Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
27 Ocak 2011 Perşembe - 12:19

Vali sustu ATSO Başkanı çaktı

İsrail Büyükelçisi Levy’i kabul eden ATSO Başkanı Budak, “Hiçbir sebep Mavi Marmara gemisinde sivil insanların öldürülmesini haklı gösteremez. İsrail, ölen vatandaşlarımızın yakınlarının acısını paylaşmalıdır” dedi.

Vali sustu ATSO Başkanı çaktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İsrail Büyükelçisi Gabby Levy’yi daha önce kabul eden, ancak bu görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’a inat ATSO Başkanı Budak ağzına geleni söyledi.
 
İsrail Büyükelçisi Levy’i makamında ağırlayan ATSO Başkanı Budak, iki ülkenin tarih boyunca iyi ilişkiler içinde olduğunu, son dönemde yaşanan krizin gelip geçici olduğunu düşündüğünü söyledi. Budak, “Yaşanan olaylar her iki halkın canını sıkmış olabilir. Devletler arasında hatalar yapılabilir. Ama halkların buna çok fazla dahli yoktur. Biz de bir söz vardır (Eski dost düşman olmaz) diye. Sizin Büyükelçi kimliğinizin yanı sıra, bireysel olarak da halkların buluşması için çok çaba sarfettiğinizi biliyorum. Biz de aynı çabaları gösteriyoruz. Ama hiçbir sebep Mavi Marmara gemisinde sivil insanların öldürülmesini haklı gösteremez. Ölen insanlarımızın yakınları büyük acı içerisindeler. İsrail, ölen vatandaşlarımızın yakınlarının acısını paylaşmalıdır” dedi.
Antalya’ya 2008 yılında 350 bin civarında İsrailli turist geldiğini, bu sayının 2010 yılında 60 bine gerilediğini belirten Budak, “Geçen yıl Antalya’ya 60 bin İsrailli geldi ve en küçük bir olumsuzluk yaşanmadı. Antalya’ya 183 ülkeden 10 milyona yakın turist geliyor. İsrailliler tatil programlarına Antalya’yı tekrar alsınlar. Biz Antalya olarak barış elçisi olmaya hazırız” diye konuştu.
Antalya ile İsrail arasında özellikle deniz ulaşımının güçlendirilebileceğine dikkat çeken Budak, Antalya’da turizm dışında, tarım ve sanayi alanında önemli yatırım alanları bulunduğunu bildirdi.
 
İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ GABBY LEVY
İsrail Büyükelçisi Gabby Levy ise, Antalya’da bir çok kez bulunduğunu ama ilk kez resmi bir ziyaret için geldiğini söyledi. Levy, “Derin bir krizden geçiyoruz. Trajik bir olay yaşandı. Bunun Türkler için anlamını biliyorum. Ama bu krizin üstesinden gelmemiz gerekiyor.  Siyasetçiler ne yaparsa yapsın, sivil toplumun bu sürecin aşılmasına daha fazla yardımcı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Rekor yılı olan 2008’de İsrail’den Antalya’ya günde 20’den fazla uçakla turist geldiğini anlatan Levy, krizle birlikte seferlerin durduğunu, son dönemde İsrail vatandaşlarının tatil için, Bulgaristan ve Kıbrıs gibi destinasyonları tercih ettiğini, o destinasyonların Türkiye ve Antalya gibi rağbet görmediğini vurguladı.
Levy, “İsrailliler yine büyük rakamlarda Türkiye’ye ve Antalya’ya gelecektir. Çünkü onları buraya çeken şey sadece güzel tesisler, deniz ve güneş değil. Tarihten gelen çok köklü bir geçmişimiz, ortak yönlerimiz var. İsrailliler’in yeniden Antalya’ya gelmesi konusunda çok iyimserim. Bir şekilde halkımızın kalbine giden yolu bulacağız” diye konuştu.
7 Şubat’ta İsrail’de uluslararası turizm fuarı düzenleneceğini de belirten Levy, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın fuara katılacağını, Antalyalı turizmcileri de beklediklerini sözlerine ekledi.
 
TOBB’UN FİLİSTİN PROJESİ’NE ÖVGÜ
ATSO Başkanı Budak, ziyarette Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Filistin’de bir Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarının sürdüğünü, bu projenin bölge ekonomisinin canlanması ve istihdam için büyük önem taşıdığını söyledi.
 
İsrail Büyükelçisi Gabby Levy  de, TOBB’un projesini çok önemsediklerini belirterek, “Filistin’e bir çok ülke destek yapıyor ama bunlar sadece parasal. TOBB’un projesi ise 5 bin Filistinli’ye iş imkanı sağlayacak. Barışı sağlamak adına önemli bir proje” diye konuştu.
 
ATSO Başkanı Budak, ziyaretin anısına Büyükelçi Levy’e bir plaket verdi.
 

 
Dolar rezervi geriledi
 
KİM BANKA ALIYOR ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duraktan taksi çaldı
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir taksi durağında park halindeki taksiyi ...
Bağımsız aday olacak
'Ergenekon soruşturması' kapsamında 11 ay tutuklu kalan Muammer Karabulut, ...
Şahini iyileştirdi
Antalya'nın Demre ilçesinde oturan Nusret Bayar, tavuklarına saldırdığı ...
 
“Bebek bakıcısı" diye kandırmışlar
Türkmenistan’dan bebek bakıcılığı bahanesiyle Antalya'ya getirilip fuhuşa ...
Alanya’dan Kanarya Adaları’na
Alanyalı muz üreticileri ile dünyanın değişik ülkelerindeki muzcuları ...
Para buldu yok oldu
Antalya'nın Alanya ilçesinde, yere düşürülen 7 bin lirayı yoldan alarak ...
 
Kaleiçi'nde yangın
Antalya'da tarihi Kaleiçi'nde kullanılmayan bina henüz belirlenemeyen ...
Tasarı protestosu
Kamuoyunda bilinen adıyla 'Torba Kanun Tasarısı', AK Parti Antalya il ...
Vizesiz Avrupa
Almanya’ya vizesiz girdiği için yaklaşık iki aydır cezaevinde tutulan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva