Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
25 Ekim 2019 Cuma - 16:23

Üvey toruna cinsel istismar davasında yeni gelişme

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde, kız çocuğu D.D.'ye (12) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandıktan 4 gün sonra serbest bırakılan üvey dede Mestan A. (72), hakim karşısına çıktı. Çocuk, dedesinin 4 yıl önce kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylerken, Mestan A. suçlamaları reddetti.

Üvey toruna cinsel istismar davasında yeni gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Savcının 'tutuklansın' talebini mahkeme kabul etmedi.

Antalya'da annesi A.A. ile yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi D.D., 2015 yılında yaz tatilini geçirmek için Korkuteli ilçesi Varsak Yaylası'ndaki üvey anneannesi Z.A.'nın (50) yanına gitti. Z.A.'nın 2012 yılında evlendiği Mestan A., iddiaya göre D.D.'yi taciz etti. Mestan A., 3 yıl sonra da eşinin evde olmadığı bir sırada küçük kıza cinsel istismarda bulundu. D.D. olayı kimseye anlatmadı.

ARKADAŞI SES KAYDI ALINCA ANNESİNE ANLATTI

Geçen haziran ayında D.D., okulun son haftası bir grup arkadaşıyla sohbet ederken, cinsel istismara uğradığını söyledi.  Konuşmaları ses kaydını alan arkadaşı da durumu öğretmenlerine anlatacağını söyledi. Bunun üzerine D.D., yaşadıklarını annesine anlattı.

Antalya Çocuk Suçları Soruşturma ve Çocuk İzlem Merkez Bürosu'na başvuran A.A., üvey babası Mestan A.'dan şikayetçi oldu. Pedagog ve avukat eşliğinde D.D.'nin ifadesine başvuran polis, Mestan A.'yı 18 Haziran günü gözaltına aldı.

4 GÜN SONRA SERBEST

Aynı gün adliyeye sevk edilen Mestan A., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. 4 gün cezaevinde kalan Mestan A., Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 22 Haziran'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Küçük kızın avukatı Turgay Özcan, sanığın tutuklu yargılanması talebiyle Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Ancak bu itiraz da reddedildi. Avukat Özcan, itirazını bir üst mahkeme olan Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşıdı. Araya giren bayram tatilinden sonra kararı görüşen üst mahkeme de Mestan A.'nın tutuklu yargılanması talebini kabul etmedi.

YARGILAMA BAŞLADI

Mestan A.'nın yargılanmasına Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuksuz sanık Mestan A. ile küçük kızın annesi A.A. ve taraf avukatları katıldı.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya, sosyal hizmet uzmanı nezaretinde adli görüşme odasından SEGBİS aracılığıyla katılan D.D., dedesinin 4 yıl önce karanlık bir ortamda cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

'ERKEK ARKADAŞI İLE BU İŞİ YAPMIŞ OLABİLİR'

Sanık Mestan A. ise suçlamaları kabul etmeyerek, “Yaşlı bir insan olduğum için beni evden kovmak için bu yalanı atıyor olabilirler. Erkek arkadaşı ile bu işi yapmış olabilir. Benim üzerime atıyorlar" dedi. D.D.'nin avukatları ise adli tıp raporlarında, mağdurun eskiye dayalı yetişkin bir kişi tarafından istismara uğradığının açıkça yazdığını belirterek, nitelikli istismarın gerçekleştirildiğini öne sürdü.

D.D.'nin annesi A.A. ise kızının sanıktan sürekli kaçtığını belirterek, “Saat 18.00 civarında işten eve geldim. Kızım sitenin aşağısındaydı. Kapıyı açtı. Bana 'Anne yeter. Ben dayanamıyorum' dedi. Hemen arabadan indim. 'O nasıl bir cümle' dedim. Eve çıktık. Neden böyle bir cümle kurduğunu sordum. 'Hacı dedem' dedi. 'Hani sen beni yazın oraya bırakmıştın ya. Bir şey oldu' dedi. O sırada bana detaylı bilgi vermemiş. Savcı ve pedagog ile alınan ifadesinde ayrıntıları öğrendim" dedi.

SAVCININ TUTUKLANMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı, dosyada sanık aleyhine somut delillerin bulunması, sanığın kaçacağına veya saklanacağına dair somut şüphelerin olması nedeniyle tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti tutukluluk talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

'KANUNLAR VE SÖZLEŞMELER GÖZARDI EDİLİYOR'

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi'ni temsilen duruşmaya katılan Avukat Cenk Soyar, tutuksuz yargılanma kararına tepki göstererek, şöyle konuştu:

“Sanık güven ilişkisinin verdiği kolaylıktan yararlanmış ve eylemini gerçekleştirmiştir. Avukatlık Kanunu, İstanbul Sözleşmesi ve Anayasanın ilgili maddeleri gereğince baroların çocuk istismarı davalarında mağdurun yanında davaya katılma hakkı bulunmaktadır. Ancak bugün mahkeme tarafından bu kurallar gözardı edilerek, katılma talebimiz reddedildi. Duruşmanın devamında savcılık makamı sanığın tutuklanmasını talep etti ancak sayın mahkeme bu talebi de reddetmiştir. Biz kamuoyunun dikkatini çeken bu tarz önemli toplumsal davalarda mağdurların yanında olmak zorundayız. Her ne kadar haksız olarak reddedilsek de taleplerimizi tekrar etmeye devam edeceğiz."

HALUK LEVENT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Konuyu yakından takip eden sanatçı Haluk Levent de bir süre önce sosyal medya hesabından karara tepki göstermişti. Haluk Levent, sosyal medyadaki hesabından yaptığı paylaşımda, "Ve ve Antalya Korkuteli'nde 8 yaşındaki üvey torununa tecavüz eden Mestan! 4. Ağır, 5. Ağır Ceza mahkemelerini atlattın, tahliye oldun. 'Çok güçlü çevrem var' diyormuşsun. İstediğin kadar çevren olsun, istediğin yere git, kimi devreye sokarsan sok, seni o kodese sokacağız" ifadelerini kullanmıştı.

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDE, KIZ COCUGU D.D.'YE (12) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANDIKTAN 4 GUN SONRA SERBEST BIRAKILAN UVEY DEDESI MESTAN A. (72), HAKIM KARSISINA CIKTI. COCUK, DEDESININ 4 YIL ONCE KENDISINE TECAVUZ ETTIGINI SOYLERKEN, MESTAN A. SUCLAMALARI REDDETTI. SAVCININ 'TUTUKLANSIN' TALEBINI MAHKEME REDDETTI. KONUYU YAKINDAN TAKIP EDEN SANATCI HALUK LEVENT, BIR SURE ONCE SOSYAL MEDYA HESABINDAN KARARA TEPKI GOSTERMISTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDE, KIZ COCUGU D.D.'YE (12) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANDIKTAN 4 GUN SONRA SERBEST BIRAKILAN UVEY DEDESI MESTAN A. (FOTODAKI), HAKIM KARSISINA CIKTI. COCUK, DEDESININ 4 YIL ONCE KENDISINE TECAVUZ ETTIGINI SOYLERKEN, MESTAN A. SUCLAMALARI REDDETTI. SAVCININ 'TUTUKLANSIN' TALEBINI MAHKEME REDDETTI(FOTO: ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Arabuluculuk görüşmesinde avukatı falçata ile rehin aldı
 
Caminin yardım parasını çaldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kaya 14 Nisan 2022 Perşembe 22:14

Cinsel istismara uğramış 7 yaşındaki oğlum öğrendiğimiz gün kolluk kuvvetlerinin yönlendirmesi ile pedagog''a götürülmüş ve savcı , avukat , pedagog psikayatrist eşliğinde alınan ifadesinde ve dahi bilir kişi raporlarında oğlumun doğru söylediği sözüne itibar edilmesi gerektiği gibi raporlar olduğu halde somut deliller olmadığı için 2 oy ile sanık beraat etmiştir. Çocuğun beyanı nın artık hiçbir önemi kalmamış ve dahi tacizci şerefsizler kanunlar tarafından korunmaktadır . Yani sperm , vucud şeklinde bozulma (anladınız siz) ,tanık ki...bu şeref yoksunlari gizli saklı yerlerde yapmaya itina ediyorlar , her türlü taciz ,cinsel istismar ,elleme şöyle böyle yapabilir OYLEMİ? ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR AMA MAALESEF BU TEMEL COKMEK UZEREDİR

Yorumu oyla      0      0  
taş 26 Ekim 2019 Cumartesi 08:27

Bu tür olaylar evet çok oluyor,en ağır şekilde suçluluğu kanıtlanırsa cezalandırılmalı.Ancak daha yargılama bitmeden peşinen suçlu ilan etmenin de manası yok.Dosya içeriğini hiç kimse bilmiyor,yargı o dosyaya göre karar veriyor,sabretmek lazım,ayrıca sürekli tv lerde ,gazetelerde bu haberler yüzünden toplumda aşırı bir hassasiyet oluştu,günlük hayatta herkes korkar oldu,acaba yanlış anlaşılma tedirginliğini çoğu kişi yaşıyor.İnsanın inanası gelmiyor 72 yaşında,belki de tıbben istismar edecek durumda değil.İki taraflı düşünmek gerekir.Sonucu beklemek gerekir,evet suçlu denirse lanet olsun deriz ve gebersin deriz.O zamana kadar sabır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da korkutan yangın! Tramvay seferleri iptal edildi
ANTALYA'da bir işyerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, itfaiyenin ...
Kemer'de kış hazırlıkları
KEMER Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış hazırlıkları ...
YÖREX'e iki günde 80 bin ziyaretçi
ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Yöresel ...
 
'Midye dolmaların yüzde 91’inde mikroplastik var'
GREENPEACE Akdeniz'in, 'Türkiye'deki Deniz Canlılarında Mikroplastik Kirliliği' ...
Başkan Uysal, keşkek gününe katıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bayındır Mahallesi'nde düzenlenen keşkek gününe katıldı.
Rus-Türk Dostluk Festivali
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2'nci Uluslararası Rus-Türk Dostluğu ...
 
BAKA yönetimi Isparta'da toplandı
BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Ekim ayı olağan toplantısı ...
Cumhuriyet coşkusu çocuklarla yaşanacak
MURATPAŞA Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Teneffüs Park'ta ...
Kemer'de turizm toplantısı
KEMER Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Kemer Belediyesi işbirliğince, Türkiye'nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva