Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
7 Mart 2019 Perşembe - 15:08

Ünal, 8 Mart; işçinin, emekçinindir

TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi ve YOL-İŞ Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, hayatın her alanında üreten emekçi kadınlara sahip çıkacaklarını söyledi.

Ünal, 8 Mart; işçinin, emekçinindir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

8 Mart’ın sıradan bir gün olmadığını belirten TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal, ‘Dünya Kadınlar Günü’ denilerek hafifletilen bu özel ve anlamlı günün aslında “8 Mart Dünya Emekçi (Üreten) Kadınlar Günü” olarak ifade edilmesi gerektiğini kaydetti. Üreten tüm kadınlara ve 8 Mart’a hayatın her alanında sahip çıkacaklarını söyleyen TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üreten kadınların örgütlülüğü ve mücadelesi, ilk kez 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve giden kadın işçilerin polisler tarafından fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi. Kadın işçilerin cenaze törenine de 10 binler katılarak onlara sahip çıkmıştı. Biz kadınlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart'ta eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getirmeye çalışıyoruz. Yüz yıllar boyunca kadın olarak, zamanların ve yönetimlerin sonucu değişen koşullar neticesinde kaybettiğimiz güç ve değerlerini, bozulan eşitsel insani dengelerimizi yeniden oluşturabilmek için mücadele etmek zorundayız. Ve bizlerde hala bu çağımızda bu dengeleri düzeltmeye çabalıyoruz. Ki hem bizler yaşamımıza devam ederken, hem de gelecek yeni nesillere uygun, insani yaşam zeminleri hazırlamaya gayret ediyoruz. 8 Mart 2019’da Türk-İş olarak haykırıyoruz. Kadına şiddeti tecavüz ve taciz son bulsun. ”

ÖRGÜTLÜ KADIN, GÜÇLÜ TOPLUM

Kadınların her alanda örgütlenmeleri gerektiğini ifade eden TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve YOL-İŞ Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, “Biz sendikalar olarak toplumsal yaşamın her alanında aktif, söz sahibi ve lider kadınlar yaratmak, bölgesel ve uluslararası platformda ortak çalışmalara zemin oluşturmak gibi çalışmalar yürütmek durumundayız. Örgütlü kadın demek, güçlü bir toplum, güçlü bir ülke demektir. Emekçi kadınlar adına; bölgesel, ulusal ve evrensel olarak sosyal, siyasal, ekonomik ve de kültürel alanlarda çalışmalar yapmak amacıyla bir araya gelerek sinerji oluşturmak, proje ve faaliyetlere katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük sendikal örgütü olan TÜRK-İŞ Konfederasyonu olarak biz, ülkenin çağdaş kadınlarına olan inancımız tamdır. Türkiye’nin; evde, fabrikada, tarlalarda, ofislerde, sokaklarda, her yerde üreten kadınlarının, mücadele azmiyle, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde yürüdüklerini görmekteyiz. Kadınlarımızın iş hayatında, siyasette, eğitimde, toplumsal hareketlerinde etkinliklerini arttırarak, ekonomiye daha fazla kadın kazandırmayı hedeflerken, toplumun kalkınmasında, yapılanmasında kadının önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

BÜTÜN KADINLAR STK’LARA

TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi Ünal, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle kadınlara çağrıda bulunarak, bütün kadınların sendikalarda, Sivil Toplum Kuruluşları STK’larda bir araya gelmelerini, örgütlenmelerini istedi. Demokratik toplumlarda örgütlü insanın önemine işaret eden Ünal, “Antalya’nın demokratikleşmesi sürecinde dünya ile bütünleşmesinde sorumluluk almak gibi hedeflerimiz var. Bunun için de daha çok örgütlü kadın topluluğu oluşturmak durumundayız. Çağdaş ve uygar Türkiye’nin, eğitimli bir toplumla mümkün olduğunun bilinci ile eğitime yönelik çalışmalara destek olarak kadınlarımızın uluslararası platformda yer almasını sağlamak amacı ile çalışmalara öncülük ederek, üreten kadınlar arasında ortak bir çalışma sistemi oluşturmayı hedefliyoruz. Antalya'da göze çarpan en büyük eksiklik bu bölgede siyasette kadının hemen hemen yeri hiç yok denecek kadar kötü durumda. Kadının örgütlü yaşamda ve karar mekanizmalarında, yönetimlerde neredeyse adı yok. Bu durum, gerçekten üzücü. Çünkü Antalya dünyaya açılan pencere konumuna gelmiş, Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayan önemli bir şehrimiz. Antalya, Türkiye’nin tanıtımında ve dünya ülkeleri arasında çağdaş yüzünü gösterebileceği bir şehir konumundadır. Bu bölgeden çok sayıda belediye başkanı ile milletvekilinin kadın olması ve içlerinden kadın bakanların çıkması gerekmektedir” diye konuştu.

 
Burdur'da 782 sikke ele geçirildi
 
Antalya'da özel çocuklar golfle tanıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalık meclis üyeleriyle buluştu
SERİK Belediye Başkanı Ramazan Çalık, belediye meclis üyeleriyle veda yemeğinde buluştu.
ATSO ile BTSO arasında işbirliği protokolü
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Bursa TSO arasında 'Mesleki ...
Antalya'da emekli hakimlere veda yemeği
ANTALYA Adliyesi'nde görev yaparken emekli olan hakimler için veda yemeği düzenlendi.
 
Atatürk'ün gelişi anısına bisiklet turu
MURATPAŞA Belediyesi, Antalya Bisiklet Platformu'nu oluşturan bisiklet ...
Antalya'nın kadın şoför ve vatmanları
ANTALYA'da, yakın çevrelerinin 'Bu iş erkek işi yapamazsın' sözlerini ...
'Enerjinin Yıldızları'na yeni halka
ELEKTRİK dağıtım sektöründeki yetişmiş eleman ihtiyacına çözüm üretilmesi ...
 
Antalyalı manken tanıtım yüzü oldu
ANTALYALI manken Sevcan Kahvecioğlu, bir giyim mağazasının tanıtım yüzü ...
Yerleşik yabancılar şenlikte buluşuyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ...
Antalya'da Çevreci Komşu Kart kazandırıyor
MURATPAŞA Belediye başkanı Ümit Uysal, Yıldız, Memurevleri, Üçgen ve Güvenlik ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva