Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
15 Ekim 2020 Perşembe - 09:08

Umudu tükendiği anda gelen böbrekle hayata tutundu

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, 8 yıldır diyaliz hastası olan Mesut İnce (49), umudunun tükendiği anda gelen böbrek ile yaşama sarıldı.

Umudu tükendiği anda gelen böbrekle hayata tutundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Diyaliz Merkezi'nde 8 yıldır diyalize giren ve nakil olması gereken böbrek hastası Mesut İnce'nin beklediği müjdeli haber, memleketi Manavgat'tan geldi. Beyin ölümü gerçekleşen Mustafa Baldanoğlu'nun yakınları tarafından bağışlanan böbreği, 50 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde Mesut İnce'ye nakledildi.

HAFTADA 3 GÜN DİYALİZE GİRİYORDU

8 yılın sonunda, umudunu yitirdiği anda müjdeli haberi aldığını anlatan İnce, "En kötümser olduğum günlerde, 'koronavirüs günlerinde bağış olmaz' diyerek, umudumu kestiğim sırada nakille hayata tutundum" dedi.

Haftanın 3 günü diyalize girdiği için hiçbir yere gidemediğini, koronavirüs nedeniyle de kendini korumaya aldığını ifade eden İnce, şöyle konuştu:

"Manavgat'ta 1996 yılında aşırı yorgunluk, baş ağrısı, uykusuzluk şikayetiyle aile doktorumuza gidince böbrek hastalığım olduğunu öğrendim. Bu, sinsi bir hastalık. O tarihte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, Prof. Dr. Gülşen Yakupoğlu hocamıza yönlendirildim. Doktorum ile görüşüp muayene oldum. Hemen diyalize başlanması gerektiğini söyledi. Dört ay diyalize girdim. Doktorlarım her geçen gün, durumumun kritik düzeye geldiğini ve nakil olmam gerektiğini söyledi. 1997 yılı Şubat ayında, o tarihte 62 yaşında olan annem Gülsüm İnce bana bir böbreğini verdi. Annemin böbreği ile 15.5 yıl yaşadım ancak böbreğim iflas etti."

BAĞIŞÇI ANNENİN BÖBREĞİ ATTI

Tekrar diyalize girmeye başladığını aktaran İnce, "8 yıl diyalizle yaşadım. Kadavra sırasına yazıldım. 8 yıl sonra böbrek bulundu. 50 gün önce ikinci kez böbrek nakli oldum. Herkesi böbrek bağışına çağırıyorum. Umutsuz insanlara organ bağışlayıp, umut olsunlar. Organlarınızı bağışlayın cana can katın. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne ve doktorlarıma teşekkür ediyorum. Yaklaşık 24 yıldır hastalığımı takip ediyorlar. Onlara minnettarım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KORONAVİRÜS NAKİLLERİ ETKİLEDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ise koronavirüs salgınının organ nakillerini ciddi boyutta olumsuz etkilediğini söyledi. Salgının başından itibaren acil nakiller dışında planlı nakilleri az ve kontrollü olarak yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Aydınlı, "Bir grup hasta var, acil nakil olması gerekiyor. Bu hastamız da onlardan biriydi. Sekiz senedir diyalize giren bir hasta. Sonunda tüm diyaliz yollarını tükettikten sonra tek şansı böbrek nakliydi. Acil nakil olması gerekiyordu. Organ naklini hastanın yakınlarından ya da beyin ölümü gerçekleşen hastalardan alarak, yapabiliyoruz. Bu hastanın bu aşamada canlı donörü yoktu ve onun için de diyalizdeydi. Manavgat'ta beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreği sayesinde nakil yaptık. 50 gün önce yapılan nakil sonrasında hastamız kontrol için merkezimize geldi ve sağlıklı" diye konuştu.

ORGAN BAĞIŞINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Yeni tip koronavirüs pandemisinin organ bağışı üzerindeki etkilerini anlatan Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Bilal de "Pandeminin bize en büyük negatif etkisi, organ bağışını azalttı. Bu dönemde dikkat çekilmesi gereken noktalardan biri oldu. Tüm dünyada kadavradan yapılan bağışlar neredeyse yok denecek kadar azaldı. Kalp, karaciğer ve acil böbrek bekleyenler şu an büyük sıkıntıya girmiş durumda. Hastamız şanslı, aylar sonra testleri uygun görüldü ve nakil sonrasında sağlığına kavuştu" dedi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE 8 YILDIR DIYALIZE GIREN MESUT INCE (49), UMUDUNUN TUKENDIGI ANDA KADAVRADAN BOBREK NAKLIYLE YASAMA TUTUNDU.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) 

 
Sessiz güzellik 'Güver Uçurumu'
 
Dünya genelinde can kaybı 1 milyon 96 bin 881
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koranavirüsten bugün 57 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Koca: "Bugünkü hasta sayımız bin 671. Vefat sayısı 57. İyileşen ...
İşte 175 kilodan 100 kiloya düşmenin hikayesi...
ANTALYA’da, tüp mide ameliyatıyla 175 kilodan 100 kiloya inen Barış Kayıkçı ...
Koranavirüsten bugün 62 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Koca: "Bugün tespit edilen 1.632 yeni hasta var. Ağır hasta ...
 
'Yağmurda ıslanan maske özelliğini kaybeder'
HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim ...
Koronavirüsten bugün 58 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Koca: "Bugün toplam ağır hasta sayımız 1417. Yoğun bakım ...
Koronavirüsten bugün 59 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Koca: "Bugün 1.502 yeni hasta tespit edildi. Toplam ağır ...
 
Başkan Böcek'in klinik seyri stabil
KORONAVİRÜS tedavisinin ardından akciğerlerinde gelişen rahatsızlık nedeniyle ...
Koronavirüsten bugün 55 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Koca, "Bugün yeni 1.629 hastamız var. Toplam ağır hasta ...
Yerli Covid-19 ilacında sona gelindi
ANKARA'da, 3 üniversite ile işbirliğinde çalışmaları sürdürülen Covid-19 ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva