Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
24 Haziran 2022 Cuma - 09:07

Vatandaşlık bedeli arttı

Gayrimenkul yoluyla vatandaşlık bedeli 400 bin dolara çıkarken, satışlarda hafif düşüş yaşandığı kaydediliyor. Diğer taraftan Rusya gibi yeni pazarların devreye girmesiyle satışların yükselmesi ve daha nitelikli yatırımcı grubunun gelmesi bekleniyor.

Vatandaşlık bedeli arttı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye’den gayrimenkul alarak vatandaş olma bedeli 13 Haziran itibariyle 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi. Limitin artmasıyla halihazırda satış adetlerinde hafif bir düşüş yaşanırken, gelir anlamında bir düşüşün beklenmediği belirtildi.

Alışma döneminden kısa bir süre sonra satışların yeniden artışa geçeceği öngörülüyor. Düzenlemenin ev alan kitlede değişiklik yarattığı da ifade ediliyor. Öte yandan uygulamanın kış yerine yabancıya gayrimenkul satışının en hareketli olduğu dönemde yapılması ise eleştirildi.

Her 50 bin dolarlık artış değişiklik yaratıyor

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre artış sonrası segmentasyon farklılığını hissetmeye başladıklarını söyleyen Mars Investment Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, “Vatandaşlık ve ikametgah programlarında her 50 bin dolar bütçe artışı ile müşteri kalifikasyonunda değişiklik gözlemlenir. Ülkemizde bedel 150 bin dolar arttığı için müşteri segmentasyonunda ve kalifikasyonunda farklılıklar bekliyoruz. Yeni bütçe düzenlemesi ile daha nitelikli yabancı yatırımcı profili ile karşılaşmayı umuyoruz. Bu yabancı yatırımcı kitlesinin farklı amaçlarla yatırım yapmasını böylece özellikle iş amaçlı yatırımlarda Türkiye’nin keşfedilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Hakan Bucak, değişikliğin fiyatlar üzerindeki etkisi hakkında da konuştu. Gayrimenkul fiyatlarındaki yükselmenin, temelde arz ve talep arasındaki dengesizlik ve emtia fiyatlarındaki yükselişin inşaat maliyetlerine yansıması gibi birçok farklı sebebe dayandığını kaydeden Bucak, “Bu yüzden bütçenin düzenlenerek 400 bin dolara çıkarılmasının gayrimenkul fiyatlarında yükselişe sebep olmasını beklemiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Düzenleme öncesi piyasanın çok hareketli olduğunu söyleyen Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, “Ancak sonrasında hissedilir bir düşüş oldu. Adet bazında düşüş yaşanacağını ama kısa sürede toparlanma olacağını düşünüyoruz” dedi. Burada özellikle İranlıların yerine Rusların devreye girmesinin etkili olacağını aktaran Ergüven, “Rakamın 400 bin dolara çıkması Rusları pek etkilemez. Zaten 250 bin dolarlık satış döneminde Ruslara yapılan satışlar 400 bin dolar seviyesindeydi. Farklı ülkelerde de devreye girecek. Suudi Arabistan’la işle düzeliyor. Orada çok birikmiş bir talep var. Daha Ukraynalılar henüz devreye girmedi. Onlar da devre girecek. Adetsel bazda belki bir düşüş olsa da değer anlamında eski rakamları yine yakalarız” dedi. Ergüven, düzenlemeyle birlikte üst gelir grubunun da ev almaya geleceğini söyledi.

"Vatandaşlık için bankaya para yatırma da öne çıkabilir"

Vatandaşlığın 250 bin dolar olmasıyla son 3 yılda gayrimenkulde ciddi bir hareketlilik olduğunu söyleyen emlak uzmanı Rodi Kayım, “Özellikle İran, Irak, Afganistan ve Yemenliler en çok en çok vatandaşlık alanlar oldu. Her ne kadar Rusya birinci görünse de Antalya Akdeniz kıyı şeridinde pasaport olarak ilk 4’te diğer ülkeler var” dedi. 400 bin dolara çıkmasının etkisinin önümüzdeki günlerde daha da netleşeceğini kaydeden Kayım “Şu an 400 bin dolarlık talep az da olsa görünüyor. İlk aylarda psikolojik etkiyle düşük seyreder ama önümüzdeki süreçte toparlayıp eskisi kadar yoğun olmasa da devam eder” yorumunu yaptı. Kayım, oranın yükselmesiyle diğer seçenek olan 500 bin doları bankaya yatırıp 3 yıl sonra da parasını geri alarak pasaport sahibi olma yönteminin de öne çıkabileceğini dile getirdi.

 
136 düzensiz göçmen ülkesine gönderildi
 
Bakanın yemeğine Antalya'dan sevgilisini götürmüş
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Ferit 24 Haziran 2022 Cuma 09:50

Dünyanın hangi ülkesinde görülmüştür acaba VATANDAŞLIK HAKKININ üç kuruşa satıldığı... Yazıklar olsun!

Yorumu oyla      0      0  
sıstem degısmelı 24 Haziran 2022 Cuma 09:26

Yabancılar Ev Arsa Satarak Vatandaslık Vermek yerıne, 250 Bın euro luk bır ısletme acsınlar Banka paraya yatsın, yatırıldıktan sonra tl ye donsun en az yuzde 80 ı, ısletme acılsın otel motel restaurant kafe bar fabrıka her ne ıse! Bu sayede ıstıhdam da artacaktır, gereksız yere bu evlerın yukselmesı onlenecektır. ev almak ımkansız artı. 10 yıl calısır oderız derdık suan 30 yıl calıssak odeyemeyız! bu sebepten oturude tarla kulturu olusturmak lazım. Sehır merkezıne 45 km uzaklıktakı alanlara kadar yenı yerlesım yerlerı olusturulmalıdır. bağ bahce evı. tarlalara evler yapılıp buralar ucuz sekılde satılabılır

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankalarda haciz stokları tamamen tükendi!
Otomobil ve konutta hızla artan fiyatlar nedeniyle bankaların elindeki ...
Asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki formüller
Asgari ücrete yapılacak zammın, daha yüksek ücrete çalışanlar için de gündeme gelmesi bekleniyor.
2 trilyon dolar buhar oldu
Küresel enflasyonda artış, Fed'in faiz artımları, Luna paniği, Rusya-Ukrayna ...
 
Prof. Dr. Öngel’den asgari ücret tahmini: 5500 TL’yi geçebilir
Asgari ücretin yeniden artırılması gündem. Konuyla ilgili açıklama yapan ...
Motorinde zam fırtınası sürüyor
Motorinin litresi bugün gelecek 80 kuruşluk zammın ardından 30 lirayı geçecek.
Caddeler yükselişte; dükkan kiralarında artış yüzde 300'leri aştı
Salgın sonrası artan açık hava hassasiyetinin etkisiyle doluluk oranları ...
 
Benzine dev zam geldi!
Gece yarısında pompaya yansıyacak şekilde benzine 2.18 TL, LPG'ye 54 kuruş zam geldi.
En Çok İşlem Gören Altcoinler
En çok prosedür gören altcoin’ler arasında Litecoin, Ethereum, Cardano, ...
Sanayide artık 'Sanat' var
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilere bağlama, gitar, ritim, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva