Horoz dövüşü baskını
Horoz dövüşü baskını
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
20 Nisan 2011 Çarşamba - 15:30

Vali'ye AKP alkışı

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın katıldığı Hasyurt Tarım Fuarı'nda protokolde konuşma yapacaklar arasında adının bulunmaması krize neden oldu. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın konuşma sırasını verdiği Baykal, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

Vali ye AKP alkışı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Seçim çalışmalarını memleketi Antalya'da sürdüren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün Finike İlçesi'ne bağlı Hasyurt Beldesi'nde 20'ncisi başlayan Hasyurt Tarım Fuarı'na katıldı. Herkesten önce fuarı gelip protokoldeki yerini alan Baykal, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve ondan sonra gelen AK Partili milletvekili adaylarının elini sıktı, onlarla sohbet etti. Baykal, fuarda Vali Altıparmak ve Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ile birlikte oturdu. Baykal'ın solunda ise CHP İl Başkanı Özer Üken yer aldı.

Fuarın açılış programını sunucu tarafından açıkladığında Baykal'ın canı sıkıldı. Gece fuarda yapacağı konuşmasına hazırlanan Deniz Baykal'ın adı, açılışta konuşacak isimler arasında anons edilmedi. Önce Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçoban kürsüye çıktı, ardından Hasyurt Belediye Başkanı AK Partili Muammer Genç ve Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan açılış konuşmalarını yaptı. İlk üç konuşmadan sonra kutlama telgrafı çeken hükümet üyelerinin adları okundu.

Baykal, bu arada Vali Altıparmak'a itirazını anlattı, konuşma yapmak için hazırlandığını söyledi ve "Böyle olmaz" dedi. Sunucu son olarak Antalya Valisi Altıparmak'ı kürsüye çağırdı ama vali yerinden kalkmadı ve Deniz Baykal'a eliyle 'Siz buyrun' işareti yapı. Deniz Baykal, kabul etmedi. O ana kadar protokolde anlaşılmayan kriz, Vali Altıparmak'ın kürsüye gelmemesiyle gün yüzüne çıktı. Sunucu durumu toparlamak için CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın fuarda olduğu anonsunu yaptı. Vali Altıparmak, Deniz Baykal'ın konuşması yapmasında ısrarcı oldu.

VALİ ALTIPARMAK'A TEŞEKKÜR ETTİ

Akışlar arasında kürsüye gelen Deniz Baykal, konuşmasına Vali Ahmet Altıparmak'a teşekkür ederek başladı, "Bu olanağı sağladığı için Sayın Vali'ye de ayrıca özellikle teşekkürlerimi ifade ediyorum" dedi.

Fuarlarda toplumun her kesiminin fikirlerini ifade etmesinde yarar olduğunu kaydeden Baykal, "Fuarları bürokratik bir yapılanma içinde değil, halkın, çiftçinin de söz hakkına sahip olduğu, konularını ve sorunlarını dile getirdiği zeminler halinde değerlendirmemiz lazımdır" dedi. Türkiye'de tarım sektöründe bir gerileme yaşandığını üreticinin yaşam mücadelesi verdiğini, portakalın dalında, domatesin serada kaldığını, tarım kesimindeki yoksulluğun son dönemde yüzde 34'ten yüzde 39'a çıktığını ve 3 milyon kişinin tarımdan koptuğunu dile getiren Deniz Baykal, bunun görmemezlikten gelinmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

VALİ'YE AK PARTİ ALKIŞI

CHP eski Lideri Deniz Baykal'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye'nin son yıllarda büyük dönüşüm geçirdiği söyledi, Antalya'da turizm sektörünün önemli gelişmeler katettiğini anlattı. Vali Altıparmak, bu başarının altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın büyük emeğinin bulunduğunu söyledi. Vali Altıparmak'ın bu sözleri AK Partili milletvekili adaylarından büyük alkış aldı. Vali Altıparmak'a AK Partili vekil adaylarından ikinci alkış ise tarımda uygulanan destek politikalarıyla artık Türkiye'nin tohum ihraç eden ülke olduğunu söylemesiyle geldi.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, CHP eski Genel Başkanı Baykal ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse fuarın açılış kurdelesini beraber kesti. Vali ve Baykal fuarı bir süre birlikte dolaştı. Vali Altıparmak'ın fuardan ayrılmasıyla partililerle başbaşa kalan Deniz Baykal, tarım fuarındaki standları gezdi, traktöre bindi ve fuar alanında kurulan yörük çadırında gözleme yedi.

 
Oktoberfest Festivali'ne soruşturma
 
Oy kullanacağınız sandığı öğrenin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktoberfest Festivali'ne soruşturma
Antalya'da geçen yıl Eylül ayında düzenlenen Almanlar'ın ünlü Hasat Bayramı ...
'Kadın profesör kocamı ayarttı'
Akdeniz Üniversitesi’nin kadın Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. T, tedavisini ...
Para üstü dolandırıcısı
Market sahibini, para üstü vermedin diyerek dolandırdı.
 
“Helikopter aile” olmayın uyarısı
İşin uzmanından velilere uyarı: Çocuklarınızın üzerine gereğinden fazla ...
Gözleme merakı
Antalya'nın Alanya ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dolayısıyla ...
Anadolu Ateşi sezonu açtı
Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğini halk dansları, bale, ...
 
Frame'de yeni frikik!
TNT'de yayınlanan Frame yarışmasına Antalya'daki yarışmacı Özlem Yücel ...
Antalya'yı dolu vurdu
Antalya'da 20 dakika süren dolu yağışı, özellikle Döşemealtı İlçesi'nde ...
Kumdan starlar Antalya'da
Antalya'da bu yıl 5'incisi düzenlenecek ve teması Hollywood olarak belirlenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva