Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
19 Kasım 2011 Cumartesi - 09:05

Vali Altıparmak’tan, ‘Otelleri depremzedelere açalım’ diyenlere cevap:

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Van depreminden sonra yapılanları anlattı, ‘Otelleri depremzedelere açalım’ diyen başta gazeteciler olmak üzere bazı turizmcilere cevap verdi; ‘Antalya meydanı Van meydanına dönerse o zaman seneye turist nasıl yatırabileceksiniz?’

Vali Altıparmak’tan, ‘Otelleri depremzedelere açalım’ diyenlere cevap:
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İşte Vali Altıparmak’ın Van depremi sonrası Antalya’da yapılanlarla ilgili konuşması:
 
“İlk Van depremi olduğu günden itibaren Antalya’da kriz merkezimizi kurduk. Gece sabaha kadar 13- 14 bin kumanyayı hazırladık. Sabah 07.00 uçağına hazırladıklarımızı yetiştirdik, gönderdiğimiz kumanyalar Van iline ilk ulaşan yardımlardı. Hatta işadamı Fettah Tamince arayarak, ‘Sayın Valim, Erciş’te Antalya gıdalarını gördüm, çok teşekkür ediyorum’ dedi. Bu niye bizim için çok önemliydi? Elbette öncelikle insani bir boyutu var. Ama insani boyutuyla beraber başka boyutları da var. Antalya övüneceğimiz bir şekilde cari açığı kapatacak sıcak parayı kazanan en önemli ilimiz, bunun içinde ekonomik hedefler terör örgütlerince hedef alındığı için Antalya her zaman hedef tahtasında yer alabiliyor. ‘Bizim zenginliğimiz sizin zenginliğiniz’ mesajını vermemiz önemliydi. İnsanların gönlünde yer alma anlamında da bu böyledir. Bu yüzden de bir Antalya mahallesi veya sokağı kuralım dedik. Bunun içinde bireysel yardımları valilik koordinasyonluğunda toplayıp ortak havuzdan yapılacak işlerle Antalya’nın çok daha önemli katkısı olacağına inandık. Ne yaparsanız yapın, hangi mesleği yaparsanız yapın, aslolan ne hissettirdiğinizdir. Van’daki insanlara Antalya bizim yanımızda hissini veriyoruz ki bu çok önemli.
 
GAZETECİ AÇTI TELEFONU
 
Bunun yanında tırlarca ısıtıcı, battaniye ve malzemeyi de gönderdik. Bir çok çocuğumuzu getirdik otellerde barındırdık. Bu arada beni arayan bir gazeteci ‘Sayın Valim, ben Ankara’dayım şu anda ama çok önemli bir şey aklıma geldi. Depremzedeleri getirelim otellerde barındıralım, bunu da sizin başkanlığınızda yapalım’ dedi. Bana da iş yükü yüklüyor tabi bu arada. Bu bana anca yük olur. Birincisi fikir değil artık yani, eskimiş geçmiş bir fikir, ikincisi bu kadar kolay düşünmememiz lazım. Oteller bizim iş yerlerimiz arkadaşlar, fabrikanızın üzerine aynı alanda üretim yapan başka biri gelip sizinle çalışacağım derse nasıl karşılarsınız? Sıcak para kazanan yerler ve bunlar iş yeri. Burada 4-5 ay barındırdığınız zaman ev gibi kullanacaklar ister istemez, illaki çoluk çocuklarına bir takım şeyler hazırlayacaklar. Bura turizme açılabilir mi 1 Nisan’da?
 
ANTALYA MEYDANI VAN MEYDANINA DÖNERSE
 
Bir çok gazeteci çıktı meydana ‘Efendim buraları açalım...’ Çok kolay mı? Kendi evinde üç tane misafir barındırıyor musun? Bir aileyi barındırıyor musun kardeşim? O zaman nasıl konuşuyorsun ortalıkta... Popülist bir insan değilim. Popülist olsam ben de çıkar bağırırım, barındıracağız derim, getirim 3-4 bin insanı yerleştiririm 2-3 yıldızlı otellere bir şekilde barındırırım. Ama bu mesele değil. Antalya meydanı Van meydanına dönerse o zaman seneye turist nasıl yatırabileceksiniz? Tüm dünya basınında Van depremi adeta Antalya’da yaşanmış gibi gösterirseniz… Bu bizim insani boyutta yardımımıza engel olmamalı, tam tersi haklılar da bir yerde.
 
TURİZMCİ ÇIKTI DEDİ Kİ
 
Turizmcinin biri çıktı otelci Alanya’da. ‘Ben bilmem ne kadar kişi yatıracağım, herkes açsın otelini, turizmciler nerede?’ diye bağırdı. Alanya Kaymakamı açtı telefonu, dedi ki ‘100 kişi geliyor sana gönderiyorum’ O turizmci bu sefer bağırdı, aman beni kurtar! Niye ne oldu? Hani televizyona çıkmıştın sen, istiyordun.Yani bu kadar kolay olmamalı arkadaşlar, bizim asaletimize yakışır bir olgu olmalı. Geçen sene turizm patladı, çatladı haberleri çıktığı zaman yüzde 30 gidiyoruz, yüzde 40 gidiyoruz dediklerinde basına bir açıklamam vardı özellikle. Dedim ki ‘Arkadaşlar biz asil bir milletiz, asaletimize yakışır bir olgunlukla karşılayalım. Patladı, çatladı demeye gerek yok’. Tamam turizm artsın, niye bizi gözetleyen Yunanistan gibi ülkelere koz verelim. Sağda solda patlıyor çatlıyor diye terör örgütlerinin hedefi haline gelelim. Ne gereği var. Biz bunun arttığını biliyor muyuz? Biliyoruz, cebimize giren paradan biliyoruz. Havaalanından gelenle degil cebimize girenle anlamamız lazım.
 
BİR GECEDE 900 KİŞİ GELDİ
 
Aynı şekilde burada da turizmcilerle biz baştan beri görüşüyoruz. AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır ve Tolga Cömertoğlu ile baştan beri birlikteyiz. Özel uçağın getirilmesinden, ücretlerin ödenmesine kadar bu iki arkadaşımızın çok özel gayretleri var. Basın da bir gün çıktı mı? Valilik organizasyonu olarak karar verildi ve bütün her şey valilik koordinatörlüğünde yapıldı. Evvelki gece sadece bir gecede 900 kişi geldi. TRT kampını kabul merkezi yaptık. Bir hazırlığınız yoksa bu 900 kişiyi nereye yerleştirirsiniz? Bağırıp çağırmakla olacak bir şey değil. Biz önceden nerelere yerleştirebileceğimizin hesabını yaptığımız için zorlanmadık. 3 öğün yemek çıkartılıyor. Günlük 1000 kişi 3000 porsiyon yemek eder. 120 gün barındırsak 360 bin porsiyon eder. Bunun aşçısı ,organizasyonu, hizmeti o kadar kolay bir şey değil. Şu anda 2 binin üzerinde depremzedeye bakıyoruz. Hala da geliyor.
 
GELENLERİ NASIL GÖNDERECEĞİZ?
 
Basında da bunu söyledim, kesinlikle Van valiliğinden izin almadan kimse yola çıkmasın. Van valiliğine haber vermeden gelen kimseyi misafir edemeyeceğimizi bilsinler. Gelenlerin hepsi ihtiyaç sahibi değil, yine de biz kapasitemizi sonuna kadar kullanarak misafir edeceğiz. Otelcilerle de oteller değil, açık olan otellerde personel lojmanları müsait olanları belirledik. Tam kapatmış olanlar değil bunlar, aşçısı, hizmetlisi, güvenliği olanlar kısmen de olsa çalışanlar. İşin diğer kısmına bakalım, gelenleri nasıl göndereceğiz? İş bulabilme imkanı bulabilirlerse kalan kalır, buna kimse engel olamaz ama kalifiye olan kadar olmayan da geldi. Bu da işsizliği ve aşayiş problemlerini de beraberinde getirebilir. Ama ben gelenlerin büyük oranda geri döneceğini düşünüyorum.”

 
Baykal'ın evinde 2 şüpheli
 
Diskoteğe fuhuş baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya müftüsü görevden alındı
Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser görevden alındı. Yerine, Ahmet Çelik müftü olarak atandı.
Arınç Alanya'da fakülte temeli attı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Alanya ...
Danıştay, TEMA’dan yana tavır aldı
Belek’te 5 golf sahası kaçak duruma düştü. Türkiye Erozyonla Mücadele, ...
 
Vali Altıparmak, ‘Döşemealtı’ için uyardı:
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) düzenledikleri kahvaltıyla ...
Hayat kurtaran kalp Bursa'dan geldi
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde sahte rakıdan zehirlendiği öne sürülen ve ...
Yardım için kollarını açtı
Antalya Belek'teki 5 yıldızlı tatil köyü Club Mega Saray'ın sahibi Şahinler ...
 
Mertcan’ın büyük başarısı
Iseworld ve Globalise ‘in TED Genel Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü “Globalise ...
Cezaevinde tecavüze uğrayan genç : Uyuşturucu yüzünden hırsız oldum
Antalya L Tipi Cezaevi'nde hırsızlık suçundan tutukluyken çocuk koğuşunda ...
Antalya'da dehşet; 2 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'da tartıştığı Ali Rıza Aydınlı'nın bakkal dükkanına 'Kızınla ilişkiye ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva