Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
7 Mayıs 2015 Perşembe - 15:45

Uysal: Projemiz insan

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyecilikte geçen 1 yılını değerlendirdiği toplantıda “Görkemli eserlerden bahsedip, 'Namımız yürüsün' diyebilirdik ama böyle bir şey yok. Her attığımız adım, harcadığımız her kuruş insan hayatına dokunacak. Bizim projemiz insandır" diye konuştu.

Uysal: Projemiz insan
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, 1'inci yıl hizmet tanıtım toplantısını belediyenin kültür salonunda gerçekleştirdi. Toplantı için 400 kişilik salon doldu, sandalyelerle kapasite 600 kişiye çıkarıldı. Toplantı LED ekranlardan belediyenin fuayesinde de canlı yayınlandı. Toplantıyı CHP İl Başkanı Semih Esen'le birlikte milletvekili adayları Mustafa Akaydın, Devrim Kök ve Sultan Yeğen de takip ederken Uysal'ı eşi Ümran ve oğlu Efe yalnız bırakmadı. 

TURUNÇ MASA

Belediyenin son bir yılını anlatan kısa film gösterimiyle başlayan toplantı, Başkan Uysal'ın konuşmasıyla devam etti. Uysal, burada yaptığı konuşmada, belediyenin özgün projelerinden Turunç Masa'ya kurulduğu günden bu yana 21 bin başvuru olduğunu ve yüzde 90 oranında sorunların çözüldüğünü söyledi. Turunç Masa'nın torpil anlayışını ortadan kaldıran bir hizmet olduğunu ve 112 personel çalıştığını kaydeden Uysal, günlük 150 şikayeti çözdüklerini söyledi. 

'2 KİLİSEYİ TEMİZLİYORUZ'

Muratpaşa'da yılda 60 park açmayı hedeflediklerini, 35 dönüm alana kurulu serada çiçek üretimi gerçekleştirdiklerini anlatan Uysal, her ay 4 parkı hizmete açmayı artık bir standart haline getirdiklerini belirtti. İlçede 1 cemevi, 2 kilise ve 140 caminin peryodik temizliğini yaptıklarını belirten Uysal, şunları söyledi:

“Biz başka bir şey yapmaya çalışıyoruz. Biz insanımızı her haliyle seviyoruz. Harcadığımız her kuruş insanımızın hayatına etki ediyor mu etmiyor mu, bunu önemsiyoruz. Görkemli eserlerden bahsedip, 'Namımız yürüsün' diyebilirdik ama böyle bir şey yok. Her attığımız adım, harcadığımız her kuruş insan hayatına dokunacak. Bizim projemiz insandır. Yasadışı olmayan her talep bizim için önemlidir. İnsanlarımızı yargılamayız. Dünya görüşlerinden, yaşam şekillerinden dolayı ayrım yapmayız. Her insana hizmet ederiz. Birlikte sözünün anlamı da budur."


MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, BELEDIYECILIKTE GECEN 1 YILINI DEGERLENDIRDIGI TOPLANTIDA

BAROLAR BİRLİĞİ'YLE YURT

Bu bakış açısıyla Türkiye Barolar Birliği'yle 600 gence hizmet verecek bir yurdu hayata geçireceklerini belirten Uysal, 3 halk çamaşırhanesi, 2 kreş, 3 etüt merkezini hayata geçirdiklerini söyledi. Uysal, “Kreşlerimiz 200 liradır ve torpil sökmez. Tamamen gelir durumuna göre öğrenci kabul ederiz. Sayılarını 12'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

SPOR YATIRIMLARI

Milli Eğitim İl Müdürlüğü'yle yaptıkları protokol kapsamında 21 okula spor salonu yapmak için çalışmalara başladıklarını açıklayan Uysal, salonlardan mesai saatleri dışında bölge halkının yararlanacağını söyledi. Spor yatırımları çerçevesinde Oyak Spor Tesisleri'nin bulunduğu alanda 360 metrekare alanda güreş eğitim merkezi kuracaklarını da sözlerine ekleyen Uysal, ayrıca Çaybaşı Mahallesi'nde 15 dönümlük alanda lunapark mantığı dışında Çocuk Köyü projesini hayata geçireceklerini dile getirdi. 

DERNEKLERE ORTAK MERKEZ

Muratpaşa'da mayıs ayı içinde 163 derneğin ortak kullanımına sunulacak merkezin temelini atacaklarını belirten Uysal, derneklerin sekreterlik, güvenlik, internet ve muhasebe hizmetlerinin belediye tarafından karşılanacağını söyledi. Aynı zamanda ulusal çapta yapacakları bir yarışmayla ilçeye opera ve tiyatro merkezi kazandıracaklarını belirten Uysal, Meltem Çarşısı'nda da kentin ilk dijital kütüphanesini açacaklarını söyledi. 

PAZARCILAR TEŞEKKÜR EDECEK

Uysal, pazar yerlerini oyun otobüsü, gezici kreşleri ve hijyenik tuvaletleriyle farklı bir görünüme kavuşturacaklarını belirterek, “Pazarlarda tezgah aralıklarını da düzeltiyoruz. Bağırmayı çağırmayı kaldırıyoruz. Esnaf tedirgin şekilde bize tepki gösteriyor ama bu pazar yerleriyle devam edemeyiz. Toplumun yüzde 40'ı pazarlara gitmiyor. Çok sağlıklı çok güzel pazar yerlerimiz olacak. Böylece ciro da yükselecek. Şimdi esnafımız kızıyor ama 2 yıl sonra teşekküre dönüşecek" diye konuştu. 

'İHTİYAÇ YOKSA İŞ YOK'

Başkan Uysal, ayrıca belediye bünyesinde oluşturdukları Kariyer Merkezi'ne 8 bin 49 başvuru olduğunu söyledi. İşsizlik yakınması ve iş talebiyle karşı karşıya olduklarını belirten Uysal, “Kariyer Merkezi'nden 851'ine iş bulmuşuz. Ama ne olursa olun belediyenin kesin ihtiyacı olmadan hiç kimseyi istihdam edemiyoruz. Aksi durumda belediyecilik hizmetlerini ayakta tutamayız" dedi.


MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, BELEDIYECILIKTE GECEN 1 YILINI DEGERLENDIRDIGI TOPLANTIDA
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
17 yaşındaki iki kız 5 gündür kayıp
 
Mazot 1 lira olursa ülke karanlığa gider
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP li 7 Mayıs 2015 Perşembe 17:57

Belediyecilik konusunda yeni zaman gösterecek başarılımı değil mi ? Siyaset konusunda ise benim tanıdığım Ümit Uysal dan eser yok. Siyaset duruş meselesidir.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
17 yaşındaki iki kız 5 gündür kayıp
ANTALYA'da her ikisi de 17 yaşındaki Pelin Su Ç. ile Ayşe Nur A.'dan 5 ...
Barmenin denizde cesedi bulundu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki bir otelde barmen olarak çalışan 20 ...
Türel: Bira festivali değil, Yörük festivali yapıyoruz
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 8-10 Mayıs tarihleri ...
 
Av ihalesine karşı 27 bin imza
DOĞA Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün birçok ilde ayı, kızıl ...
Bilim fuarında 150 liseliden gitar konseri
ANTALYA Kepez Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda, ...
Bahçede gitar dinletisi
ANTALYA Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi'nin öğrencileri, öğretmen ve velileri ...
 
Kerpiç evlere son rötuş
YEDİARIKLAR Sanat Grubu'nun ressamlarından Nihal Üçyıldız, Anadolu'nun ...
Doğada dostluk şenliği
ANTALYA'da yaşayan farklı ülkelerden yabancıların tanışmasını sağlamak ...
Festivalde geriye sayım
ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) ev sahipliğinde bu yıl 6'ncısı gerçekleşecek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva