Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Yaş engeline takıldılar
Yaş engeline takıldılar
7 Şubat 2017 Salı - 15:14

Üniversiteli gencin ölümünde ikinci telefon sürprizi

ANTALYA Kepez varyantındaki seyir terasında çektiği fotoğrafını paylaştıktan sonra cesedi kayalıkların altında bulunan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Aydın Kesmeni'nin, olaydan sonra kaybolduğu öne sürülen ikinci telefonu bulundu.

Üniversiteli gencin ölümünde ikinci telefon sürprizi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Isparta'dan geçen yıl 17 Mart'ta Antalya'daki akrabalarını ziyarete gelen Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Aydın Kesmeni, 3 gün kaldığı kentte çeşitli yerleri gezdi. Kesmeni, çektiği fotoğrafları da sosyal paylaşım sitesindeki hesabından paylaştı. 20 Mart'ta Isparta'ya dönmek için yakınlarının yanından ayrılan Aydın Kesmeni'den bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. Şanlıurfa'dan gelen ağabeyi Ekrem Kesmeni, kardeşinin son olarak 20 Mart günü saat 06.28'te Facebook'taki hesabından paylaştığı fotoğrafın çıktısını alıp polise verdi. Fotoğrafın çekildiği yerin Kepez İlçesi Aşır Aksu Devlet Hastanesi yanındaki seyir terası olduğunu tespit eden polis, çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Yapılan aramada üniversiteli gencin, fotoğrafını paylaştığı yerin altındaki kayalıklarda cesedi bulundu. 

Yüksekten düşmeye bağlı öldüğü tespit edilen Kesmeni'nin üzerinden cep telefonu ile eşyalarının çıkmaması üzerine cinayet olasılığı güçlendi. Aydın Kesmeni'nin, olay günü 36 yaşındaki İsa G. ile görüştüğü tespit edildi. Telefon görüşmelerinden sonra ikilinin bir araya geldiği de ortaya çıktı. Olaydan sonra Kesmeni'nin olay tarihinde üzerindeki cep telefonunun izini süren polis, IMEI numaralarını izlemeye aldı. Bir süre sonra Kesmeni'nin kayıp 'iPhone 6' marka telefonundan sinyal alındı. Yapılan araştırmada bu telefonun ikinci el cep telefonu ticareti yapan bir kişiye satıldığı tespit edildi. Cep telefonunu satanın İsa G. olduğunun ortaya çıkması üzerine bu kişi tutuklandı. İsa G. hakkında yağma, bir suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme suçundan, cep telefonunu satın alan Serdar D. hakkında da suç eşyasını satın almak suçundan dava açıldı.

Arkadaşını kayalıklardan iterek öldürdükten sonra cep telefonunlarını çaldığı iddiasıyla Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İsa G., suçlamaları kabul etmedi. Olay günü Aydın Kesmeni ile buluştuklarını anlatan İsa G., "Kendisini otogara bırakmamı istedi. Sonra vazgeçti. Kepezüstü'ne bırakmamı istedi. Yolda giderken bana paraya ihtiyacı olduğunu bu yüzden cep telefonunu satmak istediğini söyledi. Telefonu karşılığında 1000 lira istedi. Yanımda 600 lira olduğunu söyledim. 300 lirasını sonra vermek üzere 900 liraya anlaşıp telefonu aldım. Telefon çalışmıyordu. Bana şarjı bittiği için çalışmadığını söylemişti. Kendisini Kepezüstü'nde bıraktım" dedi.

Cep telefonunu açamayınca telefoncuya götürdüğünü, şifresinin kırılması gerektiği söylenince de 800 liraya sattığını anlatan İsa G., üniversite öğrencisinin nasıl öldüğünü bilmediğini söyledi. İsa G.'nin avukatı Osman Erdil ise üniversiteli gencin olay tarihinde üzerinde bir başka telefon daha olduğunu söyledi. Avukat Erdil, kayıp telefonun Deniz D. adlı kişide olduğunu tespit ettiklerini belirterek, bu kişinin tanık olarak dinlenmesini istedi.

Bunun üzerine Deniz D. davanın dördüncü duruşmasında tanık olarak dinlendi. Deniz D. ifadesinde, "İkinci el telefon satışı yapan bir yerden telefon alıp kullanmıştım. Sonra o telefonu Kumluca'daki bir telefon bayiinde 'iPhone 3' model bir telefonla takas ettim. Halen de bu telefonu kullanıyorum" dedi. Tanığın beyanından sonra söz alan avukat Osman Erdil, olayla ilgili soruşturma safhasında polisin ikinci telefonla ilgili soruşturma yapmadığı için müvekkilinin sanık durumuna düştüğünü ileri sürdü. 

Mahkeme, üniversite öğrencisinin kaç telefonu olduğu, bu cihazlarda hangi tarihlerde hangi numaraların kullanıldığının tespiti için bilirkişi raporu alınmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

 
'Yolanta' şubat yine sahnede
 
Rektörden itiraflar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yolanta' şubat yine sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB) ocak ayında prömiyerini gerçekleştirdiği ...
'Pazar'dan 99 From The Market' sergisi
ANTALYA'da yaşamını sürdüren İngiliz ressam T. Mikail Patrick Duggan'ın ...
Midesi küçültülen turist otelde yaşamını yitirdi
ORTA Afrika ülkesi Çad'dan Antalya'ya gelen ve 2 hafta önce mide küçültme ...
 
Kemer'de muhtarlar bisikletlerini aldı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 11 muhtara bisiklet dağıtıldı.
ASAT, Finike'nin içme suyu hatlarını yeniliyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, ...
CHP milletvekillerinden araştırma önergesi
CHP Antalya Milletvekilleri, rekor bir harcamayla gerçekleştirilen, geliri ...
 
Antalya'da FETÖ'den 7 tutuklama
ANTALYA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden ...
Köpeğin fotoğrafını çekerken tartaklandı
ANTALYA'da aç bırakılan ve kötü koşullarda barındırıldığını söylediği ...
Serik'i üzen kaza
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde yolcu otobüsüyle çarpışan otomobilin sürücüsü ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva