Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
22 Ağustos 2016 Pazartesi - 08:48

Ülken: 'FETÖ Antalya'da CHP'ye de sızdı'

CHP eski İl Başkanı Özer Ülken, kaset kumpası sonrası FETÖ’nün partiye sızması ve Akaydın’la yaşadıklarını anlattı

Ülken:  FETÖ Antalya da CHP ye de sızdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP'nin en kritik döneminde il başkanlığı yapan Özer Ülken, aradan geçen 4 yılın sonunda ilk kez konuştu. Deniz Baykal'ın kaset komplosuyla koltuğunu bıraktığı dönemde Ülken,Antalya'da teşkilatın başındaki isimdi. Kendi deyimiyle 'siyasi ekseni kayan CHP'nin son il başkanı' Ülken, yaşanan değişimin sancılarını birinci elden yaşadı. O dönemin siyasetine de dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ile yaşadığı çatışmalar damgasını vurmuştu.

15 TEMMUZ'UN İLK ADIMI

Deniz Baykal'ı istifaya zorlayan sürecin 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine giden yolda bir adım olduğunu ifade eden Ülken, "CHP'deki değişim bir operasyondu. CHP'de genel başkan değişimi sonrası adeta siyasi eksen kayması yaşandı. Yeni CHP anlayışı ortaya çıktı. Oy arttırma çalışmaları, CHP'yi kuvayi milliye ruhundan gelen, Atatürkçü ana çizginin dışına çıkarttı" dedi.

PARTİ EKSENİNDE KAYMA

Eksen kaymasının aday gösterme sürecinde ve altına imza atılan kararlarda kendisini gösterdiğini savunan Ülken, bu değişimin en dikkat çekici şekilde FETÖ'de ortaya çıktığını anlattı. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Sıtkı Soydal'ın Mustafa Akaydın'ın kontenjanından aday gösterildiğini hatırlatan Ülken, kendi döneminde partiyle hiçbir bağlantısı olmayan bu gibi isimlerin partiye girmesine izin vermediğini vurguladı.

TOROS'A GEÇİT VERMEDİM

Özer Ülken, yine FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Toros Koleji'nin Arapsuyu Mahallesi'nde yapmak istediği okula ilişkin imar planlarının kendi il başkanlığı döneminde de Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısına getirilmek istendiğinin altını çizdi ve şöyle devam etti: "Belediye başkanlarına, çalışmalarına, tasarruflara müdahale etmeyip, destek olunmalı ama belli çıkar gruplarına menfaat sağlanıyorsa, farklı sinsi amaçlar varsa müdahale edilmelidir. Benim başkanlık anlayışım böyle oldu. Toros Koleji konusu da buna bir örnektir. Toros Koleji'yle ilgili konu benim başkanlığım döneminde meclise gelecekti. Meclis öncesi parti grup toplantısında bu konuyu gündeme bile aldırmadım. Tartışmaya bile açtırmadım. Ama aynı değişim benden sonra Devrim Kök'ün başkanlığı döneminde yapıldı."

BEN DE HEDEFE ALINDIM

Ülken, "Girmeye çalışmadıkları, sızmaya çalışmadıkları hiçbir örgüt yoktu. Kıramayacağım 3-5 kişiden, çok eski tanıdıklarımdan birisi geldi. Türkçe Olimpiyatları'na davet etti. 'Seni de aramızda görmek istiyoruz' dedi. Ben kabul etmedim. Kıramayacağım eski bir tanıdıktan gelmesine rağmen davete icabet etmedim" dedi. Hem örgütü FETÖ'den uzak tuttuğu için hem de Toros Koleji gibi konularda FETÖ'yle ters düştüğü için hedef haline geldiğini savunan Ülken, bu dönemde telefonunun dinlendiğini ve 3 bin tape doldurulduğunu ifade etti. Ülken, Devrim Kök'e karşı kaybettiği İl Başkanlığı seçiminde de FETÖ'nün bağlantısı olabileceğini sözlerine ekledi.

DİSİPLİN SÜRECİNİ ANLATTI

Antalya'da CHP'li meclis üyeleri Erol Özkarabekir ve Zafer Yörük grup kararlarına uymadıkları içi kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilince tekrar gündeme gelen Ülken il başkanlığı döneminde CHP'li Akaydın'ın grup kararlarına aykırı davrandığını hatırlatarak, Özkarabekir ve Yörük'ün hedef tahtasına konulduğu meclis toplantısında olduğu gibi kendi döneminde yaşanan sorunun da CHP'li Recep Tokgöz'ün aday gösterilmesi ısrarının ürünü olduğunun altını çizdi. Ülken şöyle konuştu: "Encümen üyesi seçimiyle ilgili bir tartışmaydı. Bir grup Recep Tokgöz, Deniz Filiz ve Turgay Genç'in üye olmasını, diğer grup Gürsel Karabayır, Kazancı, Deniz Fırat Budak, Remzi Sadi'nin üye olmasını istiyordu. Tartışmalı olunca gizli oylama yapmak zorunda kaldım. 16 meclis üyesiydik. 8'e 8 bir sonuç çıktı. Benim oyumla 9-8 oldu. Recep Tokgöz liste dışı kaldı. Ama meclis toplantısında Akaydın öncülüğünde grup kararına uyulmadı. Akaydın bunun dışında da 3-4 sefer grup kararından hoşnut olmadığı maddelerde oylamaya katılmadı."

İHRAÇLAR YANLIŞ

Özer Ülken, CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan ve Gazipaşa eski İlçe Başkanı Bülent Kocabaş'ın ihraçlarını örnek göstererek partideki kan kaybıyla ilgili de önemli mesajlar verdi: "Bugüne kadar Antalya tarihinde ilçe başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış bir kişi dahi hiçbir gerekçeyle ihraç edilmemişti. Bu uygulamalar yanlış. Yerel seçimler sonrası CHP'den 3 tane il başkan yardımcısı ve 9 meclis üyesi AK Parti'ye geçti. Oy avcılığı mantığıyla siyaset yapılırsa böyle oluyor."

Talat ÖZTUZSUZ/SABAH Akdeniz
 

 
Kaş yasta
 
İsmail Saymaz; Hedefte Antalya var
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ne demek 22 Ağustos 2016 Pazartesi 20:27

HALEN ÖRTÜLÜ HALEN KAPALI KANUSULUYOR. SAYIN ÖZER ÜLKEN LUTEN AÇIK KONUŞUN. GERCEKLETI AÇIKLAYIN. DAHA NEYI BEKLIYORSUNUZ.

Yorumu oyla      7      3  
Bulent Kocabaş 22 Ağustos 2016 Pazartesi 13:29

TABANIN SORU ÖNERGESI: CHP' LI VEKILLEREDIR SORULARIM .. Bu Gaziantepin 4 mahallesi isgal altinda tesbiti İncelenmesi gereken gerçekten çok ciddi bir tesbit ve vahim bir iddia. .Kutlarım Sayin Vekillerimizi... PEKİ SAYIN CHP VEKILLERIMIZ uzun zamandır şöyle de bir iddia var: CHP GENEL MERKEZİ peki işgal altında mı? Ne tür bir işgal altında? Bu işgal hangi dış ve iç isbirlikciler eliyle planlandı ve sürdürüldü ? Önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'a düzenlenen komplonun CHP'yi , TBMM 'yi ve nihayet Türkiye' yi işgal planı ile ilgili bir ilgisi bulunmakta mıdır ? Biz bu iddialarin farkındayız ve gereğini yerine getiriyoruz zaten diyebiliyormusunuz ? Türkiye'nin bu duruma gelmesinde YCHP zihniyetinin katkısı bar mıdır ? Bu katkı bilinçli mi bilinçsiz bir katkı mıdır? Bu iddialar da incelenmesi gereken bir iddia değil mi sizce Sayın Vekiller? Bu vahim iddia ve durumlar hakkında niçin susuyorsunuz görmezden geliyorsunuz? Bunda.sahsi Siyasi İkbal kaygilariniz mı yatıyor? CHP İşgalden Kurtarılamadan Türkiye huzura ermez işgal riski var bunu görmüyor musunuz? Bir çok hata yapan YCHP Genel Merkezini siz de istifa etmeye davet etmeyi düşünüyor musunuz? Bu sorulara cevap vermenizi; şimdi sussasiniz da Taban ve Halk tarafından not alındığını ; tarihi bir sorumluluk ile karşı karşıya olduğunuzun farkında mısınız ? Bu gafletten dolayı CHP'NİN de oy kaybettiğinin farkında mısınız? (* Durumun vahametinin Farkında olanlara Candan teşekkür ederim. ) Cevaplarınızi talep ederim. Saygılarımla. Bülent Kocabaş CHP Gazipaşa Eski İlçe Başkanı

Yorumu oyla      8      3  
gerçek partili 22 Ağustos 2016 Pazartesi 10:20

abi kimin ne olduğunu herkes iyi biliyor genelmerkezin yaptıği yanlışlar yüzünden büyükşehir kaybedildi inşalah aynı adaylarla devam edilmez 10dan 5 düştük 5ten 00000 düşücez ondan sonra biz neden kaybettik diye birbirimize sorular sorucaz

Yorumu oyla      9      3  
parti tabanı 22 Ağustos 2016 Pazartesi 10:15

devrim ümit bunlar sarıgülün ekibidir 2004te yerel seçimlerde aday gösterilmediği için 2014 kadar partiye uğramayan bir ziğniyet bu gün muratpaşa belediyesi gibi türkiyede borçsuz tek belediye iken borç batağına sürüklemiştir ondan sonra kalkıp biz başarılıyız diye biliyorlar

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rıza Sümer'den muhalefet turu
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, muhalefet partileri il başkanlarına ...
MHP'den 8 ilçeye yeni başkan
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP), Antalya'da 7 ilçe teşkilatı yönetimini ...
Ak Parti muhalefete teşekkür edecek
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, muhalefet partilerin il başkanlarını ...
 
Ak Parti 15 yaşında
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Ak Parti'nin 15'inci kuruluş yıldönümü ...
Aydınlık'ın büyük iddiası
Aydınlık'ın iddiasına göre Cemaat, ikinci bir girişim için "siyasi ayağı"nı ...
Düğmeye basıldı
Deniz Baykal ve bazı eski MHP'lilere ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ...
 
Ağır suçlamalarla gelen istifa
CHP Antalya eski İl Başkan Yardımcısı Günseli Arkın, partisini, genel ...
CHP'ye FETÖ kuşatması
Siyasi partileri kaset kumpaslarıyla dizayn etmeye çalışan FETÖ’nün, Deniz ...
Sümer; Ayıklayacağız
Ak Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, “Teşkilatımız içinde FETÖ ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva