Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
29 Nisan 2020 Çarşamba - 12:47

Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar uzatıldı

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecine ilişkin, "Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın öncülüğünde, Kabine Toplantısı'nda ortaya çıkan görüşler çerçevesinde, uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır" dedi.

Uzaktan eğitim 31 Mayıs a kadar uzatıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakan Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek, başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimiyle ilgili bakanlıkta basın toplantısı düzenledi. Koronavirüs ortaya çıktığından bu yana isabetli karar almak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Selçuk, bakanlık olarak Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve ilgili birimlerle gerekli değerlendirmeleri yapıp, gereken önlemleri ivedilikle alma kararlığı içinde olduklarını vurguladı.

'YAKLAŞIK 1 MİLYON ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR'

Bakan Selçuk, salgının başladığı tarihten itibaren dünya ülkelerinin pek çoğundan önce uzaktan eğitime geçmenin faydalarını şimdiden gördüklerini belirterek, "Bilindiği gibi bakanlığımız bünyesinde Avrupa’nın birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla sayıda öğrencimiz var. Ayrıca yaklaşık 1 milyon öğretmenimiz bakanlığımız bünyesinde görev almaktadır. Bu nedenle alınan tüm kararların ülkemizdeki birçok hane halkını doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendirdiğinin bilinci içindeyiz. Çalışmalarımızı bu perspektifle en ince ayrıntısına kadar planlıyoruz. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın öncülüğünde, Kabine Toplantısı'nda ortaya çıkan görüşler çerçevesinde, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır" diye konuştu. 

'UZAKTAN EĞİTİM TEK SEÇENEĞİMİZ'

Bakan Selçuk, çocukların en güvende oldukları yerin evleri olduğunu, herkesin elden bırakmayacağı yegane şeyin tedbir, sabır, anlayış ve dikkat olduğunu kaydetti. Selçuk, "Süreç uzadıkça motivasyonunuzun düştüğünü, sıkıldığınızı, bunaldığınızı tahmin edebiliyorum. Bir an önce normalleşme adımlarını atabilmemiz, okullarımızı sağlıkla açabilmemiz, eskisi gibi okul bahçelerinde koşup sınıflarda gülebilmemiz için bu süreci hep birlikte böyle yönetmek durumundayız. Uzaktan eğitim şu an elimizdeki tek seçeneğimiz. Biz onu sımsıkı tuttuk ve çocuklarımız bu süreçte öğrenme kaybı yaşamasınlar, okuldan, eğitimden kopmasınlar, telafi eğitiminin zeminini sağlam atsınlar, diye yüz binlerce öğretmenimizle tüm enerjimizi oraya vererek uzaktan eğitim üzerinde çalışıyoruz. Tüm çocuklarımızdan ve velilerimizden ricam, uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları" dedi. 

'TEMEL AMACIMIZ, ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMDEN KOPMAMASI'

Okulların 16 Mart’ta kapanmasıyla 1 hafta gibi kısa sürede uzaktan eğitimi hayata geçirdiklerini vurgulayan Bakan Selçuk, yüzlerce gönüllü öğretmen ve teknisyenin uzaktan eğitim sürecinin başarıyla gerçekleşmesi için büyük çaba gösterdiğini belirtti. Uzaktan eğitimdeki temel amaçlarının, çocukların eğitimden kopmaması; okullarından, sınıflarından, derslerinden soğumaması olduğuna dikkat çeken Selçuk, şöyle konuştu:

"Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz bu süreçte bizlerin en hassas olduğu konudur. Tüm hazırlıklarımızı öğrencilerimizin bulunduğu koşullar perspektifinde etraflıca düşünerek hazırlamaktayız. 11'inci ve 12'nci sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimize EBA Akademik Destek platformuna yoğun talep olduğunun farkındayız. Elbette bu yapay zeka destekli öğretim sistemi öğrencilerimize kendi hızında ve sıfırdan alarak öğretme üstüne kurulu bir sistem. EBA Akademik Destek platformuna kaydolan ve kullanan 11'inci ve 12'nci sınıf öğrenci sayısı 1 milyona yaklaşmıştır. MEB olarak salgınla mücadelede bizlere yeni ve önemli tecrübeler kazandırdı. Meslek liselerimizdeki Ar-Ge çalışmaları, izole, numune alma, el dezenfektanı gibi pek çok malzemeyi de üretmeyi başardılar. Milletim adına teşekkürlerimi sunarım. "

'CUMHURBAŞKANI'MIZ AÇIKLAMA YAPACAK'

Bakan Selçuk, bir soru üzerine, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tarihiyle ilgili, "LGS tarihiyle ilgili hafta başında yapılacak Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı'mız açıklama yapacak. Sosyal mesafe konusunda da arkadaşlarımızla beraber simülasyonlar yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyeleri ile temas halindeyiz. Dün de bir toplantı yaptık konuyla ilgili" diye konuştu.

81 il milli eğitim müdürleri ile telafi eğitimi için toplantı yapacaklarını kaydeden Bakan Selçuk, sınıf geçme ile ilgili çizilecek yola ilişkin ise "Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Notları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. İkinci dönemde bir not verilmesi söz konusu değil, birinci dönemin notları geçerli. Bir zayıf not olması durumu söz konusu ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler" dedi. 

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, UZAKTAN EGITIMIN 31 MAYIS'A KADAR UZATILDIGINI ACIKLADI FOTO-ANKARA-DHA

Şaduman UNUTMAZ- İbrahim KÖRDEMİRCİ/ANKARA, (DHA) 

 
Kaçak tıraşa polis baskını
 
100 yaşındaki hasta, yoğun bakımdan çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak tıraşa polis baskını
BURSA'da, Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir firmaya baskın yapan polis ekipleri, ...
Bankalar önünde metrelerce kuyruk
SULTANBEYLİ'de bankalar önünde kuyruklar oluştu. Sosyal mesafenin korunması ...
Süt toplama kamyonetinin çarptığı üretici öldü
KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde, süt üreticisi Cafer Kurt (76) geri manevra ...
 
Babasına 'ihbar ederim' demişti, daha önce de polis uyarmış
ÇORUM'da, 65 yaş üzeri kişilere getirilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını ...
Didem babası için yardım istedi, kurumlar seferber oldu
KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde Didem Demir’in (11) gözyaşları içinde ...
Trabzon'da Ayasofya Camisi'nde restorasyon tartışması
TRABZON'da, müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’da sona gelinen restorasyonda ...
 
Erciş Belediyesini arayarak kuzusu için biberon istedi
VAN’ın Erciş ilçesinde yaşayan Hanifi Arlı, annesinin kronik rahatsızlığı ...
İhtiyaç sahipleri için yağlık ayçiçeği ekildi
Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, 55 dönüm araziye yağlık ...
Kaybolan uzman çavuşun cansız bedenine ulaşıldı
TUNCELİ'deki Munzur Nehri'nde eğitim amaçlı içinde bulunduğu botun devrilmesiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva