Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
18 Kasım 2019 Pazartesi - 14:56

Üstün yetenekli öğrenciler Antalya'da

ÜSTÜN yetenekli ve dahi öğrenciler, Uluslararası Yetenekli Çocuklar Eğitim Programları (UYCEP) ile Antalya AKEV Üniversitesi işbirliğiyle, ara tatil döneminde Antalya'da buluştu.

Üstün yetenekli öğrenciler Antalya da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin birçok ilinden gelen öğrenciler, 18-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 'Antalya Kasım Tatili Kampı'nda, 'üstün yeteneklilerin eğitimi' alanında çalışan akademisyenler, bilim uzmanları ve eğitmenlerden oluşan ekip ile bir araya geldi. Üstün yetenekli ve dahi öğrencilere, 'tekno IT, doğa ve evrene dair, fenin eğlenceli dünyası, sayıların gücü, sanatta yansımalar, çocukla felsefe, yaratıcı drama' gibi dersler veriliyor. Ders dışında ise çocuklar, antik kentler ve at çiftliklerine götürülüp, sportif müsabakalara katılıyor.

İLGİNÇ PROJELER

Eğitim programına katılan öğrencilerin projeleri arasında, Cumhurbaşkanlığı özel ödülüne sahip mayın bulabilen drone projesi, sigara izmaritinden yakıt üretimi, lavabodaki yağ atıklarının kanalizasyona karışmasını engelleyen sistem, uzay kaşif araç geliştirmeleri, mikro yazılım gibi projeler bulunuyor.

Buluşma kapsamında AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül ve öğrenciler fidan da dikti. Üstün yetenekli ve dahi çocuklara ilişkin davranış biçimlerini daha nitelikli kılabilmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Akgül, bu çocukların, çok özel becerilere ve alfa beyin dalgalarının daha aktif yaşam bulduğu ayrıcalığa sahip olduklarını söyledi. Üstün yetenekli ve dahi çocuklara akademik ortamın bir şekilde kucak açıyor olmasının, enteresan projelere imza atılabilmesi için çok önemli fırsat olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, hayata geçirmeyi planladıkları Ar-Ge merkezinde, üstün zekalı çocukların ürettiği projelerin biçimlendirilmesiyle çok önemli bir fark yaratmayı düşündüklerini açıkladı.

Prof. Dr. Akgül, “Sigara izmaritinden yakıt üreten zekalar bunlar, çok ayrıcalıklı. Benim bir akademisyen olarak en temel kaygım, bizim bu denli yetenekli çocuklarımızın yurtdışında bir takım önemli fırsatları yakalama gayreti ve bu vesileyle de beyin göçünün daha bu yaştaki çocuklarda başlıyor oluşu. Bizim akademik ortamda sunabileceğimiz bu olanaklar aslında çocuklarımıza, kendi ülkemiz koşullarında bir şekilde bu fırsatı yakalama fırsatı da sunmuş oluyor" diye konuştu.

Ülkemizin bir takım duyarlılıklarının da sözkonusu olduğunu anlatan Prof. Dr. Akgül, “Örneğin drone ile mayın temizleyen projeyi hazırlayan, Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirilmiş bir çocuk, özel ve ayrıcalıklı çocuklar. Bu çocuklara sahip olmak da önemli bir ayrıcalık. Sadece anne-babanın bu çocuklara karşı ilişki biçiminde hedeflenen nitelikle yol alamayabiliriz. Toplumda da bu duyarlılığı yakalamamız gerekiyor. Bizim derdimiz toplumsal duyarlılığa da davette bulunmak" dedi.

TÜRKİYE'DE 200 BİN CİVARI DAHİ ÇOCUK VAR

UYCEP olarak yaklaşık 20 yıldır üstün yetenekli ve farklı ilgileri olan çocuklara eğitim programlarıyla, etkinlik ve seminerler düzenlediklerini belirten öğretim görevlisi Kutay Sarı da “Her çocuk özel ama ilgi ve yetenekleri doğrultusunda toplumda yüzde 2-3 aralığındaki üstün yetenekli ve zekalı çocuklarımızın etkinliklerle ve programlarla desteklenmesi gerekiyor. Türkiye'de 20 milyona yakın öğrenci içinde 200 bin civarında üstün yetenekli ve dahi öğrenci var ama hepsi belirlenmiş değil. Bu çocuklara bireyselleştirilmiş eğitim programları uygulanıyor" dedi.

USTUN YETENEKLI VE DAHI OGRENCILER, ULUSLARARASI YETENEKLI COCUKLAR EGITIM PROGRAMLARI (UYCEP) ILE ANTALYA AKEV UNIVERSITESI ISBIRLIGIYLE, ARA TATIL DONEMINDE ANTALYA'DA BULUSTU. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

USTUN YETENEKLI VE DAHI OGRENCILER, ULUSLARARASI YETENEKLI COCUKLAR EGITIM PROGRAMLARI (UYCEP) ILE ANTALYA AKEV UNIVERSITESI ISBIRLIGIYLE, ARA TATIL DONEMINDE ANTALYA'DA BULUSTU. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Cam fasulye konservesi patladı, korkuyla kaçıştılar
 
Hendek’te yangın: 2 çocuk öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinayeti, rüyasında tecavüz edildiğini görünce işlemiş
ANTALYA'da 'Naz' takma adlı trans birey Gökçe Saygı'yı (39) 22 bıçak darbesiyle ...
Antalya'da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.
Anne- baba okuluna doğru
MURATPAŞA Belediyesi'nin, 3-11 yaşlarında çocuğu olan babalara yönelik ...
 
Batı Akdeniz'de konut satışı
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) konuş satış istatistiklerine göre Antalya, ...
Kader Buse'nin babasından yürek burkan paylaşım
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, 24 Ocak'taki hortum felaketinde dereye sürüklenen ...
Antalya'da Karadeniz havası
ULUSLARARASI Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu'na (UTEF) ...
 
Antalya'da cep telefonunu böyle gasbettiler
ANTALYA'da, üniversiteli Ramazan A.'nın park etmek istediği otomobilinin ...
Mezuniyetlerinin 45. yılında buluştular
ANTALYA'da Aksu İlköğretmen Okulu'nun 1973- 1974 eğitim öğretim yılı mezunu ...
Antalya OSB'nin elektrik altyapısı modernize edildi
ANTALYA OSB firmalarının ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini bölgeye taşıyan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva