KONSEM yıl sonu sergisi açıldı
KONSEM yıl sonu sergisi açıldı
'Yalancı aranıyor' ile perde açıldı
'Yalancı aranıyor' ile perde açıldı
Dostluk Golf Turnuvası'nda şampiyon Türkiye oldu
Dostluk Golf Turnuvası'nda şampiyon Türkiye oldu
Unlocked'ın yıldızı, cezaevinde hayatını kaybetti
Unlocked'ın yıldızı, cezaevinde hayatını kaybetti
31 Mayıs 2017 Çarşamba - 11:53

Ukraynalı aileye 'karanlık' ceza

ANTALYA'da hayırseverlerin yardımıyla geçinen 2 çocuk annesi Ukraynalı Zoya Tkanchenkova, ev sahibinin "Yardım alıyorsun o yüzden evimden çık" isteğine direnince, iddiaya göre ev sahibi tarafından dairenin elektriği kesilerek karanlıkta bırakıldı.

Ukraynalı aileye  karanlık  ceza
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Zoya Tkanchenkova ile Adem Yıldız, 12 yıl önce Ukrayna'da tanışıp nikahsız birlikte yaşamaya başladı. Bir süre sonra Türkiye'ye gelen çift, Antalya'ya yerleşti ve burada Melek (10) ile Adem (8) adlarını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Resmi nikahları olmamasına rağmen Adem Bilgin çocuklarını nüfusuna kaydetti. 4 yıl önce ilişkilerine son veren Tkanchenkova, kanser ve yüksek tansiyon hastalığı bulunan annesi 74 yaşındaki Vera Tkanchenkova'yı yanına getirdi.

4 KİŞİLİK AİLE YARDIMLA AYAKTA DURUYOR

Annesinin 600 TL'lik emeklilik aylığıyla geçinmeye çalışan Tkanchenkova, Türkiye'de oturma izni alamayınca ne işe girebildi, ne de devletin verdiği yardımlardan faydalanabildi. Kısa süre önce sadece 2 yıllık oturma izni alabilen Tkanchenkova, Muratpaşa İlçesi Tahılpazarı Mahallesi üzerinde iki katlı bir evin giriş katını kiraladı. Ev sahibinin kontratsız ve sözleşmesiz 550 TL'ye kiraya verdiği evin kira ve diğer masraflarını çevreden yapılan yardımlarla karşılayan Tkanchenkova'ya sosyal medya grubu 'Antalya Yardımlaşma Platformu' gönüllüleri tarafından da destek verildi.

EVİN ELEKTRİĞİNİ KESTİ

Tek odalı evde kısıtlı imkanlarla yaşamaya çalışan 4 kişilik aile yakın zamanda iddiaya göre ev sahibinin baskısıyla karşılaştı. Ailenin aldığı yardımlardan dolayı dikkat çektiğini belirten evsahibi iddiaya göre Tkanchenkova'ya “Aramızda herhangi bir yasal sözleşme ya da kontrat yok. Bu nedenle denetlemeye gelirlerse bana vergi cezası keserler. Bu yüzden çabuk evi boşalt" dedi. Akşam saatlerinde tekrar eve gelen ev sahibi, Tkanchenkova'dan biraz zaman tanınması en kısa sürede ev bulup çıkacağı cevabını aldı. Bu yanıta sinirlenen evsahibi ve yanındaki oğlu, iddiaya göre kapı girişinde bulunan daireye ait sigortayı çıkararak gitti.

İki küçük çocuğu ve annesiyle tek odada yaktıkları mum ışında oturan Tkanchenkova, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. Gidecek yerinin de parasının da olmadığını belirten Tkanchenkova şöyle konuştu:

“Sabah ev sahibinin hanımı geldi evi boşaltmamızı istedi. 'Siz zaten her yerden yardım alıyorsunuz. Biz bundan rahatsız olduk. İstemiyoruz böyle sorunlar' dedi. Ben de 'Çıkacağım ama biraz izin verin ev bulayım' dedim. Sonra ev sahibi geldi. Kapıyı açmamı ve konuşmamız gerektiğini söyledi. Ben de müsait olmadığımı söyleyince kapıyı zorladı bileğimi incitti. Sonra dışarı çıkıp ona ters konuştuğum yönünde iftiralar attı. Akşam da oğluyla gelip elektriğimi kestiler. Bana küfür etti, 'Çık git' dedi."

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ise polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri tutanak tuttu. Tkanchenkova, hayırseverlerden ve yetkililerden kendisine uzanacak yardım eli beklediğini söyledi.


ANTALYA'DA HAYIRSEVERLERIN YARDIMIYLA GECINEN 2 COCUK ANNESI UKRAYNALI ZOYA TKANCHENKOVA (FOTODAKI), EV SAHIBININ "YARDIM ALIYORSUN O YUZDEN EVIMDEN CIK" ISTEGINE DIRENINCE, IDDIAYA GORE EV SAHIBI TARAFINDAN DAIRENIN ELEKTRIGI KESILEREK KARANLIKTA BIRAKILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA HAYIRSEVERLERIN YARDIMIYLA GECINEN 2 COCUK ANNESI UKRAYNALI ZOYA TKANCHENKOVA (FOTODAKI), EV SAHIBININ "YARDIM ALIYORSUN O YUZDEN EVIMDEN CIK" ISTEGINE DIRENINCE, IDDIAYA GORE EV SAHIBI TARAFINDAN DAIRENIN ELEKTRIGI KESILEREK KARANLIKTA BIRAKILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Kraliçe adayları mutfakta
 
Manavgat'ta feci kaza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kraliçe adayları mutfakta
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kamp yapan Miss Eurasia 2017 Güzellik Yarışması ...
Velilere yeni sistemi tanıttı
ULUSLARARASI Montessori Anaokulu kurucusu Fatma Aksu, ABD'de 'Aktif school', ...
Rusya'ya uçak yetişmiyor
Anex Tour'un Yönetim Kurulu Bakanı Neşet Koçkar, Rusya'dan Türkiye'ye ...
 
Not bırakıp intihar etti
ANTALYA'da kısa süre önce beyin tümörü teşhisi konulan 65 yaşındaki İsmet ...
7 eylemci kadın hakkında karar
ANTALYA'da geçen kasımda, 'tecavüz yasası' olarak bilinen ve kamuoyundaki ...
Kaş-Kekova Projesi tamamlandı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye öncülüğünde ...
 
Protestocu öğretmenlere dava
ANTALYA'da Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına yönelik gözaltıları protesto ...
Aynı yerde iki kaza
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde aynı noktada meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
Kalamar Sanat Çalıştayı yapıldı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kalkan Kalamar Sanat ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Can sıkıcı gelişmeler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ukrayna’ya yeşil ışık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva