Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
29 Mayıs 2019 Çarşamba - 15:39

Üreticiye destek çağrısı

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkan vekili Halil Bülbül, halkın dengeli beslenebilmesi, ucuz ve güvenilir gıdaya erişebilmesi için daha fazla üretim gerektiğini söyledi.

Üreticiye destek çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bülbül, kırsalda yaşamanın cazibesini artıracak ve üretim yapma motivasyonunu yükseltecek yeni bir model tasarlamak gerektiğini vurguladı.

ATB Mayıs ayı meclis toplantısı, ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında, meclis ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı. ATB Başkan vekili Halil Bülbül, sektörün sorunları ve taleplerini anlattı. TOBB'un genel kurulunda da gündeme getirilen ve Borsa olarak da önerdikleri talepleri hatırlatan Bülbül, “Biriken KDV alacaklarımızın bir takvime bağlanarak ödenmesi, peşin verginin kaldırılması, kalkınma ajansları kaynaklarıyla belediyeler yerine özel sektör yatırımlarının desteklenmesi, tarım ve hayvancılık politikalarının tüm tarafların görüşleriyle oluşturulması ve kıdem tazminatı gibi birçok konu ve sorun Sayın TOBB Başkanımız tarafından da genel kurulda ifade edildi" dedi.

ÜRETİCİ DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ

Bu yıl Cumhurbaşkanı tarafından sert ekmeklik buğdayın ton başına 1350 liradan alınacağı, arpanın ton fiyatının da 1100 lira olarak belirlendiğinin açıklandığına dikkat çeken Bülbül, "Tüccar ve sanayi ayakları dikkate alındığında ve tüketici fiyatları da göz önünde bulundurulduğunda fiyatların normale yakın düzeyde olduğunu ifade edebiliriz. Fakat üretimin devamlılığı ve ithale bağımlı olmamak için artan maliyetler nedeniyle üreticilerin önümüzdeki yıl daha fazla desteklenmesi gerekmektedir. Sosyal yardımların kırsalda üretim yapan genç ve kadın üreticiler başta olmak üzere üretene yönelik planlanması ve üretimde kaliteyi, verim artışını ve sürekliliği sağlamak için sertifikalı tohumluk desteğinin artırılarak devam ettirilmesi son derece önemlidir. İlimiz sahil kuşağında başlayan yayla kuşağında ise önümüzdeki günlerde başlayacak olan hububat hasadının herkes için bereketli olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyoruz" diye konuştu.

TARIM ŞURASI YÖNETMELİĞİ İYİ BİR FIRSAT

Bülbül, halkın dengeli beslenebilmesi, ucuz ve güvenilir gıdaya erişebilmesi için daha fazla üretim gerektiğini belirtti. Bülbül, kırsalda yaşamanın cazibesini artıracak ve üretim yapma motivasyonunu yükseltecek yeni bir model tasarlamak gerektiğini söyledi. Tarım Şurası Yönetmeliğini de iyi bir fırsat olarak gördüklerini söyleyen Bülbül, “Şuradan beklenilen faydanın sağlanabilmesi için bölgelerin kendine has kırsal ve tarımsal özelliklerinin, üstün ve zayıf taraflarının ayrı ayrı dikkate alındığı, kendi içinde gerçekçi bilgilerle irdelendiği alt çalışma gruplarının raporlarından etkili bir şekilde faydalanılması gerekiyor. Bu çalışma grupları her bölgede ayrı ayrı oluşturulmalıdır" dedi.

TURİSTE YÖRESEL ÜRÜN İKRAMI

Antalya'ya hem yurtdışı hem yurtiçinden ağırlıklı havayoluyla çok ciddi turist geldiğine işaret eden meclis üyesi Ergin Civan ise turizmin önemli bir tanıtım imkanı sunduğunu belirterek, Antalya'ya gelen turistlere uçakta veya havaalanında reçel, lokum, zeytinyağı gibi Antalya'nın yöresel ürünlerinin bedelsiz dağıtımı konusunda bir kampanya planlandığını anlattı. YÖREX'i düzenlemesi bakımından ATB'nin bu konuda kurumsal öncülük edebileceğini kaydeden Civan, “Hedefimiz Antalya'ya özgü yöresel lezzetlerin gelen turistlere bedelsiz dağıtımı. Bu konuda sektördeki arkadaşlarla görüşmelere başladık. Onlar da elini taşın altına koymayı kabul etti. Lokum, reçel, zeytinyağı, tıbbi ve aromatik bitkiler gibi benzer ürünler dağıtılabilecek. Uçaklarda veya geliş esnasında kendilerine dağıtımını istiyoruz. Bu hem önemli bir tanıtım ve ekonomik fayda da sağlayacaktır" diye konuştu.

ATB MAYIS AYI MECLIS TOPLANTISI, ATB MECLIS BASKANI ERDOGAN EKINCI BASKANLIGINDA, MECLIS VE YONETIM KURULU UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ATB MAYIS AYI MECLIS TOPLANTISI, ATB MECLIS BASKANI ERDOGAN EKINCI BASKANLIGINDA, MECLIS VE YONETIM KURULU UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI. MECLIS UYESI ERGIN CIVAN, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Elmalı Geçmen'e yeni yol
 
Operadan 'Yaza Merhaba' konseri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elmalı Geçmen'e yeni yol
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Elmalı ilçesine bağlı Geçmen Mahallesi yaylasına yeni yol açıyor.
Antalya'da seyir halindeki vinç, üst geçide çarptı: 2 yaralı
ANTALYA'da, seyir halindeki vincin üst geçide çarpmasıyla meydana gelen ...
Eski eşini, oğlunun önünde tokatlayıp, tekmeledi
ANTALYA'da bir kurumun bölge müdür yardımcısı S.G. (34), boşandığı T.G.'yi ...
 
Manavgat'ta kaza: 3 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
Başkan Köleoğlu öğrencilere moral verdi
KUMLUCA Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Belediyesi Eğitim Kurumları'nda ...
'Hayvan otlatma' tartışmasında kuzenini öldürdü
ANTALYA'da, merada koyun otlatma yüzünden çıkan tartışmada Ali F., amcasının ...
 
Küçüklerin mezuniyet sevinci
MURATPAŞA Belediyesi'ne bağlı 5 kreşte öğrenciler, düzenlenen törenlerle ...
Antalya'da kaçak botoks yapılan kuaför salonuna baskın
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde turistlere botoks yapıldığı ihbar edilen ...
Kaleiçi Old Town Festivali 10-13 Ekim'de
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva