Serdar Ortaç aylık masrafını açıkladı
Serdar Ortaç aylık masrafını açıkladı
Akra Caz Festivali'ne Fazıl Say'lı kapanış
Akra Caz Festivali'ne Fazıl Say'lı kapanış
CHP il başkanı istifa etti
CHP il başkanı istifa etti
Ateşli hastalığa neden olan sivrisinek türü, Avrupa’da yayılıyor
Ateşli hastalığa neden olan sivrisinek türü, Avrupa’da yayılıyor
9 Mart 2016 Çarşamba - 12:34

Üniversiteli kıza tecavüzden 12 yıl 11 ay hapse mahkum oldu

ANTALYA'da üniversite öğrencisi 22 yaşındaki M.M.E.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 24 yaşındaki Ramazan S., toplam 12 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Üniversiteli kıza tecavüzden 12 yıl 11 ay hapse mahkum oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay geçen yıl Konyaaltı İlçesi'nde meydana geldi. Ağabeyinin kapıcılık yaptığı sitede oturan Ramazan S., aynı sitede oturan üniversite öğrencisi M.M.E.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ramazan S. hakkında, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı ve tehdit' suçlarından dava açıldı. 

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ramazan S. suçlamaları kabul etmedi. Ramazan S. genç kızla kendi isteğiyle 10 gün arayla ilişkiye girdiklerini söyledi. Ağabeyinin kapıcılık yaptığı sitedeki bir dairede oturduğunu ve pazarlama sektöründe çalıştığını belirten Ramazan S., "Kendisiyle iddia edilen olaydan 10 gün kadar önce sitede Burhan K.'nın dairesinde rızasıyla ilişkiye girdik, iddialar asılsız" dedi.

Davanın ilk duruşmasında psikolog eşliğinde ifade veren M.M.E., yeni inşa edilen sitede tanışma toplantısı yapıldığını, sanıkla burada tanıştığını söyledi. Toplantıda sanığın isteğiyle alkol alınca fenalaştığını anlatan M.M.E., "Sanık hava almam için beni dışarı çıkardı. Arabasına bindirdi. Nereye gittiğimizi sorduğumda bana, 'biraz gezelim açılırsın' dedi. Gecenin devamını hatırlamıyorum. Ancak beni evimin arka sokağında üstün başım çamur içinde bulmuşlar. O gece şahısla ilişki yaşadığımı düşünmüyorum" dedi.

"BENİ TEHDİTLE EVE ÇAĞIRDI, TECAVÜZ ETTİ"

Duruşma salonunda sık sık astım spreyi kullanan M.M.E., olaydan sonra havuzda yüzerken astım krizinin tuttuğunu, yanında olan arkadaşı Okay'ın kendisini evine götürdüğünü, bu sırada tanımadığı bir numaradan görüntülü mesajlar gelmeye başladığını söyledi. Mesajlarda kesik bilek fotoğrafları gördüğünü kaydeden M.M.E., şöyle konuştu:

"Altında 'üçüncü kez de senin için olacak' yazıyordu. Mesajı arkadaşım da gördü. Ramazan S., telefonla arayarak vereceği adrese gitmemi, aksi halde nişanlımı öldüreceğini söyledi. Verilen adres küçük bir evdi. Çok sarhoş ve agresifti. 'Beni seviyor musun' diye sordu. 'Hayır' diye karşılık verince, 'Sen sarhoş değilsin. Eşit şartlarda değiliz. Bu nedenle sen de içeceksin o zaman doğru yanıt verirsin' dedi. Marketi arayıp votka siparişi verdi. Votkayı bana içirdi. Daha sonra yanımda birisini arayarak 'birisinin temizlenmesi lazım' diyerek nişanlımın adını verdi. Beni darp ederek bir odaya götürdü ve orada tecavüz etti."

"KENDİMİ TUVALETE KİLİTLEDİM"

Tecavüzün ardından kendisini tuvalete kilitlediğini, üstünü giydikten sonra evden kaçtığını anlatan M.M.E., eve gittiğinde ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğunu ancak nişanlısının kendisini kurtardığını vurguladı. 

Tutuklu yargılandığı mahkemece 25 bin lira adli kefaletle tahliye edilen Ramazan S., karar duruşmasında beraatını talep etti. Avukatı Süleyman Yılmaz ise M.M.E. ile müvekkilinin kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini iddia etti. Avukat Yılmaz, “Olay günü müvekkilimin temin ettiği eve M.M.E. kendi rızasıyla geliyor. Zorlama olsa herkes tarafından duyulur. Dört saat orada ilişki yaşanıyor. Votka şipariş ediliyor. Ama müşteki erkek arkadaşı Ş.G.'nin yanına gittiğinde kendisini aklamak için tecavüz edildiğini söylüyor. Soyut iddialardan başka bir delil yoktur. Beraat talep ediyoruz" dedi.

Karar duruşmasına M.M.E. katılmadı. M.M.E.'nin avukatı Anıl Yetişgin ise sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Genç kızın nişanlısı Ş.G. de şikayetlerinin devam ettiğini söyledi. 

İYİ HAL İNDİRİMİYLE OY ÇOKLUĞUYLA ALINAN KARAR

Yargılama sonucu mahkeme sanığa, M.M.E'nin nişanlısı Ş.G.'yi tehdit etmekten 6 ay hapis cezası verdi. Sanığa verilen cezayı yargılama sürecindeki olumlu davranışları nedeniyle takdir indirimiyle 5 aya düşüren mahkeme, M.M.E.'ye cinsel saldırı suçundan da Ramazan S.'yi 12 yıl hapse mahkum etti. Bu cezayı da takdir indirimiyle 10 yıla indiren mahkeme, cebir ve tehdit ile cinsel amaçlı olarak M.M.E.'yi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan da 3 yıl hapse mahkum etti. Bunda da takdir indirimi yapan mahkeme, cezayı 2,5 yıla düşürdü. Yapılan indirimlerden sonra Ramazan S. oy çokluğuyla toplam 12 yıl 11 ay hapse mahkum edildi.


Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA) - 

 
Yaşar Kaya hayatını kaybetti
 
THK öğrencileri uçağı gezdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANSİAD'dan ATB'ye ziyaret
ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
Eski Belediye Başkanı gözaltına alındı
Antalya'da bazı işletmelerden "rüşvet" aldıkları iddiasıyla, eski Kadriye ...
Feminist yürüyüş gergin başladı, sakin bitti
ANTALYA’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Platformu’nun çağrısıyla ...
 
Kreş öğretmenlerinden kalpli çoraplı mesaj
ADİLE Teyze Kids Club yönetim ve öğretmenleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ...
Ak Parti'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
AK Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Jandarmadan karanfilli uygulama
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde jandarma ekipleri yol uygulaması sırasında ...
 
Kadın gazeteciler yemekte buluştu
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
Öğrenci servisinin altında kalan çocuk öldü
ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde Salman Özdemir'in kullandığı öğrenci ...
ASMEK'ten mezun oldu işinin patronu oldu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarına katılan Benay Cört, temel ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva