Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
25 Haziran 2015 Perşembe - 11:30

Ucuz İş Güvenliği Kursu

İş güvenliği uzmanlığı nedir? Nasıl olunur? Sorularına cevabımız bu makalede;

Ucuz İş Güvenliği Kursu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İş güvenliği uzmanı olarak görev yapmak isteyenlerin sınava görmeden önce katılımlarının zorunlu olduğu iş güvenliği kurslarında uzmanların iyi bir eğitim verilmesinin yanı sıra ucuz iş güvenliği kursu arayışı mevcuttur.

Günümüzde ekonomik şartların ağır olması ancak bireylerinde iş arayışlarının sürekliliği kurslara katılım sağlayacak olan kişilerde eğitim kadar ekonomiyi de ön planda tutmalarına neden olmaktadır. 6331 sayılı iş güvenliği ve iş yeri sağlığı kanunu 01 Ocak 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte de işyerlerine iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimliği çalıştırma yükümlülüğü getirilmiştir.
Bununla birlikte işyerleri bu hizmeti Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri aracılığı ile de bu hizmeti alabilmektedirler. Bu birimlerde görev alacak olan uzmanlar ile hekimlerin kanun ve yönetmelikler ile belirlenmiş olan şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca bireylerin uzman ve işyeri hekimi olabilmeleri için şartları taşımalarının yanı sıra yine kanun ile belirlenen kurslara katılım sağlamış ve açılan sınavda da başarı sağlamış olması gerekmektedir.
Anılan kanun ile işyeri güvenlik uzmanı olacak kişinin mimar, mühendis, kimya, fizik fakültelerinden birinden mezun olması ya da işyeri güvenliği ve sağlığı meslek yüksekokulundan mezun olması gerekmektedir. Sadece belirtilen bölümlerden mezun olan kişiler iş güvenliği kurslarına katılım sağlayabilmektedir.

Ucuz iş güvenliği Hizmetleri katılım sağlayan belirtilen bölüm mezunları 220 saatlik bir eğitime tabi tutulmaktadırlar. 220 saatlik eğitimin 180 saati teorik eğitimden oluşurken geri kalan 40 saat ise staj olarak da adlandırılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ön görülen yerlerden birinde pratik eğitim olarak sağlanmaktadır. 180 saatlik teorik eğitimin ise 90 saati uzaktan eğitim olanağı ile verilebilmektedir. Ancak geri kalan 90 saat örgün öğretim olarak tamamlanma şartı bulunmaktadır.

Kişilerin 220 saat olarak verilen iş güvenliği kursunu tamamlamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ya da ÖSYM tarafından yapılmakta olan İş güvenliği ve işyeri hekimliği sınavlarına katılım sağlayarak başarılı olmaları gerekmektedir. Başarı ise 100 puan üzerinden 70 puan alınması ile mümkün olabilmektedir. İş güvenliği ve hekimliği sınavı yıl içerisinde önceden ilan edilen tarihlerde gerçekleştirilmekte olup genel de yıl içerisinde iki kere yapılmaktadır.
İş güvenliği uzmanı ya da işyeri hekimi olmak isteyen kişiler 6331 sayılı kanun da belirtilen niteliklere sahip kişiler arasından katılım sağlanan kurs ve sınavın ardından görev yapmaya başlayabilmektedirler. Uzmanların almış oldukları yetki belgelerinin yedi yıl süre ile geçerliliği bulunmaktadır.

Yedi yılın dolmasının ardından yetki belgesi geçerliliğini yitirmektedir. Ancak kişi uzmanlığa devam etmek istiyor ise ucuz iş güvenliği kursuna yeniden katılım sağlaması gerekmektedir. İş güvenliği uzmanlarının yenileme eğitimine katılım sağlamasının ardından yetki belgeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yeni bir sınava girilmesine gerek olmadan vize edilmek sureti ile süresi uzatılır

http://www.temaakademi.com.tr/temaakademi_iletisim linke tıklayarak iş güvenliği hizmetleri ve kusrları hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz )
Süresi uzatılan iş güvenliği uzmanları yeniden yedi yıl süre ile yetki belgeleri ile görev yapabilmektedirler. Ancak iş güvenliği uzmanlığında A, B ve C sınıfı sertifikalar arasında geçiş yapabilmek için kanun ile yönetmeliklerde ki şartları yerine getirmek ve alınmak istenen sertifika için açılan sınava katılmak gerekmektedir. İş güvenliği uzmanları ilk olarak C sınıfı yeterlilik belgesi ile göreve başlamakta ve deneyim sürelerine göre ve sınavda başarılı olmaları sonucunda B ve A sınıfı iş güvenlik uzmanı sertifikası alabilmektedirler. En üst sınıf sertifika A olup , A sertifikasına sahip olan uzmanlar Bakanlık tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli olarak sınıflandırılan işyerlerinde görev yapabilmektedirler. 

 
CHP'de hesap zamanı
 
Gökalp Dinçmen görevi bırakıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başından vurulan Mutlu Kaya'dan hayata gülümseyiş
DİYARBAKIR'da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve Gazi Yaşargil ...
CHP'nin TBMM Başkan adayı Deniz Baykal
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilen ...
Seçimden sonra ilk dev anket
Metropol Araştırma şirketi sahibi Özer Sencar bugün yeniden seçim olsa oluşacak tabloyu anlattı.
 
MHP'li vekil gizlice Erdoğan’la görüşmüş
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, o ismi bulmaya çalışıyor.
Cüneyt Arcayürek hayatını kaybetti
Ünlü gazeteci Cüneyt Arcayürek saat 14.30'da hayatını kaybetti.
THY’nin ilk türbanlı hostesi
THY'de uzun süre görev yaptıktan sonra son VIP uçaklarına geçen Hande ...
 
Binlerce kişi işsiz
Hazine Müsteşarlığının sigorta Acenteleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına ...
'6 yaşındaki çocuklar evlenebilir' diyen Nurettin Yıldız'dan 'kadını dövebilirsin' vaazı
Daha önce 6 yaşındaki çocukları evlendirmeye çalışmasıyla gündeme gelen ...
Dilek Öcalan Başkanlık Divanı’nda görev yapacak
Uzun mesai nedeniyle en genç 6 milletvekili geçici katip üye sıfatıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva