'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
20 Mayıs 2021 Perşembe - 12:29

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri sona erdi

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bu yıl 20'ncisi pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri son erdi. Jüri tarafından yapılan oylama ile kazananlar belli oldu.

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri sona erdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türk turizminin en önemli destinasyonlarından biri olan Kemer'de 20 yıldır Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki sualtı doğal ve arkeolojik değerlerin dünyaya tanıtılması amacıyla Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) önderliğinde Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Arkeoloji Derneği ile düzenlenen, Uluslararası Kemer Sualtı Günleri jüri oylamasının ardından son buldu.

Organizasyonda fotoğraf dalında Nurdoğan Özkaya Kemer Sualtı Doğa Fotoğraf Yarışması'nın birincisi Yener Şenok, Haluk Cecan Tropik Canlılar Fotoğraf Yarışması'nın birincisi Efe İsmail Akçakayalıoğlu, Jale İnan Kemer Sualtı Arkeoloji Fotoğraf Yarışması'nın birincisi Kubilay Akgür, Uluslararası Akdeniz Sualtı Fotoğraf Yarışması (Arkeoloji Ve Doğa) dalının birincisi Yener Şenok oldu.

Kısa film dalında, Emre Omur Kemer Sualtı Kısa Film Yarışması'nda birinciliği Kubilay Akgür elde ederken, Uluslararası Akdeniz Sualtı Kısa Film Yarışması (Arkeoloji Ve Doğa) dalında birincilik ise Pasquale Vassallo'nun oldu.

Sualtı Dünyam Resim Yarışması'nda birinci ve ikinci sınıflar arasında Mine Su Bozan, üçüncü ve dördüncü sınıflarda Anjelika Kıyak, beşinci ve altıncı sınıflarda ise Yasemine Cameron birinciliği aldı.

20'nci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin jürisinde ise şu isimler yer aldı:

Fotoğraf jürisi: Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, Akdeniz Üniversitesi'nden Tuncer Demir, Prof. Dr. Nevzat Çevik, Akdeniz Arkeolojisi Derneğinden Hakan Bulgurlu, Rusya Sualtı Aktiviteleri Federasyonu Başkanı Dr. Sergey Fazlullın, Sualtı Film Yapımcısı Tahsin Ceylan, Sualtı Fotoğrafçısı Ateş Evirgen, Erhan Öztürk, Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Öniz, Belgrad Sualtı Film Festivali Başkanı Milorad Djuknic.

Kısa Film Jürisi: KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, Prof. Dr. Osman Eravşar, Doç. Dr. Hakan Öniz, Akademisyen Doç. Dr. Hasan Cicioğlu, Almanya Sualtı Federasyonu'ndan Nobert Wotte, Akdeniz Arkeolojisi Derneği Başkanı Aydın Aytuğ, Sualtı Fotoğrafçısı Adnan Büyük, EUIFA Kamran Kamaei yer aldı.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, "Bu sene 20'ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Kemer Sualtı Günleri organizasyonumuz maalesef yine dijital ortamda yapılmak zorunda kaldı. Geçen sene de böyle yapmak zorundaydık pandemiden dolayı. Çok ciddi bir katılım oldu. Hem genç arkadaşlarımızdan resim yarışması için gelen resimler, hem de sualtı daha önceden çekilmiş olan fotoğraf ve videolar için değişik kategorilerde yarışmalar yaptık. Yerli ve yabancı jüri üyelerimizde bunu sonuçlandırdılar. Hep söylüyoruz tabii Antalya genelinde ve özellikle Kemer'de su üstü güzellikleriyle birlikte sualtında da bambaşka bir dünyamız var. Daha çok keşfedilmiş değil. Bizler de düzenlediğimiz bu organizasyonla oraya insanların dikkatini çekmek istiyoruz. Sualtındaki zenginliklerimizi de bilsinler istiyoruz. Ciddi bir dalış destinasyonu Kemer aslında. Ciddi rakamlarda dalış için gelen turist ağırlıyoruz Kemer'de. Dolayısıyla bu paralelde de çok güzel bir organizasyon. İnşallah önümüzdeki yıl bu pandemi süreci biter ve bizde normale döneriz. Daha büyük, daha güzel organizasyonları hep birlikte Kemer'de yaparız. 21'incisini artık dijital değil yüz yüze hep birlikte kucaklaşarak yaparız diye umut ediyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Öniz de "Pandemi döneminde ne yazık ki yüz yüze yapamadığımız Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin 20'incisini online olarak başarıyla tamamladık. Burada her sene yaptığımız doğa ve arkeoloji dalları dışında, bütün Akdeniz kıyılarına hitap eden Akdeniz kategorisini de ekledik. Bu kategoride yarışmaya Yunanistan'dan, Adriyatik'e ve İtalya'ya kadar birçok yarışmacı yer aldı ve artık bütün Akdeniz kıyıları da bizim yarışmamıza katılmış oldu. Bizim bu etkinlikteki amacımız Akdeniz kıyılarının sadece kara parçaları ile sınırlı olmadığını sualtında da bambaşka güzellikleri barındırdığını tüm dünya ile paylaşmak ve bunu duyurmaktı" diye konuştu.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BU YIL 20'NCISI PANDEMI NEDENIYLE ONLINE OLARAK DUZENLENEN ULUSLARARASI KEMER SUALTI GUNLERI SON ERDI.(VOLKAN YORULMAZ)(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BU YIL 20'NCISI PANDEMI NEDENIYLE ONLINE OLARAK DUZENLENEN ULUSLARARASI KEMER SUALTI GUNLERI SON ERDI.(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BU YIL 20'NCISI PANDEMI NEDENIYLE ONLINE OLARAK DUZENLENEN ULUSLARARASI KEMER SUALTI GUNLERI SON ERDI.(KUBILAY AKGUR)(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BU YIL 20'NCISI PANDEMI NEDENIYLE ONLINE OLARAK DUZENLENEN ULUSLARARASI KEMER SUALTI GUNLERI SON ERDI.(EFE ISMAIL AKCAKAYALIOGLU)(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BU YIL 20'NCISI PANDEMI NEDENIYLE ONLINE OLARAK DUZENLENEN ULUSLARARASI KEMER SUALTI GUNLERI SON ERDI.(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BU YIL 20'NCISI PANDEMI NEDENIYLE ONLINE OLARAK DUZENLENEN ULUSLARARASI KEMER SUALTI GUNLERI SON ERDI.(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BU YIL 20'NCISI PANDEMI NEDENIYLE ONLINE OLARAK DUZENLENEN ULUSLARARASI KEMER SUALTI GUNLERI SON ERDI.(FOTO:KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Etiketler:
 
Cezaevinden izinli çıktı, yine uyuşturucuyla yakalandı
 
Kurtardıkları köpeği sırtında taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya OSB, ticaret müşavirlerini konuk etti
ANTALYA OSB sanayicileri, Lübnan, Polonya, İngiltere, Kanada, Meksika, ...
SGK İl Müdürü Deniz, Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutladı
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, 15'nci Sosyal ...
MURGEM'de ön başvurular başladı
MURATPAŞA Belediyesi'nin, pandemi koşullarında gerçekleşen YKS'de yüzde ...
 
Orman yangını büyümeden söndürüldü
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde kızılçamla kaplı ormanlık alanda çıkan ...
Yağmuru sulama suyuna dönüştürdüler
ANTALYA'nın Demre ilçesinde eğitim öğretim yapan Karabucak İlk ve Ortaokulu'nun ...
Demre'deki şifalı sular temizleniyor
ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan şifalı ve soğuk su kaynakları, havuzları ...
 
Maskeli Şebnem ismi parkta yaşayacak
ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yakalandığı lösemi hastalığına ...
Caretta carettalar için toplandılar
MANAVGAT Vosvos Dostları Grubu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve ...
Tarihi caminin avlusunda Roma dönemine ait mozaik bulundu
ANTALYA Kaleiçi'ndeki Osmanlı dönemine ait Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde, ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva