Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
6 Ağustos 2023 Pazar - 11:50

Varsak’a millet kıraathaneli meydan

Kepez Belediyesi, Varsak bölgesinin sosyal yaşam kalbi olan eski belediye binasının 5 bin 500 metrekarelik bahçesini meydan olarak düzenliyor. Çınar ağaçlarının bulunduğu bahçeye, taş mimaride millet kıraathanesi de yapılacak. 

Varsak’a millet kıraathaneli meydan
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde yapılan kalıcı yatırım ve imar düzenlemeleriyle 10 mahalleden oluşan Varsak bölgesi, adeta siyahtan beyaza bir değişimi yaşadı.
Olimpik kapalı yüzme havuzu, kültür salonu, kreş, kütüphane, bulvar büyüklüğünde açılan yeni yollar, cadde ile sokakların sıcak asfalt konforuyla buluşturulması, onlarca park düzenlemesi, güreş sahası, yeni okullar, pazar yerleri ve imar düzenlemesi gibi yatırımlarla bölge, kasabadan modern bir şehre dönüştü.      

Atıl bina ve bahçe yaşama kazandırıldı
Kepez Belediyesi, bölgenin sosyal yaşam kalbi olan eski Varsak Belediye binasının önündeki bahçeye de yeni bir kimlik kazandırdı.
Bahçenin içerisinde Varsak Belediyesi döneminde düğün salonu olarak yapılan ancak atıl halde kalan bina,2012’de gerçekleştirilen tadilat ve güçlendirme çalışmasıyla 150 kişilik butik kültür merkezi haline getirilmişti.
Meclis kararıyla Ahmet Hamdi Tanpınar’ın isminin verildiği salonla, Varsak bölgesi kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturulmuştu.
İçerisinde yetişmiş çınar ve servi ağaçlarının bulunduğu ve yıllardır atıl halde kalan belediye bahçesi de, yeşil alan düzenlemesiyle bölge sakinlerinin hizmetine açılmıştı.

Ağaç dokusu korunacak
Kepez Belediyesi, çevresinde caminin, okulların, kültür merkezinin ve mezarlığın bulunduğu bahçeyi, şimdi de ‘Varsak Millet Kıraathanesi’ olarak düzenliyor.
Proje kapsamında bahçedeki eski belediye binası, ekonomik ömrünü tamamlaması ve bir bölümünün imar yolunda kalmasından dolayı yıkıldı. Binadaki belediye vezneleri ise Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye devam ediyor.
Düzenleme kapsamında bahçeyi güzelleştiren çınar ve servi ağaçlarına dokunulmayacak. Yaklaşık 80 ağaç, bahçeyi güzelleştirmeye devam edecek.

Meydana taş kıraathane
Mevcut su havuzunun da yıkılmayacağı bahçede, dinlenme alanları ve yürüyüş yolları, fitness ve çocuk oyun parkı oluşturulacak. Bölgenin önemli bir sosyal yaşam ve buluşma yeri olması dikkate alınarak meydana 200 metrekare büyüklüğünde millet kıraathanesi yapılacak. Geleneksel kıraathane kültürünün yaşatılacağı binanın yapımında doğal taş kullanılacak.  Akseki Düğmeli Evler ile Selçuklu mimarisinde projelendirilen kıraathanede, 2 salon, bir fuaye, mutfak ile lavabolar yer alıyor. Kıraathanenin 900 metrelik bahçesine traverten taş döşenecek.  İçerisinde mini bir kütüphanenin olacağı Varsak Millet Kıraathanesi ile bölge sakinlerine çınar ağaçlarının gölgesinde sosyal aktivitelerini yapabilme imkânı sunulacak.
Meydan düzenlemesi, Kepez Belediyesi’nin açtığı ve yeni bir şehir girişi güzergâhı olan Hamza Taş Bulvarı’nın yanında gerçekleştiriliyor. Bu yolu kullanan sürücüler için de kıraathane bir mola noktası olacak.
Kepez Belediyesi meydana dönüştürülecek olan bahçenin yanındaki tarihi su sarnıcının çevre düzenlemesini de önceki yıllarda yapmıştı.

“Demli bir çay, kitap ve çınar ağacı, daha ne olsun!”
Başkan Hakan Tütüncü, Varsak Millet Kıraathanesi Projesi’nin, bölgeye prestij ve değer kazandıracağını söyledi. Varsak bölgesinin sosyal yaşam kalbi olan belediye bahçesini güzel bir meydan projesiyle daha kullanışlı hale getireceklerini belirten Başkan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Bahçedeki, eski Varsak Belediyesinin hatırası olan ağaçları koruyarak, geleceğe taşıyoruz. Nice hemşehrimiz, bu ağaçların gölgesinde dinlenmeye, güzel bir vakti paylaşmaya devam edecek. Düzenleme kapsamında mevcut yeşil dokuyu daha da artıracağız. Meydana, çınar ağaçlarıyla uyumlu güzel de bir taş mimaride Millet Kıraathanesi yapacağız. Meydan ve kıraathane;  bir dinlenme, kitapla buluşma ve geleneksel kıraathane nostaljisinin yaşandığı bir nokta olacak. Kıraathanelerin isim kökeni ‘okumak’ anlamına gelen ‘kıraat’ten geliyor.
Aynı zamanda kıraathane ‘okuma salonu’ ya da ‘okuma evi’ olarak da anılır. Bu bakımdan günlük gazetelerin olacağı kıraathanemizde mütevazı bir kütüphane de hizmet verecek.  Demli bir çay, kitap ve çınar ağacı, daha ne olsun…
İhale süreci tamamlandıktan sonra Varsak Millet Kıraathanesi’nin düzenlemesinin yapımı başlayacak.   Projenin yapımını,  bu yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

 
Eski sevgilinizin fotoğraflarını sosyal medyadan kaldırın.. Yoksa...
 
MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Sadullah Güneş oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avokado muzu tahtından etti
Türkiye’nin tropikal meyve üretim üssü haline gelen Alanya'da üreticiler, ...
Muratpaşa'nın doğa kampında iki kuşak yarıştı
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çocukları ekran başından kaldıran, ...
Alanyalı gazeteci; Bu bir eşkıyalıktır, terördür, tutuklanmalılar
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde gurbetçi tatilciye 6 kişinin sopalarla saldırması ...
 
Alanyalı öğretmen 54 yıl sonra öğrencileriyle buluştu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde oturan emekli öğretmen Zeki Bozkurt (79), ...
Ahlem Alp; Aşk buysa dedi
Çocuk denecek yaşlarda sanat hayatına başlayan Ahlem Alp, piyasaya çıkardığı ...
Karavancılara 'tahliye edin' tebligatı
ANTALYA'da, Konyaaltı Sahili'ne sıfır noktada park halindeki yaklaşık ...
 
Antalya, 'öykücü teyzesi'ni kaybetti
ANTALYA'nın kültür-sanat yaşamına öyküleriyle renk katmış olan ve çocukların ...
Christina Aguilera: Jennifer Lopez Antalya’yı beğeneceğimi söyledi
Tüm dünyada 50 milyondan fazla albüm, 130 milyondan fazla single satan ...
EKAD Başkanı Canpolat'tan Antalya'da mikroplastik açıklaması
ANTALYA'nın Boğazkent sahilinde deniz ve kıyılardaki plastik kirliliğine ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva