Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
7 Temmuz 2021 Çarşamba - 11:00

Validen muhtarlara 'aşıya teşvik edin' uyarısı

ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, "Muhtarlar ve yerel yöneticiler olarak mutlaka çevrenizde bulunan vatandaşları aşı olmaya teşvik edin" dedi.

Validen muhtarlara  aşıya teşvik edin  uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Gönen ilçesinde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı yaptı. Toplantıdaki konuşmasına koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak başlayan Vali Seymenoğlu, aşılama işleminin Isparta'nın birçok yerinde kurulan mobil istasyonlarda randevu bile almadan devam ettiğini belirterek, "Muhtarlar ve yerel yöneticiler olarak mutlaka çevrenizde bulunan vatandaşları aşı olmaya teşvik edin" dedi.

Tüm vatandaşların desteğiyle salgın sürecini bir an önce atlatmak istediklerini vurgulayan Vali Seymenoğlu, "Emin olabilirsiniz ki sizlerin ve vatandaşlarımızın desteğiyle bu süreci en az kayıpla atlatacağız ama önce aşılarımızı olmaya devam edelim. Talep edilmesi durumunda mobil aşı timlerimizi köylere vatandaşlarımızın ayağına kadar gönderiyoruz. Maske mesafe hijyen konusuna da uymaya devam edelim" diye konuştu.

BAYRAMDA TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEDE

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun gündemindeki diğer bir konu ise yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle trafikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerin il genelinde en üst seviyede tutulması oldu. Vali Seymenoğlu, arife gününden itibaren Isparta'nın ana arterlerinde kolluk kuvvetlerin takviye kuvvetlerle yol devriyelerini yerine getireceklerini söyleyerek, tüm sürücüleri can ve mal güvenliği açısından kurallara uymaya davet etti.

'GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEMEK İÇİN HER YOLU DENİYORLAR'

Konuşmasında bağımlılıkla mücadele konusunda da muhtarlardan destek isteyen Vali Seymenoğlu, "Bağımlılıkla mücadeleyi çok önemsiyor ve mücadelemize aralıksız devam ediyoruz. Hiç kimse, buna ben de dahilim; 'Benim çocuğum, benim yakınım bağımlı olmaz dememeli.' Bu çok hain bir süreç, gençlerimizi zehirlemek için her yolu deniyorlar. Bu yüzden çok ama çok dikkatli olmalıyız. Bağımlı gençlerimizi de ötekileştirmeden bu illetten kurtarmak için rehberlik yapmalı gerekli tedaviyi almalarını sağlamalıyız. Kamu kurumlarımıza ne olur destek verelim. Bu mücadele de muhtarlarımız olmadan başarılı olamayız. İçişleri Bakanlığımızın bu konudaki çok güzel bir uygulaması var. UYUMA uygulamasını akıllı telefonlara indirerek çok rahat ve güvenli bir şekilde ihbarda bulunabilirsiniz. Rehabilitasyon konusunda da Yeşilay'dan destek alabilirsiniz. Bu konuda kamu yararına çalışan başta Yeşilay ve Kızılay olmak üzere STK'ların da çalışmalarına destek olalım" dedi.

'VAHŞİ SULAMA YAPMAYALIM'

Konuşmasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kuraklık tehlikesi olduğuna dikkati çeken Vali Seymenoğlu, "Bağ ve bahçelerimizi sularken lütfen vahşi sulama yapmayalım. Evlerimizde de suyu tasarruflu kullanmalıyız aksi halde susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz. İl Genel Meclisimiz yeni bir karar aldı. Köylerimizde artık su aboneliği zorunlu olacak. Çünkü bazı köylerimizde içme suyunda sıkıntı yaşamaya başladık. İçme suları yetmiyor. Bu yüzden içme suyunda kaçak kullanımı önlememiz lazım" diye konuştu.

Vali Seymenoğlu, muhtarlar toplantısında ayrıca yardıma muhtaç vatandaşların kaymakamlıklara bildirilmesi, KADES uygulamasının yaygınlaştırılması, traktör römorklarına reflektör takılması ve telefon dolandırıcılığı konularında da açıklamalarda bulunarak muhtarlardan destek istedi.

Toplantı sonunda muhtarlar da söz alarak talep ve önerilerini Vali Seymenoğlu'na iletti.

Vali Seymenoğlu ardından 2004 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde hain PKK terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan Süleyman Soydan'ın Kasap Mahallesi'nde bulunan babası ve annesini ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Vali Ömer Seymenoğlu ilçede son olarak 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'nda er olarak görev alan muharip gazi Hüseyin Erdoğan'ı Alacamescit Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

ISPARTA VALISI OMER SEYMENOGLU, "MUHTARLAR VE YEREL YONETICILER OLARAK MUTLAKA CEVRENIZDE BULUNAN VATANDASLARI ASI OLMAYA TESVIK EDIN" DEDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA VALISI OMER SEYMENOGLU, "MUHTARLAR VE YEREL YONETICILER OLARAK MUTLAKA CEVRENIZDE BULUNAN VATANDASLARI ASI OLMAYA TESVIK EDIN" DEDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

 
Öğrencilere çevre eğitimi
 
Muratpaşa'nın projesi Türkiye'de 5 milyar dolarlık kaynak yaratılabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Isparta'ya yeni emniyet müdürü
Isparta Emniyet Müdürlüğü görevine, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet ...
Isparta'da kaçak sigara operasyonu
ISPARTA'da bir iş yerine yapılan operasyonda 81 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Önce meslek öğrendi, sonra satışa sundular
ISPARTA'da düzenlenen kursa katılan kadınların el emeği göz nuru eserlerinin ...
 
Kuraklık nedeniyle gül rekoltesi yarı yarıya düştü
ISPARTA'nın Gönen ilçesinde, gül yetiştiriciliğinin en çok yapıldığı Güneykent'te, ...
Vali Seymenoğlu: Isparta'da 18 bin yabancı var
ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte 18 bin civarında yabancı uyruklu ...
800 yıllık Pınar Pazarı açılıyor
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde bulunan 800 yıllık tarihe sahip tarihi Pınar ...
 
Motosiklet hırsızı 3 şüpheli tutuklandı
ISPARTA'da motosiklet hırsızlıklarına karıştığı tespit edilen 3 kişi tutuklandı.
Gamze'nin babası: Ömür boyu yatsa da kızım geri gelmeyecek
ISPARTA'da, Gamze Esgicioğlu'nun (23) kaldığı apartta göğsünden bıçaklanarak ...
İkizler tıp fakültesini birincilikle bitirdi
SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitiren ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva