Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
20 Kasım 2020 Cuma - 13:05

Vali Yazıcı: Tarım para kazanmalı

ANTALYA Tarım Konseyi’nin düzenlediği toplantıda tarım sektörü temsilcileriyle biraraya gelen Vali Ersin Yazıcı, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın iyi para kazanması lazım" dedi.

Vali Yazıcı: Tarım para kazanmalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkanlığını Antalya Ticaret Borsası’nın yürüttüğü Antalya Tarım Konseyi (ATAK), online düzenlediği toplantıda tarım sektörü temsilcileriyle Vali Ersin Yazıcı’yı biraraya getirdi. Toplantıya, ATAK ve ATB Başkanı Ali Çandır, ATAK İcra Kurulu Üyeleri ATSO Başkanı Davut Çetin, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vural Şahin’in yanı sıra danışma kurulu üyeleri de katıldı.

AVRUPA STANDARTLARINDA ÜRETİYORUZ

Vali Ersin Yazıcı, turizmin başkenti Antalya’nın aynı zamanda tarım şehri olduğunu belirtti. Pandemi döneminde bitkisel ve hayvansal üretimin öneminin daha iyi anlaşıldığını söyleyen Yazıcı, “Öncelik sağlık ve sağlık için iyi beslenmek gerekiyor" dedi. Antalya’nın tarımı profesyonelce yaptığını kaydeden Yazıcı, “Avrupa standardında tarım ürünleri üretiyoruz. Çiftçimiz kaliteyi yakalamış durumda" diye konuştu.

ÇOK PARA KAZANAN GENÇ TARIM YAPAR

'Oku ve kurtul' ile büyüyen bir nesil olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşmak gençler için sosyal statüde ikinci, üçüncü sınıfta kalmak anlamına geliyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın iyi para kazanması lazım. Tarımın bir çok sektörden daha fazla para kazanması lazım ki gençler tarım ve hayvancılık yapsın. Öbür türlü (oku da kurtul) sözüyle büyüyen nesil tarımdan kurtulmanın peşinde olur" dedi.

TARIMSAL ÜRETİMİ DURDURMAYACAK ÖNLEMLER ALINACAK

Pandeminin devam ettiğini ve mücadele için yeni önlemlerin devreye girdiğini belirten Yazıcı, “Bu dönem tarımsal üretimi asla durdurmayacak her türlü tedbiri alacağız. Daha sıkı tedbirler gündeme gelebilir. Üretimi durdurmayacak şekilde olumlu manada inisiyatif kullanılacak" dedi. Yazıcı, maske, mesafe, temizliğe dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

RAKAMLARLA ANTALYA TARIMI

ATAK Başkanı Ali Çandır yaptığı sunumda, rakamlarla Antalya tarımının nerede olduğunu anlattı. Çandır, Antalya’nın iyi bir tarım kenti olduğunu belirterek, özellikle pandemi döneminde tarımsal üretimin hiç hız kesmediğini söyledi. Türkiye örtüaltı alanın yüzde 36’sının Antalya’da olduğunu belirten Çandır, örtüaltı sebze üretiminin yüzde 48’i, örtüaltı meyve üretiminin yüzde 25’i, örtüaltı süs bitkileri üretiminin yüzde 39'u, sebze ihracatının yüzde 23’ü, süs bitkileri ihracatının yüzde 44’ünün Antalya tarafından yapıldığına dikkat çekti. Antalya’nın 'en'leri hakkında da bilgi veren Çandır, Türkiye avokado üretiminin yüzde 81’i, sebze tohum üretiminin yüzde 70’i, örtüaltı domates ve biberin yüzde 59’u, mantarın yüzde 53’ü, örtüaltı patlıcanın yüzde 51’i, hıyarın yüzde 46’sı, sebze fidesinin yüzde yüzde 40’ı, keçiboynuzunun yüzde 38’i, muzun yüzde 37’si, portakalın yüzde 30’unun Antalya’da üretildiğine dikkat çekti. Çandır, keçinin Torosların en önemli varlığı olduğunu belirterek, Antalya’nın yüzde 6’lık keçi varlığıyla, iller arasında 2'nci sırada yer aldığını kaydetti. Antalya’nın ipekböcekçiliğinde Türkiye’de 2'nci sırada yer aldığını belirten Çandır, “Bombus arılarının tamamı Antalya’da üretilmekte ve ihraç edilmektedir" dedi.

TARIMA EKONOMİK DESTEK

ATAK İcra Kurulu Üyesi Davut Çetin, pandemi döneminde tarımın etkilenmediği gibi bir hava olduğunu belirterek, “Tarımda da ciddi sıkıntılar var. Tarımı planlamamız lazım" dedi. ATAK İcra Kurulu Üyesi Vural Şahin, “Pandemi döneminde tarıma ekonomik destek bekliyoruz" derken, ATAK İcra Kurulu Üyesi Nazif Alp, tarım alanlarına elektrik iletiminde yaşanan sorunları dile getirdi, bu konuda yeni altyapı yatırımlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, katılımcıların sorularını yanıtladı.

BASKANLIGINI ANTALYA TICARET BORSASININ YURUTTUGU ANTALYA TARIM KONSEYI (ATAK), ONLINE DUZENLEDIGI TOPLANTIDA TARIM SEKTORU TEMSILCILERIYLE VALI ERSIN YAZICIYI BIRARAYA GETIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BASKANLIGINI ANTALYA TICARET BORSASININ YURUTTUGU ANTALYA TARIM KONSEYI (ATAK), ONLINE DUZENLEDIGI TOPLANTIDA TARIM SEKTORU TEMSILCILERIYLE VALI ERSIN YAZICIYI BIRARAYA GETIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BASKANLIGINI ANTALYA TICARET BORSASININ YURUTTUGU ANTALYA TARIM KONSEYI (ATAK), ONLINE DUZENLEDIGI TOPLANTIDA TARIM SEKTORU TEMSILCILERIYLE VALI ERSIN YAZICIYI BIRARAYA GETIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
Bakan Koca'dan gençlere uyarı
 
Ayı saldırısında yaralandı; köpekler ölümden kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da kaçak elektronik sigara baskını: 2 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polis 2 ayrı adrese baskın düzenledi. Baskında ...
Operetlerden seçkiler Antalya DOB sahnesinde
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, özel bir konserle sanatseverle buluşmaya ...
Koronaya karşı yeni kararlar
ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı ...
 
Gömbe Yaylası'nda iki mevsim
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Türkiye'nin en güzel yaylalarından Gömbe ...
ANTGİAD'ın konuğu Çıragöz
ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği'nin (ANTGİAD) online üye toplantı konuğu, ...
Burdur Belediye Başkanı Ercengiz taburcu oldu
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören Burdur Belediye ...
 
Saklıkent'te kar kalınlığı, 10 santimetreyi geçti
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçe sınırlarında yer alan, kent merkezine 47 kilometre ...
Antalya'da sır ölüm...
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde seyir halindeki sağlık ekibi tarafından yol ...
Başkandan 'Hoş Geldin Yeni Hayat' projesi
ANTALYA Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ilçede yeni doğan bebekler ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva