ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
22 Ekim 2016 Cumartesi - 16:18

Ulusal Hematoloji Kongresi Belek'te yapıldı

TÜRK Hematoloji Derneği (THD) tarafından düzenlenen Ulusal Hematoloji Kongresi ile 11'inci Balkan Hematoloji Günü, Antalya'da turizm Belek bölgesinde yapıldı.

Ulusal Hematoloji Kongresi Belek te yapıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Titanik Deluxe Otel'de 4 gün süren kongre ardından kongrede ele alınan konularla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına, THD Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar ABD Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Güner Hayri Özsan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhlis Cem Ar ile Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji ana bilim dalı öğretim Üyesi Prof.Dr. İlknur Kozanoğlu katıldı.

Basın toplantısına başkanlık yapan Prof.Dr. Ahmet Muzaffer Demir, kongreye 800 uzmanın katıldığını, 30 bilimsel oturum yapıldığını kaydetti. Prof. Dr. Demir, kongrede en önemli hedeflerinin Türkiye'de üretilen bilimi, katılımcılarla paylaşmak olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Demir, "368 bildirimimiz oldu. 120'si sözel, diğerlerini poster olarak tartıştık. Bilimsel olarak tatmin edici bir kongre gerçekleşti" dedi.

Kongre programında bilimsel oturumların yanı sıra sosyal program ve aktivitelere de yer verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, "Üyelerimizin eserlerinden oluşan fotoğraf sergimizin bu sene yenisinin hazırlıkları tamamlandı. Kongrede ayrıca 'Geçmişe Açılan Kapı: Yenikapı Batıkları' başlıklı özel bir sunum yer aldı" diye konuştu.

Prof.Dr. Ahmet Muzaffer Demir, konuşmasında dünyada ve Türkiye'de önemli bir sağlık sorunu olan 'anemi'ye (kansızlık) de dikkati çekti. Aneminin her yaşta görülebilmesine rağmen bazı özel durumlarda daha sık görüldüğünü aktaran Prof. Dr. Demir, şöyle konuştu:

"Süt çocukluğu ve puberte (ergenlik) dönemi, gebelik, emzirme dönemlerinde vücut ihtiyacını artmasına bağlı olarak kansızlık gelişebilir. Sağlık Bakanlığı'mızın 'Demir Gibi Türkiye' kampanyası da bu sorunun ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için yapılmıştır. Yaşlılarda ise daha çok vitamin eksiklikleri ve sindirim sisteminden kan kaybı sonucu oluşmuş kansızlıklar ön sıradadır. Başka hastalıklarla birlikte kansızlık olması o hastalığın seyrinde değişiklikler oluşturmakta hatta ölüm riskini arttırmaktadır. Çünkü kansızlık dokulardaki oksijen miktarına azaltmakta ve organ fonksiyonlarını bozmaktadır. Özellikle ileri yaşlardaki anemi, sindirim sistemi gibi hastalıklara işaret etse de anemi diğer hastalıklardan ölme riskini artırmaktadır. Felç geçiren yaşlı hastalarda görülen kansızlıkların hastalarda ölüm oranının arttırdığı gösterilmiştir. Ülkemizdeki felç geçirme sıklığı ve sayıları yurt dışında görülen sayılara benzerdir."

Prof.Dr. İlknur Kozanoğlu ise Türkiye'de kök hücre nakil merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Bu sayının 75 olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. İlknur Kozanoğlu, "Gerek pediatrik ve gerekse erişkin hastalara aktif olarak nakil yapan merkez sayısı ise 50 kadardır. Türkiye de Sağlık Bakanlığından ruhsatlı pediatrik ve erişkin kemik iliği nakil merkezlerinin çoğu kemik iliği nakli aktivitelerini yıllardan beri ve üst düzeyde bakım hizmetiyle sürdürmektedir" dedi.

Doç.Dr. Muhlis Cem Ar da 'hemofili' hastalığı ve tedavi yöntemleri, Prof. Dr. Güner Hayri Özsan ise, 'hodgkin lenfoma' ve 'multipl myelom'un hakkında bilgiler verdi.

TURK HEMATOLOJI DERNEGI (THD) TARAFINDAN DUZENLENEN ULUSAL HEMATOLOJI KONGRESI ILE 11. BALKAN HEMATOLOJI GUNU, ANTALYA'DA TURIZM BELEK BOLGESINDE YAPILDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)-


 

 
Fitzgerald: Türkiye güvenli
 
Antalya MHP'den aşure ikramı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
13 kişi 750 kilo zayıfladı
ANTALYA'da geçirdikleri tüp mide ameliyatları sonrası toplamda 750 kilo ...
İsveçli hastalar, Antalya'da şifa buluyor
İSVEÇ Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı ihaleyi kazanarak, yaşlı hastalara ...
Yüz nakli oldu; evli, mutlu ve çocuklu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 2013 yılında yüz nakli olduktan ...
 
Organ nakli ile hayata tutundular
KONYA'nın Beyşehir İlçesi'nde oturan böbrek hastası 52 yaşındaki Mustafa ...
Beyinsiz ama yaşıyor
Fransa'da beyninin %90'ı olmadan yaşayan bir adam hayatına sorunsuzca devam ediyor...
Serik'te şifa buldu
ANTALYA'da tatil yaptığı otelde düşüp kalça kemiği kırılan Hollandalı ...
 
Prof. Dr. Mustafa Özdoğan meme kanseri için uyarılar
TIBBİ Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, obezitenin gelecekte ...
Kulaklarından canlı kene ve arı çıktı
ANTALYA'da hastaneye başvuran iki kişiden birinin kulağından canlı kene, diğerinden arı çıktı.
Anneden oğluna bayram hediyesi böbrek
4 yıldır diyaliz tedavisi gören imam 25 yaşındaki Süleyman Ceyhan, Antalya'daki ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva