Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
27 Aralık 2018 Perşembe - 14:58

Uçak kazasında ölen 980 kişiden ikisi Antalya'dan...

Dünya genelinde 2018 yılında 7'si büyük olmak üzere toplam 40 uçak kazası meydana geldi. Bu kazalarda 980 kişi yaşama veda etti. Bu 980 kayıp içerisinde geçtiğimiz ekim ayında Antalya'da meydana gelen uçak kazasında ölen iki kişi de var.

Uçak kazasında ölen 980 kişiden ikisi Antalya dan...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

11 Mart tarihinde de İran'da Türk iş jetinin düşmesi sonucu 11 kişi yaşamını yitirdi. Kaptan pilotu Beril Gebeş ve ikinci pilot Melike Kuvvet'in yönetimindeki Başaran Holding'e ait iş jetinin düşmesi sonucu, Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ile 7 arkadaşının da olduğu 11 kişi hayata veda etmişti.

2018 uçak kazası kronolojisi şöyle:

29 Ekim -  Endonezya'da Lion Havayolları'na ait Boeing 737 Max 8 tipi uçağ Jakarta-Pangkalpinang seferini yaparken denize düştü. Kazada 181 yolcu ve 8 mürettebat yaşamını yitirdi. 

17 Eylül - Suriye Lazkiye'de yer alan Hmeymim hava üssünden kalkan Rus lyushin Il-20M askeri uçağı, Suriye rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürüldü.15 kişinin yaşamını yitirdiği uçağın denize düşmesiyle ilgili Rusya, İsrail'e ait F-16 savaş uçaklarının, lyushin Il-20M uçağını kalkan olarak kullandığı için uçağın füzelere maruz  kaldığını öne sürmüştü.

9 Eylül - Güney Sudan'da 23 kişiyi taşıyan Let L-410UVP tipi uçak inişe geçtiği sırada havalimanı yakınındaki nehre düştü.Kazada 20 kişi yaşamını yitirdi. 

18 Mayıs - Küba Havayolları'na ait Boeing 737-201 tipi yolcu uçağı, Havana Jose Marti Uluslararası Havalimanı'ndan kalkışından kısa bir süre sonra düştü. Havana-Holguin seferini yapmak için havalanan uçağın düşmesi sonucu 106 yolcu ile 6  mürettebat yaşamını yitirdi.

11 Nisan - Cezayir'e ait Ilyushin Il-76TD tipi askeri uçağın Boufarik Havaalanı'ndan kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Uçakta askeri personel olan  247 yolcu ve 10 mürettebat yaşamını yitirdi. 

12 Mart - Bangladeş merkezli US-Bangla Havayolları'na ait de Havilland Canada DHC-8-402Q Dash 8 tipi uçak Katmandu'daki Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'na inişi sırasında düştü.Kazada 51 yolcu ve 4 mürettebat yaşamını yitirdi. 

6 Mart - Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Antonov An-26 tipi askeri nakliye uçağının Suriye'de düşmesi sonucu 33 yolcu ve 6 mürettebat yaşama veda etti.  

18 Şubat - İran Aseman Havayolları'na ATR 72-212 tipi uçak Tahran-Yasuc seferini yaparken düştü. Kazada 60 yolcu ile 6 mürettebat yaşamını yitirdi.

11 Şubat - Rus Saratov Havayolları'nın Antonov An-148-100B tipi uçağı Moskova-Orsk seferini yaparken düştü.Kazada 65 yolcu ile 6 mürettebat yaşamını yitirdi.

2018 yılında hava kazalarında kaybettiklerimiz

16 Şubat - İzmir’deki  Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan SF-260D tipi askeri eğitim uçağının düşmesi sonucu pilotlar havacı Yüzbaşı Yunus Bal ile havacı Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan şehit oldu.

11 Mart -  Kaptan pilotu Beril Gebeş, ikinci pilotun Melike Kuvvet'in idaresindeki Başaran Holding'e ait, TC-TRB tescilli Bombardier Challenger 604 tipi iş jeti, İran'da düşmüş, kazada Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ile 7 arkadaşının da olduğu 11 kişi yaşamını yitirdi.

27 Haziran - Gaziantep Üniversitesine (GAÜN) ait TC-GUB kuyruk tescilli Cessna 172SP kuyruk tescilli eğitim uçağının Adıyaman'da düşmesi sonucu kursiyer pilot Mehmet Önal hayatını kaybetti.

6 Eylül - İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

30 Ekim - Antalya'nın Manavgat ilçesi Karaöz mevkiinde Cessna 152 tipi TC-KIM kuyruk tescilli eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot Serkan Dilci ve Deniz Adalı yaşamını yitirdi

19 Kasım - Aydın Çıldır Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan tek motorlu Cessna 172 tipi uçak  Aydın'ın Karacasu ilçesi Yenice Mahallesi'ndeki dağlık alanında düşmüş kazada pilot Hamdi Yılmaz ve  pilot adayı Merve Altun yaşamını yitirdi.

26 Kasım - Samandıra'dan eğitim uçuşu için havalanan UH-1 tipi askeri helikopter, kalkıştan kısa süre sonra Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ne düştü. Kazada Albay Gökselin Şaylan, Üsteğmen Aykut Yurtsever, Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli, Uzman Çavuş Şahin Aslan, Astsubay Üstçavuş Özkan Yılmaz şehit oldu. 

Gökhan Artan / (DHA) 

Etiketler:
 
Göçükten kurtuldu, metan gazı zehirlenmesinden öldü
 
Bahçeli'nin Akar'a hediye ettiği tabanca
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da metruk binalar yıkılıyor
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü, suçla mücadele çalışmaları kapsamında metruk ...
Muratpaşa'nın Fen İşleri, fabrika gibi
MURATPAŞA Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde, 4 yılda 4 bin 309 aracın ...
Antalya'da hırsızlık şüphelileri tutuklandı
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde evlerden hırsızlık yaptığı belirlenen 2 şüpheli tutuklandı.
 
Antalya DOB'un ocak programı açıklandı
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 2019'un ilk ayında opera, operet, ...
Yarbaşçandır-Çitdibi yolunda çizgi çalışması
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sıcak asfaltla kapladığı Konyaaltı ilçesi ...
Jandarmadan kablo hırsızlarına operasyon
ANTALYA'da, çaldıkları 300 bin lira değerindeki kabloları 50 bin liraya ...
 
Raylı sistemde deneme sürüşleri şubatta
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. etap raylı sistemde ...
Antalya'da kanlı pazarlık
ANTALYA'da bıçakla vücudunun çeşitli yerlerini kesen, ardından da 40 metre ...
Antalya'daki cinayette flaş gelişme!
ANTALYA'da, eski nişanlısı Simge Yıldız'ı (26) sokak ortasında pompalı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva