Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
30 Mart 2015 Pazartesi - 17:22

Ülke katılımı 25'te kaldı, büyükelçi görevlendirildi

ANTALYA Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya Konseyi toplantısında katılımını teyit eden ülke sayısının 25 olduğunu söyledi.

Ülke katılımı 25 te kaldı, büyükelçi görevlendirildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bir nevi hayal kırıklığı denilebileceğini belirten Vali Türker, en son Sudan'da görev yapan Büyükelçi Erdoğan Kök'ün ülke katılımlarının artırılmasına yönelik yürütülecek uluslararası çalışmaların başına getirildiğini kaydetti. 

Expo 2016 Antalya Konseyi, Su Hotel'de Vali Muammer Türker başkanlığında toplandı. Expo Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda Vali Türker, bazı spekülasyonlar yapıldığını belirterek, altyapı ve üstyapı konularında her şeyin yolunda gittiğini ve yetişeceğini, bitkilendirme konusunda biraz sıkıntı olabileceğini söyledi. 

25 ÜLKE KATILIMINI TEYİT ETTİ
Ülke katılımlarına ilişkin şu ana kadar 25 ülkenin katılımını teyit ettiğini belirten Vali Türker, “Bir nevi hayal kırıklığı denilebilir, ama daha bir yılımız olduğu için, bizim de bu yılki Milano Expo'suna son 5 ayda katıldığımız öngörülürse biraz daha zamanımız var, beklememiz gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken hususlardan biri sayın cumhurbaşkanından başlayıp silsile olarak bu konudaki herkes taleplerimizi, beklentileri ilgili muhataplarımıza iletiyoruz. Antalya'da büyükelçilerimize de ben kendi adıma katılımın daha yoğun olması bakımından söylüyorum" dedi. 

SADECE HÜKÜMET OLARAK GÖRÜLMEMELİ
Ülke katılımlarının direkt hükümetlerden beklendiğine değinen Vali Türker, “Doğrusunu isterseniz bazı ülkelerin çalışma tarzı, yönetim anlayışından kaynaklanan sebeplerle o ülkenin hükümeti tarafından değil de daha alt birimler tarafından da sağlanması mümkün. Örneğin Hollanda hükümeti öngörmeyebilir ama Rotterdam Belediyesi katılabilir, ya da Lahey'deki bir üretici birliği katılmayı öngörebilir. Bunları da ülke katılımı olarak değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

FAKİR ÜLKELERE MADDİ DESTEK
Vali Türker, şunları söyledi;

“Birçok ülke katılma kararını verirken 'sizin katkınız ne olacak', maddi manevi bunu bekliyor. Bazıları fakir ülke, bu işe para ayıramıyor. Bazıları çok fakir olmasa bile ya da bizim açımızdan katılımının stratejik bir değeri vardır. Onların katılımı için Türkiye'nin parasal katkısı ve başka ne imkanlar olabilir, bunları belirleyip, ülke bazında değerlendirmeler yapılarak ilerlemeyi planlıyoruz. Yüzümüzün akıyla bu işten çıkmamız lazım." 

BÜYÜKELÇİ KÖK GÖREVLENDİRİLDİ
Ülke katılımlarının artırılmasına yönelik bir büyükelçi görevlendirildiğini dile getiren Vali Türker, en son Sudan'da büyükelçilik yapan ve Dışişleri Bakanlığı'nda görevli Büyükelçi Erdoğan Kök'ün bu konuda görevlendirildiğini kaydetti. Açıkçası bir sıkıntı da olsa, müspet gelişmeler de olsa herkesin ortak meselesi olduğuna dikkat çeken Türker, “O yüzden burada herkesin ilgisi gerekiyor. Sokaktaki insana kadar bu işe ilgi duyması, kendi hayatının parçası olarak görmesini arzu ediyoruz" dedi.

JİNGLE TELEFONLARDA DİNLETİLECEK
Toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Arslan, alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. 'Ece' ve 'Efe' adlı iki çizgi karakterden oluşan maskot ve Expo 2016 Antalya müziğinin tanıtım stratejisi oluşturulduğunu anlatan Arslan, Antalya ve çevre illerde benimsenmesi için kamu kurumları, okullar, oteller, turizm birliklerinden iç ve dış mekanlarında maskotların teşhir edilmesinin isteneceğini söyledi. Tüm toplu taşıma araçlarında 'Ece ve Efe' maskotlarının çizgi filminin gösterileceğini belirten Arslan, kurum ve kuruluşların telefon bekletme müziği olarak Expo 2016 Antalya müziğinin konulacağını söyledi. 

Antalya girişindeki kavşaklar, havalimanı, Cumhuriyet Meydanı'nda da ziyaretçileri Ece ve Efe maskotları karşılayacak. Müziğin Almanca, Rusça ve İngilizce versiyonları da hazırlanıyor.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Antalya Körfezi çamura döndü
 
Erdoğan iki vekile fırça attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tur midibüsü devrildi
ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde turistleri taşıyan midibüs devrildi. Kazada, ...
Turizm Meclisi kuruldu
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu. ...
Rusya'daki fuar turizmdeki tedirginliği gidermedi
RUSYA'da 18- 21 Mart tarihleri arasında 22'ncisi düzenlenen 'MITT Moskova ...
 
Yatlar yeni sezona hazırlanıyor
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde kış dönemi yatlarını karaya çeken esnaf, ...
Marmarisli turizmciye kamyoncu şoku
TURİZMCİ Nurcan Dağ'ın Antalya'daki bir fabrikadan satın aldığı ahşap ...
Boğularak öldürülen turizmci toprağa verildi
ANTALYA'da ayakları bağlanıp boğularak öldürülen turizmci 47 yaşındaki ...
 
Su altı müzesi heykelleri yapılıyor
ANTALYA Deniz Ticaret Odası (DTO), Batı Akdeniz Kalkınma Vakfı (BAKA) ...
Turistik ilçede tuvalet manzarasına tepki
ANTALYA turizminin önemli doğal değerlerinden, her yıl binlerce turistin ...
Bisikletle dünya turuna çıkan 2 hemşire Demre'ye geldi
YAKLAŞIK 2 yıl önce bisikletle dünya turuna çıkan Avustralyalı 2 hemşire, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva