Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
25 Şubat 2015 Çarşamba - 16:35

Umut adliyede

ANTALYA'da geçirdiği trafik kazası sonrasında felç kalan ve Türkiye'nin 'Umut' olarak tanıdığı gence koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı hakkında, babasından yetim maaşı alabilmek için kocasından anlaşmalı boşandığı iddiasıyla dava açıldı.

Umut adliyede
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

SGK'nın geriye dönük faiziyle birlikte kendisinden 70 bin liraya yakın para talep ettiğini ileri süren Kabadayı, boşandığı eşinden üç çocuğuyla birlikte bırakacak kimsesi olmadığı gerekçesiyle Umut'u da adliyeye getirdi. 

Antalya Birinci İş Mahkemesi'nde, Kabadayı'nın devletten yetim maaşı aldığı dönemde ikamet ettiği evin bulunduğu mahalledeki komşuları da tanık olarak dinlendi. Davada tanık olarak dinlenen Meydankavağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Budaklı, Gülsüm Kabadayı'yı tanımadığını söyledi. SGK'nın tanık olarak gösterdiği Nazife Çakar ise Gülsüm Kabadayı'yı Yıldız Mahallesi'nden tanıdığını söyledi. Kabadayı'nın eski komşusu olduğunu aktaran Çakar, "Önce karşı apartmanda oturdu. Sonra bizim binamıza taşındı. 1 yıl kadar bizim ikamet ettiğimiz binada oturdu. Bu süreçte hemen hemen her gün kocasını eve gidip gelirken gördüm. Üç tekerlekli bir bisikleti ve kamyoneti vardı. Bu taşıtlarını da evin önüne park ederdi. Tarafların medeni halini bilemem. Fakat evinde eşini hiç görmedim. Ben tarafların boşanıp boşanmadığını da bilmiyorum. Kocasının adını da bilmiyorum. Ama şahsen tanıyorum. Merdivenlerde karşılaştığımızda selamlaşırdık" dedi. 

Aynı apartmanda oturan Songül Acar da Gülsüm Kabadayı'nın komşusu olduğunu söyledi. Kabadayı'nın evli ya da dul olduğunu bilmediğini söyleyen Acar, “Fakat yanında bir bey görürdüm. Eşi olduğunu tahmin ediyorum. Bu kişinin adını bilmiyorum" dedi. Ramazan Tulum ise Kabadayı'nın geçen yıla kadar ikamet ettiği Yıldız Mahallesi 222 Sokak 5 numaralı apartmanın yöneticisi olduğunu söyledi. Tulum, "Gülsüm Kabadayı'nın ikamet ettiği dairenin aidat makbuzlarını Zekeriya Ağar olarak kestim. Kendisi bu şekilde talep etti. Ben eşinin adını bilmiyorum. Ama davalı ile birlikte eve girer çıkardı. Eve girip çıkanın eşi olduğunu tahmin ediyorum. Soyisimlerinin niye tutmadığını bilmiyorum" diye konuştu. 

Boşandığı eşinden olan üç oğlu ve Umut ile birlikte adliyeye gelen Gülsüm Kabadayı ise mahkemedeki ifadesinde, tanıkların beyanlarını kabul etmediğini söyledi. Tanıkların ikamet ettiği Yıldız Mahallesi'ndeki evi kendisine boşandığı eşinin kiraladığını söyleyen Kabadayı, “Kirayı ve aidatları o ödeyecekti. Bu nedenle makbuzlar onun adına kesildi. Ben herkesin bildiği gibi Umut bebeğe baktım. Hastanede onun tedavisi için uzun süre kaldım. Bu arada boşandığım eşim Zekeriya Ağar'dan olan üç oğlum benim evimde yaşadı. Onlarla ilgilenmesi için Zekeriya Ağar sık sık eve gelip çocuklarımı denetlemiştir. Yoksa benimle birlikte yaşaması mümkün değildir" dedi. Mahkeme, diğer tanıkların da dinlenmesi için duruşmayı 25 Mayıs tarihine erteledi. 

RUSLARIN ÇEKTİĞİ BELGESEL
Kabadayı, duruşma çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında geçimsizlik nedeniyle boşandıktan sonra kendisine yetim maaşı bağlandığını, bu parayla geçinmeye çalıştığını söyledi. Bir geliri olmadığı için bu evlilikten olan üç oğlunun da velayetinin babaya verildiğini anlatan Kabadayı, "Boşandıktan iki yıl sonra Umut'un koruyucu anneliğini aldım. Umut'un bakımını üstlendikten sonra onunla Moskova'ya gitmiştik. Ruslar, bir aile ortamında Umut'a bakıldığını göstermek için bir belgesel çekti. Benim eşimden boşanmış olduğumu da bu belgeselde belirttiler" dedi. 

ESKİ KOCA BELGESELDE
Ancak bu belgeselde boşandığı eşine de yer verilmesi üzerine SGK'nın anlaşmalı boşanma gerekçesiyle yetim maaşını kesip geriye dönük olarak da para talep ettiğini aktaran Kabadayı, “Biz geçen yıl Umut'un tedavisi için Samsun'a gitmiştik. Ben Samsun'dayken dava açmışlar. Bugüne kadar aldığım yetim maaşını faiziyle birlikte istiyorlar. Eşimden anlaşmalı boşandığımı iddia ediyorlar. 'Eşiyle bir yaşıyor' diyorlar. Oysaki böyle bir şey yok. Samsun'dan geldikten sonra SGK'ya itiraz ettim. SGK dava açmış, bir sürü de şahit bulmuşlar" dedi.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) 

ANTALYA'DA GECIRDIGI TRAFIK KAZASI SONRASINDA FELC KALAN VE TURKIYE'NIN 'UMUT' OLARAK TANIDIGI GENCE KORUYUCU ANNELIK YAPAN GULSUM KABADAYI HAKKINDA, BABASINDAN YETIM MAASI ALABILMEK ICIN KOCASINDAN ANLASMALI BOSANDIGI IDDIASIYLA DAVA ACILDI. KABADAYI, BOSANDIGI ESINDEN UC COCUGUYLA BIRLIKTE BIRAKACAK KIMSESI OLMADIGI GEREKCESIYLE UMUT'U DA ADLIYEYE GETIRDI.  (FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)

 
Erdoğan'dan, 'Dekolte' ve 'mini etek' çıkışı
 
Oktay Ekşi siyasete veda ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer'de heyelan nedeniyle aynı yol ikinci kez çöktü
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Antalya- Kumluca karayolunun Çıralı Mevkii'ndeki ...
Maliye çalışanlarından yağmur altında eylem
ANTALYA'da yağmur altında bir araya gelen Maliye çalışanları, yaşadıkları ...
Antalya'da 22'nci Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı açıldı
TÜRKİYE'nin en kapsamlı uluslararası düzeydeki gıda ve içecek fuarları, ...
 
İspanya'da yasak Türkiye'de serbest
Türkiye'deki yaban geyikleri İspanyol avcıların yeni gözdesi oldu. İspanyol ...
AVM'de kaşık provası
MURATPAŞA Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce projelendirilen ve ...
Antalya'da İspanyol gecesi
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 'İspanyol Bestecileri' adlı konserle ...
 
Ev sahibi itfaiyeye böyle dedi: Evim yanıyor, su sıkın
ANTALYA'da bir evde çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilenirken, evin ...
Bağımlılığa hayır, yaşama evet
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi, Bağımlılık Farkındalık Grubu ...
Araç parkı kavgasında Savcı ile vatandaşlar karakolluk oldu
ANTALYA'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı 30 yaşındaki E.A.'nın, memleketi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva