TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
11 Ocak 2022 Salı - 14:28

Vali Yazıcı: Milli Eğitim Bakanımız, AHENK'i destekliyor

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, başkanlığında 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) Projesi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Vali Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüştüklerini ve AHENK Projesi için olumlu görüşlerini dile getirdiğini belirtti.

Vali Yazıcı: Milli Eğitim Bakanımız, AHENK i destekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçen yıl 13 Ekim tarihinde hayata geçirilen AHENK projesi değerlendirme toplantısına Vali Yazıcı'nın yanısıra Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, 19 ilçe kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve AHENK Proje Koordinatörü Mehmet Karakaş, 19 ilçe Milli Eğitim Müdürü katıldı.

DEĞERLER EĞİTİMİNİ ÖNEMSEMELİYİZ

Değerler Eğitimi'nin AHENK Projesi için büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Vali Yazıcı, "Çocuklarımızın kalbine insan sevgisini, vatan ve millet sevgisini, adaletli, vicdanlı ve ahlaklı olmayı aşılamalıyız. Bu yüzden o kadar önemli bir iş yapıyorsunuz ki; size bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz geleceğimizi şekillendiriyorsunuz. Bunun ne kadar mühim bir şey olduğunu asla unutmayın" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mehmet Karakaş AHENK Projesi oluşturulduğundan itibaren proje üzerine çalışıldığını söyledi. Karakaş, "AHENK Proje kılavuz kitabımızı bastırdık ve 19 ilçemizdeki tüm okullarımıza gönderdik. Kılavuz kitapta AHENK Projesi kapsamında yapılması gerekenler ana hatlarıyla belirlendi. Proje kapsamında okul hamisi uygulaması başlatıldı. 19 ilçe Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin hangi okullarda okul hamisi olduğuna dair bilgiler bize ulaştı. Bu yöndeki çalışmalar devam ediyor. Yine Kaymakamlarımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle ilçeler bazında yürütülen toplantı ve etkinlikler bize haftalık olarak gönderiliyor" dedi. Karakaş, proje konusunda öğrenci velilerine mektup gönderildiğini belirterek, "Projemiz kapsamında öğrencilerimiz bulundukları okullardaki imkanlar dahilinde robotik kodlama, satranç, bilgi yarışmaları, münazara, spor faaliyetleri gibi pek çok konuda aktif olarak faaliyet gösteriyor" diye konuştu.

'MESLEK LİSELERİMİZE GEREKEN ÖZENİ GÖSTERMELİYİZ'

AHENK Projesi'nin istenilen etkiyi yaratmaya başladığını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Aldığımız haberler bizi mutlu ediyor. Sizden rica ediyorum, sıkıntıda gördüğümüz yerlere daha fazla dokunmaya çalışalım. Başta meslek liseleri olmak üzere geride kaldığını değerlendirdiğiniz yerlere ne olursunuz daha fazla dokunmaya çalışalım. İnanın dokundukça mutlaka küçük küçük sesler gelecek ve güzel şeyler olacak. Görünen o ki ilçelerde bir sinerji oluşmuş durumda. Kaymakam arkadaşlarımın okula gitmesi başlı başına bir olay zaten. Diğer kurum ve kuruluşlar ilçenin önde gelenleri, Sivil Toplum Kuruluşları derken hareket ettik ve hareketin sonucunda da bir bereket oluştu" dedi.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ PROJEMİZİ DESTEKLİYOR'

Serik'te gerçekleştirilen kütüphane açılışı sırasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüştüklerini ve AHENK Projesi için olumlu görüşlerini dile getirdiğini belirten Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti;

"Görüşmemizde Milli Eğitim Bakanımız, 'Bakan Yardımcım sizin projenizi çok beğenmiş. Bu projeyi Türkiye genelinde yapmak istiyor' dedi. Ben de bu haberi büyük bir mutlulukla karşıladım. Özellikle okuma saatlerini bütün okullarda yapılmasını istedim. Okuma alışkanlığının kazandırılmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladım. AHENK'i değerlendirmiş ve beğenmiş olmaları çok hoşumuza gitti. İnşallah devamında da örnek gösterileceğiz. Milli Eğitim Bakanımız, meslek liselerinin atölyelerinin modernize edilmesine destek vereceğini belirtti. Bizim amacımız çocuklarımız işe girmeden önce her şeyi okulda öğrenip uygulasın. Atölyeleri modernize edelim ve çocukların orada bir şey üretip, para kazansınlar. Bu ülkeye meslek lisesi mezunu insanlar lazım. Bakanımız bize büyük bir destek verecek faydalı ve üretim yapılacak atölyeleri mutlaka modernize edelim."

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, BASKANLIGINDA 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI DEGERLENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, BASKANLIGINDA 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI DEGERLENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, BASKANLIGINDA 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI DEGERLENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Miniklere curalı, bağlamalı ders
 
Küçük Yusuf, kireç çözücü içerek hastanelik oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gelecek... bilgi dolu kıtap, nıtelıklı iyi verımlı uygulamalı egıtım 11 Ocak 2022 Salı 15:37

Antalya''da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma'' (AHENK) Projesi Değerlendirme ....sımdıye kadar nıtelıksız mıydı???... Hangi aşamada??? Dijıtal teknolojik olsa da ananevi geleneksel kurallarımız, insan hayvan agac butunlugu, doganın anlamı onemı korunması haklarına saygı gıbı yasamsal degerlere de yer verılmelı, robotlaşmış egıtım ruhsuz olur...gelecegın tehdıdı küresel ısınma ıklım degısıklıgı genetık oynama zararları dunyadakı savasların artık silahsız oldugu gununuzde barışın adaletin onemı vurgulanmalı.... tabela okulları ıstemıyoruz. zaman emek para enerji umut kaybı..... Gelecegımıze borcluyuz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miniklere curalı, bağlamalı ders
SANATÇI Sümer Ezgü, anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Cura ve bağlamaya ...
'Engelsiz' eğitim için HayatPark'ta buluştular
KONYAALTI Belediyesi ile Konyaaltı Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğinde ...
Mantar toplarken kayboldu
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde mantar toplarken kaybolan V.Ş. (74) jandarma ...
 
Antalya OSB'ye MESEM İrtibat Bürosu
ANTALYA OSB'ye Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu kuruldu. Merkez, ...
Safiye'nin 'pencereden düşme' davasında tanıklar dinlendi
ANTALYA'da hemşire Safiye Nur Gürbüz'ün (25) 2'nci kattan düşüp ağır yaralanmasıyla ...
Antalya'da kahreden olay! Kızı doğduktan 3 gün sonra öldü
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, 3 gün önce doğum sancısı başlayan eşini ...
 
Kaleiçi'nin temizliği dikkat çekti
ÖĞRENCİ değişim programı çerçevesinde proje yazma eğitimi için geldikleri ...
Akseki'de yoğun kar yağışı
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde Akdeniz'i İç Anadolu'yu bağlayan yollardan ...
Serik'te torbacılara şafak operasyonu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde polis tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva