Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
29 Nisan 2015 Çarşamba - 12:37

Vali Türker'den siyaset yapmayın' talimatı

ANTALYA Valisi Muammer Türker, seçim döneminde siyasi partiler ve adayların propaganda çalışmalarına dikkat çekerek, “Biz kamu görevlisiyiz, siyaseti siyasetçiler yapar.

Vali Türker den siyaset yapmayın  talimatı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bütün kamu görevlilerinin çok hassas bir şekilde bu meseleye yaklaşması gerekiyor" dedi.

2015'in ikinci koordinasyon kurulu toplantısı, Vali Muammer Türker başkanlığında, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı. 2015 yılı Mart ayı sonu itibariyle gerçekleşen yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Türker, seçim dönemi nedeniyle kamu çalışanlarının siyasi partilerin faaliyetlerine katılmamaları, G20 ve Expo 2016 Antalya konularında uyarılarda bulundu. 

HERKESİN ÖNCELİĞİ G20 VE EXPO OLACAK

G20 Liderler Zirvesi ve Expo 2016 Antalya'nın milli öncelik taşıyan projeler olduğunu kaydeden Vali Türker, “Bunlar milli düzeyde takip edilen sayın cumhurbaşkanı, başbakan, bakanların hepsinin yakından takip ettiği ve Antalya'ya ciddi yatırımlar kazandıracak, imajına katkı sağlayacak projelerdir. Türkiye'nin milli bir meselesi olarak algılanması gerekiyor. Hiç kimse kendi kurumsal önceliklerini ön planda tutamaz, önceliğimiz G20 ve Expo'dur. Gerekirse bütçeler, yatırımlar revize edilir bu iki proje için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Herkesi ilgilendiren bir konu ve asla aksamaya mahal olmadığını hatırlatmak istiyorum" dedi. 

'SİYASETİ SİYASETÇİLER YAPAR'

Seçim sürecinin güvenlik ve huzur içinde geçmesi, demokrasinin en iyi şekilde tescili için alınacak önlem ve çalışmaları hatırlatan Vali Türker, kamu görevlilerini siyaset yapmamaları yönünde uyardı. Seçim dönemindeki sorumlulukların dışında adayların propaganda çalışmaları olduğunu söyleyen Vali Türker, “Biz kamu görevlisiyiz, siyaseti siyasetçiler yapar. Bizler siyasi mecra faaliyetlerine asla girmeyeceğiz. Bırakalım siyasiler kendi işlerini yapsın, biz kendi işimizi. Bütün kamu görevlilerinin çok hassas bir şekilde bu meseleye yaklaşması gerekiyor" dedi.

KARŞILAMAYIN UYARISI

Katıldığı programlardaki karşılama programlarının çok alaturka olduğu eleştirisinde de bulunan Vali Türker, “Toplantı salonundakinden çok adam kapıda oluyor" dedi. Protokol müdürlüğü ve vali yardımcıları aracılığıyla düzene sokmak için teşebbüs olduğunu ama sorunun devam ettiğini belirten Vali Türker, “Bir toplantıya geldiğimizde herkesin yerini alması gerekiyor. Hele vatandaşın olduğu toplantılarda müdürlerin, 50-100 kişinin harala gürele içeri girip kimin nereye oturacağı da sorun oluşturuyor. Sadece ilgili vali yardımcısı, müdür ve konunun ilgilisi birkaç kişi önemli değil, ama böyle herkesin katılması hoş değil, artık bunları aşmamız gerekiyor. İlçelerde görselliği olan bir konu olabilir ama merkezde falan çok tolere edilebilir bir şey değil" dedi. 

EXPO TIRLARI TANITIMA ÇIKIYOR

Expo 2016 Antalya konusunda halk bilincinin artırılması, Expo'nun tanıtımına yönelik ilçelerde tanıtım çalışmaları yürütüleceğini dile getiren Vali Türker, bir Tırın ilçelerde tanıtım faaliyetleri yürüteceğini, kaymakam, belediyeler ve kamu kurumlarının bu konudaki çalışmalara gerekli destekleri sağlamasını istedi. Türker, vatandaşın Expo bilinç seviyesinin iyi olduğunun söylenebileceğini, ama daha da iyi olması gerektiğini kaydetti. 

ÜÇ AYDA 346 MİLYON TL HARCAMA

Mart ayı sonu itibariyle genel ve özel bütçeli yatırımcı kurumların toplam 537 projesi olduğunu belirten Vali Türker, bu projelerin toplam bedelinin 7,5 milyar TL olduğunu söyledi. Önceki yıllarda 2.2 milyar TL'lik harcama yapıldığı ve 2015'in ilk üç aylık dönemi için 1,3 milyar TL'lik ödeneğin 346 milyon lirasının harcandığını anlatan Türker, parasal gerçekleşme oranının yüzde 26.7, 46 projenin bittiğini, 353'ünün devam ettiğini, 36 projenin ihale aşamasında ve 101'ininse henüz başlamadığını anlattı. 

YATIRIM DÖNEMİ

Yatırımlarda en yüksek payın eğitim, ulaştırma gibi alanlarda olduğunu aktaran Türker, havanın düzelmesiyle birlikte yatırımların daha da hızlanması gereken bir döneme girildiğini söyledi. Ödeneklerin hiçbir zaman geri gitmemesi için yatırımcı kuruluşların işlerine dört elle sarılması ve özel takip etmeleri gerektiği uyarısında bulunan Vali Türker, iş bitim sürelerinin çok önemli olduğu ve müteahhit firmalara verilen iş bitim sürelerinin çok iyi takip edilmesinin de altını çizdi. 

ÇEVRE VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ UYARISI

Yatırımlar sırasında çevre ve dışardaki insanlara en az zarar verecek şekilde çalışmaların planlanmasını isteyen Vali Türker, “İster istemez çevre ve görüntü kirliliği oluyor, hiç olmaması mümkün değil. Şu an ulaşımla ilgili bazı yatırımlar nedeniyle bazı aksamalar var. Olumsuz dış etkenlerin en az düzeyde olması için kurumlar olarak hassasiyetle üzerinde durmamız gereken konudur" dedi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Yersen
 
Yaban hayvanı 'ihaleleri' yargıya gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar Konseyi Antalya'da
TÜRK Kadınlar Konseyi (TKK) Antalya Şubesi Bahçelievler Mahallesi'nde hizmete girdi.
Öğretmenler 1 Mayıs'ta 142 milyon liradan olacak
TÜRKİYE genelinde yaklaşık 947 bin öğretmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
NATO Dışişleri Bakanları Antalya'da buluşuyor
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, 13-14 Mayıs tarihleri arasında Antalya ...
 
Türkiye'nin lokomotifi oldu
TÜRKİYE bu yıl 436 plajına verilen mavi bayrakla İspanya'nın ardından ...
Kaş- Kekova Turizm Projesi tanıtıldı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde yürütülen Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi ...
Balbey'de bayram havası
ANTALYA'da 15 yılı aşkın süredir Sit alanı olduğu gerekçesiyle çivi bile ...
 
Seçmen 40 bin 595 arttı
ANTALYA'da milletvekili genel seçimlerinde il genelinde 4 bin 691 sandıkta ...
Şüpheli paketten balık yemi çıktı
ANTALYA'da sabah saatlerinde sokak ortasında unutulan şüpheli paketten balık yemi çıktı.
'6 liraya patates tüketilmesinin izahı mümkün değil'
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, sebze ve meyve cenneti ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva