'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
20 Ağustos 2011 Cumartesi - 15:04

Ulaşımda yeni dönem kavga ile başladı

Antalya'da 24 saat kesintisiz toplu ulaşım bu sabah itibariyle yürürlüğe girdi. Tramvay güzergahında, toplu taşım araçları kaldırılırken; toplu taşıma araçlarının duraklara gelmediğini ve toplu taşıma sisteminin yeteri kadar tanıtılmadan hayata geçirildiğini iddia eden vatandaşlar, Vatan Bulvarı'nda her iki şeridi trafiğe kapattı.

Ulaşımda yeni dönem kavga ile başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Vatandaşlar, tramvay yolunu da keserek tramvayların geçişini engelledi. Yola barikat kuran, sandalye koyup oturan kalabalık polisin müdahalesiyle dağılırken, 3 kişi gözaltına alındı. Belediye yetkilileri aksama nedeniyle özür diledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün hayata geçirilen, 82 hattan oluşan 24 saat kesintisiz hizmet dönemi protestoyla başladı. Otobüs duraklarına asılı olan haritalardan anlamayan vatandaşlar ulaşım için açılan telefonları kilitledi. Yüzlerce kişi bu hatları arayarak duraklarına otobüs ve minibüslerin gelmediğini söyledi. Vatan Bulvarı üzerinde bulunan eski Çallı otobüs durağında bekleyen kalabalık ise bir süre sonra çileden çıktı. Vatandaşlar bulvardaki her iki şeridi trafiğe kapattı. Öfkeli kalabalık, hafif raylı sistem (Antray) yoluna çıkarak tramvayların da geçişini engelledi. Yola barikat kuran, sandalye koyup oturan kalabalık ile sürücüler arasında sert tartışmalar, zaman zaman yumruklaşmalara vardı.

Bölgeye gelen polisler, takviye ekipler çağırdı. Onlarca polis vatandaşlarla konuşarak ikna etmek istedi. Ancak bu mümkün olmayınca Nöbetçi Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ devreye girdi. Yaklaşık 45 dakika süren ikna çabaları sonuç vermediği gibi, vatandaşlar "Akaydın istifa, hoca istifa" diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri çağrıldı. 50 kişilik tim olası bir müdahale için hazır bekletilmeye başlandı. Ancak, vatandaşlar Antray'ın geçiş güzergahı ile ana caddeyi trafiğe açmayınca polis müdahalesi başladı. 3 kişi polis tarafından gözaltına alınarak ekip minibüsüne bindirildi. "Bizi dövüyorlar" diye bağıran 3 kişi Şarampol Polis Merkezi'ne götürüldü. Olay yerine gelen belediye yetkilileri ise güzergahlar hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Gözaltıların yaşanmasının ardından vatandaşlar olay yerinden uzaklaşmaya başladı ve bulvar trafiğe açıldı.

ALTINPINAR: 'ÖZÜR DİLİYORUZ'
Olayların yatışmasından sonra Vatan Bulvarı'na gelen Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Nazif Altınpınar, vatandaşın tepkisini normal karşıladığını söyledi. Altınpınar, şöyle konuştu:
"Burada vatandaşın ilk günde tepki göstermesi normal. Biz, buradaki hava ve trafik kirliliğini ortadan kaldırmak için bir düzenleme yaptık. Tramvayın olduğu yerde toplu taşım aracının çalışmaması gerekiyordu. Bunun için 1,5 yılda yapılan çalışmalar sonucunda bu noktadan minibüs ve otobüs geçisini kaldırdık. Son teknoloji tramvayla toplu ulaşımı sağlamaya başladık. Yılların getirdiği alışkanlığın değişmesi çok zor. Bugün biraz daha sakin olmamız gerekiyor. Burada yanlışlıklar da olabilir. Nitekim, biz de kriz masası oluşturduk. Vatandaştan gelen telefonları değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımız sıkıntı çekiyorsa, onlardan özür diliyoruz. Ortada, vatandaşın yararına yapılan bir çalışma var. Yeni güzergahlar için 700 bin cep harikası dağıtıldı. Ayrıca Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından 460 bin abonenin evine bu haritalar ulaştırıldı."
Soner KOCAER- Süleyman EKİN/ ANTALYA, (DHA)

 
TED’de erken bayram
 
En çok istediği şeyi açıkladı
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sema sarıtaş 22 Ağustos 2011 Pazartesi 21:48

hoca yapar dedilerde gercekten yaptı yapcagını seni kınıyoruzz akaydınn... istifanı ver nolurrr... bunu tüm kalbimle istiyorumm.. tüm halk senden ve kurdugun bu düzenden şikayetçi...

Yorumu oyla      3      9  
Bahadır Manyaslıoğlu 22 Ağustos 2011 Pazartesi 10:31

Öncelikle CHP'li olduğumu belirteyim. Ben CHP ve CHP'li tüm belediyeleri kınıyorum! Çünkü Antalya'da Büyükşehir, Konyaaltı ve Muratpaşa Belediyelerini alarak ayıp ettiler! Gönül isterdi ki tamamı iktidar partisinin yönetimine geçseydi.. AKP zamanında kapatılan Dokuma fabrikası alanına alışveriş merkezi yapılsaydı "birileri zengin" edilseydi, AKP zamanında kapatılan Yağ Sanayi Fabrikasının yerine yapılan alışveriş merkezi ne güzel hizmet oldu, birileri değil Antalya ve Antalya esnafı zengin oldu değil mi. Eski Hal bölgesi Real alışveriş merkezi ile ne de güzel kalkındı ama... Zeytinliği yaka yaka kurutamadılar mesela bu CHP'li belediyeler. AKP olsa çoktan orası bir doğa harikasına döner, biz de içinde sandallarla dolaşırdık (proje öyleydi değil mi)Ama hizmetten anlamayan bu CHP'liler, raylı taşımacılığın olduğu yerlere, tekerli taşıma sokmayarak halt ettiler. Zaten raylı taşımayı da birilerini zengin etmek için şehrin göbeğine onlar sokup, Şarampol esnafının canına ot tıkamadılar mı? (pardon, raylı taşıma belasını yenilikçi, belediyeci ve "helal" kazanç uzmanı AKP yapmıştı galiba, dalgınlığıma geldi.) AKP zamanında kapatılan ve içindeki maden ve taşınmazların değerinin yarısından az bir değerle özelleştirilen Ferro Krom fabrikasının yanına yeni hizmet alanları da açmadı bu CHP'liler, kınıyorum... Dokuma'ya, ışıklar caddesine ve Kapalı yola yaptıkları modernizasyon hizmetleri için ayrıca kınıyorum hatta iki kere kınıyorum, çünkü buralarda kullanılan şehir mobilyaları ve alt yapı malzemelerini Büyükşehir belediyesi birilerine ihale edip almamıştır, kendi bünyesinde Yıldıray Sapan marifetiyle kurulan EKDAĞ'a bağlı fabrikada üretmiş, beşte birine mal etmiştir. Yazıklar olsun... En çok kınadığım yönü de bu insanları yollarda dolmuş beklemeye mahkum etmeleridir... Kardeşim, sn.CHP ve Büyükşehir yetkilileri, size kim dedi bir milyona yakın bilgilendirme afişi bastır, bunları dağıt, ulaşamadın yerlere ASAT yardımıyla afişleri adreslere dağıt, olurmu böyle hizmet... Elinden tutacaksın vatandaşı, bindireceksin vasıtaya, hatta bedava taşıyacaksın, AKP zamanında düzenliydi ve bedavaydı toplu taşıma çünkü... Sn.yetkililere ve sayın yorumculara bir soru sorarak bitireceğim yorumumu; dağıtılan bir milyona yakın el ilanını 1-kaç kişi okudu, 2-kaç kişi okuduğunu anladı, 3-kaç kişinin okuduğunu anlayacak kapasitede olduğunu zannediyorsunuz! Saygılarımla...

Yorumu oyla      13      3  
arife arifgerek 21 Ağustos 2011 Pazar 19:20

layla adıyla yorum yapam haneımefendiye......yazdıklarınzıa gerçekten inanıyorsanız bence hocayı desteklemeye devam edin daldı çıktıları eleşitiriyoırsunuz bence aracınız varsa ltf kullanmayın yan yollardan gişdin yoksada daldı çıkyıalrıdan gecen taşıtlara binmeyın bu kadar kör gzöer bir toğplumda olamaz bilimsen çözumler uretmiş hoca nerde siz göruyorsunuzda bu millet neden görmuyor belliki chp sempazrızanı hatda hoca sevfdalısınız bi,r an düşünun bu eleştirdiğiniz battı çıktılar olmasa neler olur biliemsen bakın ama olurmu siz bellliki herşye bilimsel bakıyorsunuz hoca iki ışık ayarı ile trafiği çzduyse bunca ülke kent devler ne diye trafik sorunlarını halletmek için buyuk paralar harcıyor iki lamba tak birri... yazırk gerçekten yazık hoca ve ekibinin 2,5 yılda bu kente verdsiği zararı görmemzlıkten gelmek sureklı geçmişi eleştirmek sizlere ne kaqzandırıyorr gecmiş gecmişte kaldı ve adamlar kaybetti borc edebiyatıda artık bitti millet artık yemiyor leyla hanım bence siz hocanıza şöyle değin hocam sen 2,5 sende daha asakın biryere dokunma boyle gitsin netre dokunsan kuruyor görevini tamamla ve git size antalyalı sevenlere bu kente aşık olanlara bunu demek yakışır yazık değilmi kaybedilen 5 yıla trafik saçmalıklala düzelmez zaman tanımak doğru ama uygulama yontemn yanlış hanımefendi amac çzömek değilkı amac ilker gedik ve yandaşlarına daha fazla para kazandırmak uyanın artık bunlar rantdan başka birşey yapamazlar allah aşkına şu gecmişe baksanıza kı-mler geliyor gidiyor kimlere aktarmalar yapılıyor kormusunzu sağırmı yoksa biliyorusnuz ama işinize gelmiyormu hadi diyerleri yediler bunarl öle diyor peki bunlar niye aynısını yapıyorlar bunlar halkxı değilmi halkı sömurmek zorlamak sindirmek halkcılığın hangı yerinde yazıyor hoca efendi iyi bir doktar olabilir ama malesef ekibiyle birlikte turkıyenın en kötu belediye başkanı ve en kötu ekip bunu kısa bir zaman sonra daha net anlayacaksınız leyla hanım size tek birsşey daha antalyalı olmayan antaşya sevdası taşımayan antalyaya belediye başkanlığı yapamaz bunu böyle bilin ve ben antalyalı değilim........hoşcakalın

Yorumu oyla      5      8  
21 Ağustos 2011 Pazar 13:47

ismini bile söylemek istemiyorum duyunca tüylerim ürperiyo seni istifaya davet ediyorum allahından bul

Yorumu oyla      4      11  
ayşe 21 Ağustos 2011 Pazar 13:38

evet akaydın sıra bize de gelecek şimdi top sende ama şimdilik keşke bizi bu konuda daha çok bilgilendirseydin bizde seni el üstünde tutsaydık malesef olmadı şansına küs

Yorumu oyla      4      10  
Leyla 21 Ağustos 2011 Pazar 12:47

CHP'li değilim. Ancak, Antalya'nın geçmişten bu yana tam bir karmaşa içerisinde olan ulaşım sorununu halk dalkavukluğu ile değil bilimsel yaklaşımla çözecek insanlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan baktığımda hoca güvenimizi herkesten daha çok hak ediyor bence. Halkın vergileriyle ve milyarlar harcanarak inşa edilen Bat-çıkların yapamadığını bilgisayarlı akıllı kavşaklarla nasıl yaptı ve trafikte bekleme sürelerini kısalttıysa bu yeni sistemi de rayına oturtacaktır. Yaygaracı provakatörlere bakmayalım. Her yenilik bir uyum süresi gerektirir. Bu uygulama herkesi değilse de halkın çoğunluğunu daha mutlu edecektir.

Yorumu oyla      11      5  
Ender 21 Ağustos 2011 Pazar 12:29

Her yeni değişim her toplumu etkiler bide toplum bizim toplum gıbı cahilse okuduğunu anlayamıııyor yol tarıfı yazıldıgında bıle ulaşamıyorsa , bi yenilik yapılmıssa bu düşünülmustur burda yapılan yenılık AKAYDININ tek başına duşundugu bısey değildır , zamanla yararı olacaktır elbette ama suç bizim kendimizde de var ilk önce cehaletimizi yenmemız lazım ben istanbulda 5 sene kaldım ordaki sistem buraya getırılmeye calısılmıs doğrudur tramvayın gectıgı yoldan toplu tasıma gecmes aynı yere ulasım farklı koordınatlardan sağlanır bunun ıcınde zaman lazım uygulamanın yararlı olup olmadıgını zamanla görcez ama ANTALYA dan çokda bişey beklemeyın ÇÜNKÜ AKP HÜKÜMETİ PRENSIP OLARAK ALAMADIGI YERLERI CEZALANDIRIYOR BOYLE BISEY OLABILIR MI BIZDE SIMDIDEN KANDIK ISTE CHP BOYLE KOTU SOYLE DIYE YARDIM GELMIYOR KI ARKADAS NE YAPSIN CEZA SISTEMI UYGULAYAN BI HUKUMETDEN HAYIR GELMEZ SEN HIC BIR MEMLEKETINI KAYIRAMASIN YADA KENARA BIRAKAMAZSIN EGER BASBAKANSAN .

Yorumu oyla      11      4  
vatandaş 21 Ağustos 2011 Pazar 10:43

Yeniliklere açık olalım hocayı destekleyelimmmmm.CHP yi suçlamak kolaycılık.

Yorumu oyla      12      4  
21 Ağustos 2011 Pazar 04:48

Tramvaya neden binmiyor bu vatandaşlar, tren mi tutuyor? Düzenli olmak zordur, her insanoğlu uyum sağlayamaz. Ne idi o eski karmaşa; üst üste otobüsler, taşıt içindeki esnaf tezgahları... Başkanı kutluyorum halka yönelik yenilikçi hizmetlerinden ötürü. Halkın çoğunluğu memnun kalacak bu sistemden. Öyle üstün körü düşünülmüş bir sistem değil çünkü.

Yorumu oyla      14      5  
özlem 21 Ağustos 2011 Pazar 04:03

rezilliğin son perdesi.. zaten evim ve işim uzak.. eskiden 40 dk da giderken bugün 1,5 saatte gittim işe... 3 günlük yevmiyemi kestiler işten.. yetkililer kına yaksın .. hele hele yaşlıların eziyetini gördüm içler acısıydı.. ne saçma bir uygulama bu allah aşkına .. başkan burayı ist. sandı sanırım...

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TED’de erken bayram
TED Antalya Koleji’nden mezun olan 53 öğrencinin tamamının LYS’de istedikleri ...
3 ayrı noktada orman yangını
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Dim Çay'ı Mevkii'nde saat 11.30 sıralarında ...
Alanya'dan Somali'ye yağmur duası
Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki tüm camilerde, 60 yılın en büyük kuraklığıyla ...
 
Para tartışmasında ev arkadaşını bıçakladı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 25 yaşındaki Yunus Ç., borç- alacak anlaşmazlığı ...
Hakim ve savcının evini soyan hırsızlar yakalandı
Antalya'da Adliye Lojmanları'nda iki ayrı dairenin kapı göbek kilitini ...
Irmağa giren genç kayboldu
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde serinlemek için ırmağa giren 14 yaşındaki ...
 
Anaokulu öğretmenine 'Kılıçdaroğlu cezası'
Antalya'da 12 Haziran seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Afrika kelebeği sanat oldu
Antalya’da yaşamını sürdüren sanatçı Adnan Tunç, Afrika kelebeklerinin ...
Belediye hizmet binası ihalesi gerçekleştirildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatı yarım kalan yeni hizmet binasının ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva