Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
1 Ekim 2019 Salı - 15:21

Uçaklarda 'Hava Polisi' dönemi

UÇUŞLARDA silahlı polis bulundurulmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanırken, uçak kaçırılmalarına ve benzeri olayların önüne geçmek için uçaklarda "Hava polisi" dönemi başlıyor.

Uçaklarda  Hava Polisi  dönemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sivil kıyafetle görev yapacak hava polisleri, söz konusu tehditlere yönelik makul şüphe olması halinde kokpiti koruyacak. Kuralsız yolculara ve potansiyel tehlike arz eden yolculara görev tanımında belirtilen durumlar oluşmadığı sürece müdahale etmeyecek.

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan yönetmelikte, Türk tescilli sivil hava araçlarında, hava aracının ve hava araçlarındaki yolcuların güvenliğini tehlikeye atan yasa dışı müdahale eylemlerine karşı, uluslararası uçuşlarda sivil hava araçlarının, yolcuların ve mürettebatın güvenliğinin sağlanmasına yönelik özel eğitimli silahlı emniyet teşkilatı personelinin görevlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.  Buna göre hava polislerinin görev, yetki ve sorumlulukları Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı ile uluslararası uçuşu olan havalimanlarının bulunduğu illerin emniyet müdürlükleri bünyesinde kurulacak birimler tarafından yürütülecek. Polis memuru ve daha üst rütbedeki emniyet hizmetleri sınıfı personeli arasından seçilecek hava polislerinin, teşkilatta fiilen 5 yıl çalışmış olması gerekiyor.

HAVA POLİSİ OLMA ŞARTLARI


Hava polisi olmak isteyen personelin en az ön lisans mezunu olması, kıdeme etkili ceza almaması, ikinci bölge hizmetini bir kez tamamlaması, son iki performans değerlendirme puanının iyi veya çok iyi olması, son üç performans atışında ayrı ayrı 90 puan ve üzeri puan alması, birimin en üst dereceli amirinin muvafakat vermesi ve havacılık personeli için düzenlenen sağlık raporuna sahip olması gerekecek. Adaylar fiziki yeterlilik ve atış sınavına tabi tutulacak.  Hava polisi olmak için başvuracak adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen yer ve tarihte, Koruma Daire Başkanlığı tarafından oluşturulacak komisyonlarca fiziki yeterlilik ve atış sınavına tabi tutulacak.

HAVA POLİSLERİNİN YETKİLERİ

Hava polisleri, kanunsuz şekilde, şiddet veya şiddete başvurma tehdidi ile uçaktaki bir veya birden fazla şahsın uçuş halindeki bir uçağın faaliyetini engellediği, uçağın kontrolünü ele geçirmeye teşebbüs ettiği veya kontrolü altına aldığı durumlarda uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla uçağın kontrolünü yetkili kaptan pilota geri vermek, ayrıca kokpit, mürettebat, yolcu can güvenliğini sağlamak ve yasa dışı müdahale eylemlerini önlemek için orantılı olarak uygun koruyucu güvenlik tedbirleri almakla sorumlu olacak.

YOLCU GİBİ OTURACAKLAR, KİMLİKLERİ GİZLİ TUTULACAK

Sivil kıyafetle görev yapacak hava polisleri, söz konusu tehditlere yönelik makul şüphe olması halinde kokpiti koruyacak. Kuralsız yolculara ve potansiyel tehlike arz eden yolculara görev tanımında belirtilen durumlar oluşmadığı sürece müdahale etmeyecek. Hava polisi görevlendirildiği uçuşta görevi itibarıyla kaptan pilotlara ve uçuş mürettebatı ekibine hiyerarşik olarak bağlı olmayacak. Yolcu gibi koltuklarda oturacak hava polislerinin görevi uçaktaki mürettebat tarafından bilinecek ancak kimlikleri yolculardan gizli tutulacak. Hava polisleri görevlendirildiği uçuşla ilgili uçuş süresi boyunca görevli sayılacak. Herhangi bir uçuşta görevlendirilen hava polisi, uçuş gerçekleştirilen ülkede uçuşun gecikmesi halinde mürettebatla birlikte hareket edecek.

YOLCULAR BU KARARDAN MEMNUN

Yolculardan Selami Alpsoy alınan bu karardan memnun olduğunu ifade ederken, İnsanların güvenliğinin çok önemli olduğu ve olması gereken bir proje olduğunun altını çizdi.  Bakü'ye giden Nejat İdriszade "Bu uygulamayı iyi değerlendiriyorum. Bizim güvenliğimizi düşünüyorlar. uçakta her şey olabilir uçağı kaçırabilirler. bunu düşünenlerden Allah razı olsun" dedi. Finlandiya'ya giden yolculardan Bilal Çetinkaya ise , "bu çok iyi olur hem milletin hem uçaktaki yolcuların güvenliği için çok iyi olur. bundan sonra vakalar en aza indirilmiş olur" şeklinde konuştu.

RESMI GAZETEDE YAYIMLANAN YONETMELIGE GORE, UCAKLARDA POLISLERIN YER ALMASI ICIN CALISMALAR BASLADI.FOTOGRAF:IBRAHIM YILDIZ/ISTANBUL, (DHA)

RESMI GAZETEDE YAYIMLANAN YONETMELIGE GORE, UCAKLARDA POLISLERIN YER ALMASI ICIN CALISMALAR BASLADI.FOTOGRAF:IBRAHIM YILDIZ/ISTANBUL, (DHA)

RESMI GAZETEDE YAYIMLANAN YONETMELIGE GORE, UCAKLARDA POLISLERIN YER ALMASI ICIN CALISMALAR BASLADI.FOTOGRAF:IBRAHIM YILDIZ/ISTANBUL, (DHA)

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) 

 

Etiketler:
 
Ölümlü kavganın ardından mahallede TOMA'lı önlem
 
Beyoğlu'nda zincirleme trafik kazası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölümlü kavganın ardından mahallede TOMA'lı önlem
İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı ...
Tarihi kalede güvercinlere özel yuva
KAYSERİ'de kültür sanat merkezi olarak hizmet verecek olan tarihi kalede ...
Kaybolduğu ormanda meyve yiyip, dere suyu içmiş
ESKİŞEHİR’in Tepebaşı ilçesinde, çıra toplamak için gittiği ormanlık alanda ...
 
Ankara'daki otobüs kazasında ölenler toprağa verildi
ANKARA'da özel halk otobüsünün yol kenarında durağa çarpması sonucu hayatını ...
Niğde’de kışlık patates hasadı başladı
TÜRKİYE'de patates üretiminde ilk sırada yer alan Niğde'de 210 bin dekar ...
Otomobil pastaneye girdi; 6 yaralı
ADANA'da kontrolden çıkan otomobilin yol kenarındaki pastaneye girmesi sonucu 6 kişi yaralandı.
 
Kartal'da binanın çatısı alev alev yandı
KARTAL'da 4 katlı binanın çatısı alev alev yandı.
Pendik'teki cinayetin katil zanlısı yakalandı
PENDİK'te silahla kafasından vurularak öldürülen Adem Perçin'in (25) katil zanlısı yakalandı.
Hayvanat bahçesi gibi lise
İZMİR'in Konak ilçesinde bulunan Namık Kemal Lisesi, öğrencilerine hayvan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva