Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
11 Ekim 2020 Pazar - 10:52

Vali Ersin Yazıcı'dan Finike turu...

FİNİKE'de ziyaretlerde bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yapımı son aşamaya gelen Eroğlu Nuri Cami inşaatı ile tarihi binaların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Ersin Yazıcı dan Finike turu...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Finike'de ziyaretlerde bulundu. Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Murat Kemal Karayaka, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri tarafından Kaymakamlık binası önünde çiçeklerle karşılanan Vali Yazıcı'ya, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da eşlik etti.

Finike programının ilk durağında kaymakamlık toplantı salonunda kurum amirleriyle bir araya gelen Vali Yazıcı, ilçenin yatırımları ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Kurum amirlerine hitaben yaptığı konuşmada 28 yıllık mülki amir olduğunu anımsatan Vali Yazıcı, vatandaşların en iyi hizmeti almayı hak ettiğini ifade ederek, bu anlayış ile kamu hizmeti sunulması gerektiğini vurguladı.

'İNSANIMIZIN DA BUNU HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Vatandaşa hizmet konusundaki hassasiyetini altını çizerek anlatan Vali Yazıcı, şöyle devam etti:

"Sizler Antalya'mızın en güzel ilçelerinden olan Finike'ye hizmet ediyorsunuz, kamu hizmeti sunarken bazı şeylere elbette dikkat ediyorsunuz ama benim de vurgulamak istediğim birkaç konu var. Ülkemin güzel insanlarına yurdumuzun birçok köşesinde hizmet ettim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünenlerdenim. Ben de sizler gibi devletini, milletini seven ve bu sevgisini de işini güzel yaparak, disiplinli bir şekilde çalışarak, iş üreterek, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak yapmaya gayret ediyorum. Ürettiğimiz kamu hizmeti zaman zaman bizim rahatlıklarımızdan dolayı ya da memuriyetin kendi içinde oluşturduğu bazı hatalardan dolayı büyük kusurlara sebebiyet verebiliyor. Bizden hizmet alamaya gelen insanımız bu hizmeti alırken insan gibi muamele görmek istiyor. İnsanımızın da bunu hak ettiğini düşünüyorum. Eğitimden, sağlığa her alanda vatandaşlar en iyi hizmeti alma hakkına sahip."

'HİZMETLERİN VATANDAŞ TARAFINDAN MEMNUNİYETİNİ MUTLAKA ÖLÇELİM'

Her zaman en iyisini yapma gayreti içinde olunması gerektiğini belirten Yazıcı, "Bu ülkeye, devlete ve millete olan sevgimizi, sevdamızı samimiyetle çalışarak, karşımıza gelen insanlara insan gibi davranarak, en iyi hizmeti vererek göstermemiz gerekiyor. Nasıl çocuğunuz en iyi öğretmeni, en iyi eğitimi hak ediyorsa insanımız da en iyi kamu hizmetini hak ediyor. Bu söylediklerimi sadece şahsınıza söylemiyorum. Kurumsal anlamda söylüyorum. Çalışanlarınızdan sorumlu kişilersiniz. Ülkeye, vatandaşa saygınızda, sevginizde bir eksiklik varsa -ki olduğuna inanmıyorum- en iyisini yapmaya gayret etmemiz lazım. Bütün insanlarımız kıymetli o nedenle karşımıza gelen insanları lütfen insan gibi davranalım. Hizmeti de en iyi şekilde vermemiz gerekiyor. Her yerde ifade ediyorum siz mahiyetinizde çalışanlara amirsiniz kamu hizmeti almaya gelen vatandaşın değil. Ayrıca yaptığımız hizmetlerin vatandaş tarafından memnuniyetini mutlaka ölçelim. Küçük anketlerle ölçüp değerlendirebilirsek daha kaliteli ve başarılı hizmetler vereceğimize inanıyorum" dedi.

Şehir olarak turizm konusunda da büyük sorumlulukları olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Turizmin başkentindeyiz. Şehir olarak turizmle ilgili çok büyük sorumluluğumuz var. Turizmin ön şartlarının başında güvenlik geliyor. Güvenlik zafiyeti yaşadığımız an kimse buraya gelmez. Çünkü tatil insanların zorunlu yaptıkları bir şey değil. Bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla zorunlu olmayan bu hizmeti alan kişi gelirken güvenliğin olup olmadığına bakar. O yüzden polis ve jandarmamızın çok dikkatli olması lazım. Turizmin olmazsa olmazı güvenliktir" diye konuştu.

Vali Yazıcı, kurum amirleriyle yaptığı toplantının ardından Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi makamında ziyaret etti. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ziyaret sırasında kent meydanı projesi hakkında bilgi aktardı. Projeyi görselleriyle birlikte paylaşan Başkan Geyikçi, "Siyasi parti temsilcilerimiz ve meclis üyelerimizle kent meydanı projemizi paylaştık. Sivil toplum kuruluşlarıyla da projemizi paylaşacağız. Toplumun tüm kesimlerinin bilgilendirilmesinden sonra projeyi hayata geçireceğiz. Kent meydanı, ilçemizin cazibe merkezi ve yeni yaşam alanı olacak" dedi.

Atatürk Caddesi'nde esnaf ziyareti yapan Vali Yazıcı, ilçe merkezindeki tarihi binaların restorasyon çalışmalarını da yerinde inceledi. Çevresinde yapılan inşaatların sokağın dokusunu bozmayacak şekilde yapılmasını isteyen Vali Yazıcı, bu dokuyu bozacak çalışmalara izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Hakkımı helal etmem" dedi.

Beraberindeki heyetle birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Finike'nin deniz manzaralı Eroğlu Nuri Camii'nde incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, daha sonra Kafi Baba Türbesi'ni ve Limyra Antik Kenti'ni ziyaret etti. Şehit Turgut Burkay Korkmaz'ın ailesini de ziyaret ederek başsağlığı dileyen Vali Yazıcı, aileye Türk bayrağının olduğu tablo hediye etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)-

 
Yaylada elma hasadı başladı
 
Ukraynalı DJ'den 'lavanta' kokulu klip
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaylada elma hasadı başladı
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Türkiye'nin en güzel üç yaylasından biri ...
Antalya'da sabahın 5'inde balıklar kapış kapış gidiyor
ANTALYA Balıkçı Barınağı'nda, 15 Eylül itibariyle açılan sezonla birlikte ...
Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Anjelika Akbar konseri...
Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Türk sinemasının Sultanı’ Türkan Şoray’ın ismini ...
 
Antalya'da iki kadın berber, ustalık için gün sayıyor
ANTALYA'da usturayla sakal tıraşı yapıp, saç kesen berber kalfaları Dilek ...
Duygu Çelikten'in cesedini, 2 kardeş 10 bin liraya gömmüş
ANTALYA'da kaybolduktan 13 gün sonra toprağa gömülü cesedi bulunan Duygu ...
Başkana yapılan ayıbı temizlediler
Onedio.com, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili ...
 
Alanya'da bir evde 1083 sikke ele geçirildi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir eve baskın düzenleyen ekipler, tarihi ...
Devrilen traktörün altında kalıp öldü
ANTALYA'da Yusuf İsmet Mekik (56), devrilen traktörün altında kalarak ...
Okullarda eğitim ve ders durumu netleşti
ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nun, 12 Ekim Pazartesi günü açılacak ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva