak Doğu ülkelerine gönderilmesi için Türk Hava Yolları'nın uçak kargolarıyla ilgili görüşme halinde olduklarını söyledi. Uzak Doğu ülkelerine büyük uçak kargolarıyla yaş sebze meyve ihraç edildiği zaman ihracat pazarının en az yüzde 40 oranında büyüyeceğini belirten Güleç, “Ülkemize döviz girdisi demektir bu durum. Biz ihracatçılar birlikleri ile birlikte hareket ediyoruz. Türk Hava Yolları'nın uçak kargo maliyetlerinin aşağı çekilmesi için sık sık görüşüyoruz. Onlar da iyi niyet gösteriyor. Kilogram maliyetini 1 doların biraz daha altına çekebilirsek, bizim kirazımız, siyah incirimiz, narımız, narenciyemiz, çileğimiz, üzümümüzü Uzak Doğu'da çok rahat satabiliriz. Şu anda görüşmelerin ortasındayız. 2019'un başlarında bir netice alabiliriz" dedi.

EGE IHRACATCILAR BIRLIGI YONETIM KURULU UYESI HUSEYIN GULEC, TURK HAVA YOLLARI'NIN UCAK KARGO SEFERLERI ICIN GORUSMELERIN SONUNA YAKLASTIKLARINI, KILOGRAM MALIYETININ 1 DOLARIN ALTINA DUSURULMESINDE ANLASILIRSA UZAK DOGUYA YAS SEBZE MEYVE IHRAC EDEBILECEKLERINI SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Otomobil hırsızları tutuklandı
 
Büyükşehir'den eğitime destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil hırsızları tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde park halindeki otomobili çalan 2 şüpheli ...
Tur otobüsü kaza yaptı; çok sayıda yaralı var
ANTALYA'nın Kumluca ilçesi yakınlarında kontrolden çıkan tur midibüsü ...
8 kadın çiftçi finalde
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
 
Engel tanımıyoruz!
KONYAALTI Sahili'nde engelliler için ayrılan araç park yerleri, diğer ...
Antalya Sanayi Sitesi 1000 çırak arıyor
ANTALYA'da, 2 bin 500 işyerinde 15 bin kişiye istihdam sağlayan Akdeniz ...
Antalya'da sahte avukata gözaltı
ANTALYA'da sahte belgelerle avukatlık yapan M.Ö., ofisinde gözaltına alındı. ...
 
Aklımızla dalga geçmeyin...
Dursun Gündoğdu yazdı...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından düzenlenen uyuşturucu ...
Akdeniz Üniversitesi'nde çim ıslahı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva