Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
23 Aralık 2020 Çarşamba - 14:27

Vali Yazıcı'dan Antalya'ya geleceklere: Dinlenmeye buyursunlar

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, yılbaşı gecesi için alınan tüm kararların kesinlikle uygulanacağını belirterek, kurallara uyulması çağrısında bulundu.

Vali Yazıcı dan Antalya ya geleceklere: Dinlenmeye buyursunlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yılbaşı sürecine ilişkin sokağa çıkma kısıtlamasının 31 Ocak Perşembe günü saat 21.00 itibarıyla başlayıp, 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'e kadar süreceğini belirten Vali Ersin Yazıcı, alınan önlemleri DHA muhabirine anlattı. Antalya'nın geçen yıllarda yılbaşını turizm nedeniyle çok canlı kutladığını belirten Vali Yazıcı, bu yıl Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan gelen talimatlar doğrultusunda çeşitli kısıtlamalar getirildiğini hatırlattı.

DENETİMDE 5 BİN 51 POLİS VE JANDARMA

Kentte saat 22.00 itibarıyla açık oteller ve benzer tüm işletmelerde canlı müzik, CD, kaset yayını ya da görsel birtakım animasyon veya başka türlü programların tamamının bitirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Saat 22.00 itibarıyla eğlenceye dönük bütün kayıttan, canlı, gösteri, ses, müzik hepsinin bitirilmesi gerekiyor. Biz bunu inşallah yılbaşı gecesi 22.00 itibarıyla emniyet müdürlüğü olarak 421 ekip, 4 bin 338 personel, jandarma olarak da 216 ekip, 713 personelle denetleyeceğiz" dedi.

'KARARLAR KESİNLİKLE UYGULANACAK'

Açık olacak yerler ve otellerin işletmecilerine seslenen Vali Yazıcı, “Şunu rica ediyorum; lütfen kurallara uyalım. 31 Aralık akşamı 22.00 itibarıyla otellerimizde veya açık olan işletmelerimizde her türlü müzik, ses, görsel canlı yada kayıttan tamamının bitirilmiş olması gerekiyor. Bunu temin etmekle mükellefiz. Bunu temin edeceğiz. Antalya Türkiye'nin turizm başkenti, yanlış örnekler oluşturmaması gereken bir şehir. Ben Antalyalı hemşehrilerimin, işletme sahiplerinin hassas olacağını düşünüyorum. Lütfen kurallara riayet edelim. Ankara'dan gelen ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları kesinlikle uygulanacak" diye konuştu.

'AÇIK BÜTÜN İŞLETMELER DENETLENECEK'

Denetimler ve uygulanacak kararlarla ilgili Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerine talimat verildiğini anlatan Vali Ersin Yazıcı, 19 ilçe kaymakamıyla da toplantı yaparak, bu ikazları hatırlatacağını açıkladı. Yılbaşı gecesi 21.00 itibarıyla sokağa çıkma kısıtlaması olacağı için güvenlik kuvvetlerinin açık işletmeleri denetleme oranının çok daha yüksek olacağını belirten Yazıcı, “Çünkü sokakta kimse olmayacağından, hemen hemen hiçbir işletme oteller dışında yerler açık olmayacağından biz bütün ekiplerimizle o gece tüm işletmelerimizi denetlemeyi düşünüyoruz. Yanlış bir görüntü olmasın. Turizmin başkenti olarak yanlış örnek oluşturmayalım arzusundayız ve bunu da temin etmek için tüm hazırlıklarımızı yaptık" dedi. 

'DİNLENMEYE BUYURSUNLAR'

Bu yılbaşı için yurt dışından ve yurt içinden Antalya'ya yönelik beklenen hareketlilik ile ilgili de bilgi veren Vali Yazıcı, şunları söyledi:

“Yurt dışından geçen yıllara oranla hiç kimse gelmiyor. Rakamları çok düşük bekliyoruz. Zaten gelen misafir sayımız günlük 800- 1000 kişiye falan düştü, hafta sonları birkaç bin oluyor. Avrupa'da bazı ülkelere ülkemiz tarafından uçuş yasağı da konuldu. Dolayısıyla büyük bir hareket beklemiyoruz. Yurt içinden büyük bir hareket bekleniyordu, bazı turizmcilerimiz bunu ifade etmişti. Yani eskiden beri ülkemizin başka noktalarından insanlar buraya dinlenmeye ve eğlenmeye geliyorlarmış, dinlenmeye buyursunlar ama eğlenme noktasında 22.00 itibarıyla biz tüm Türkiye'de olduğu gibi burada da tüm kısıtlamaları uygulayacağız."

EVLERDEN GELEN İHBARLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Vali Yazıcı, yılbaşında evlerde toplanarak yapılabilecek kutlama, eğlence gibi durumlara karşı da uyardı ve yapılmamasını tavsiye etti. Bu tür ihbarlar geldiğinde evlerin de denetleneceğini kaydeden Yazıcı, “Özel mülkiyettir ama şunu biliyoruz, toplu olarak yapılan yemek, eğlence, cenaze, taziye zaten bunlar yasak. İnsanlar bu tür şeyleri yaptığında arkasından biz filyasyon ekiplerimizle yaptığımız tespitte, tüm Türkiye'de de aynı, bir cenazenin ardından onlarca, yüzlerce pozitif vaka çıkıyor. Bir düğün veya toplu yapılan herhangi bir etkinliğin, 15- 20 kişilik bir aile yemeğinin ardından bütün ailenin PCR testleri pozitife dönüyor. Normal koşullarda evlerde toplanmayı Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla arzu etmiyoruz. Misafir yasak şeklinde bir ifade koymadık ama Cumhurbaşkanı'mız, bakanımız açıkladı, o gece büyük toplantılar olmayacak bir kere. Olursa ihbar gelmesi halinde ona da bakacağız. Lütfen bunlardan kaçınalım" diye uyardı.

PANDEMİDE SON DURUM

Koronavirüs salgınında geçen haftalarda kritik seviyedeki iller arasında gösterilen Antalya'daki son durumu da paylaşan Vali Ersin Yazıcı, 8- 9 Aralık günlerine kıyasla günlük vaka sayılarında yüzde 50- 60'a varan düşüş olduğunu kaydetti. Filyasyon altında tutulanların sayısında da düşüş olduğunu açıklayan Yazıcı, şu çağrıda bulundu:

“Ama gevşemeyelim lütfen. Hala yüksek rakamlardayız. Kritik sınırın altındayız. Hastane, yoğun bakım açısından değerlendirdiğimizde Antalya kritik sınırda değil. Yoğun bakım ve hastane doluluğumuzda makul seviyelerdeyiz ama vaka sayımız arttığı an sıkıntı yaşayabiliriz. O yüzden lütfen duyarlı olalım. Bunu eksildi şeklinde değerlendirip bir rehavete kapılmayalım, çünkü çok yükselmişti, yaz aylarına göre yine rakamlarımızın çok üstündeyiz. Ayın 8-9'u itibarıyla pik yapmıştı Antalya, o rakam yüzde 50-60 civarında azalmış oldu. Yoksa yaz aylarına göre hala çok yükseğiz, dolayısıyla dikkatli olalım."

YILBASI GECESI ALINAN TUM KARARLARIN KESINLIKLE UYGULANACAGI UYARISINDA BULUNAN VE BU KURALLARA UYULMASI CAGRISINDA BULUNAN ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, BASKA SEHIRDEN YILBASINI ANTALYA'DA GECIRMEYI PLANLAYANLARA DINLENMEYE BUYURSUNLAR AMA EGLENME NOKTASINDA 22.00 ITIBARIYLA BIZ TUM TURKIYE'DE OLDUGU GIBI BURADA DA TUM KISITLAMALARI UYGULAYACAGIZ" DIYE SESLENDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
DİSK'ten asgari ücret eylemi
 
Kayseri'de 2020’de 450 ton pastırma işlem gördü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılbaşında lüks villalara talep yüzde 100 arttı
YILBAŞINI evinin dışında geçirmek isteyenler, otel yerine izole lüks villaları ...
Kesme çiçek ihracatında geçen yılki rakamlara ulaşıldı
ANTALYA'daki seralarda üretilip, dalı 6-7 sente ihraç edilen kesme çiçekler, ...
Patara Plajı'nda yavru balıklar, kıyıya vurdu
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü Patara Plajı'nda çok sayıda yavru ...
 
Kaçak avladıkları yaban keçisinin derisini yüzüp, not bırakarak ipe astılar
ANTALYA'nın İbradı ilçesi Ürünlü Mahallesi'nde nesli tükenmekte olan dağ ...
Cinayet sanığı: Maktul, sevgilime sözlü tacizde bulundu
ANTALYA'da iş ortağı Halil Kuş'u (59) bıçaklayarak öldüren Mustafa Adıgüzel ...
Çifte cinayet anı kamerada
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde İsmail Yılmaz'ın (66) 2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi ...
 
Motosiklet hırsızına kısıtlama ihlali ve maske takmama cezası
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek ...
Kadınların apartman bodrumundaki kına gecesine polis baskını
ANTALYA'da kadınların apartmanın bodrumunda düzenlediği kına gecesi, polis ...
Boztaş: Manavgat'ın tarım geliri yüzde 462.5 arttı
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva