'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
6 Nisan 2018 Cuma - 19:50

Ve, seçim kuruluna itiraz; iptal edilsin

Antalya DTO seçimlerinde şaibe olduğu gerekçesiyle İnanç Kendiroğlu Antalya İl Seçim Kurulu'na itiraz ederek seçimlerin iptal edilmesini talep etti.

Ve, seçim kuruluna itiraz; iptal edilsin
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Seçimlerde şaibe olduğu gerekçesiyle Antalya İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçeyle başvuran Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu, dilekçesinde 'gizli oy açık tasnif ilkesine aykırı' işlem yapıldığını öne sürdü.

Kendiroğlu, itiraz dilekçesinde şu görüşlere yer verdi.

''Seçimlerde oy kullanma gizli oy açık tasnif ilkesine aykırı birçok işlem yapılmıştır. Bunlar; Gizli oy açık tasnif ilkesi seçim kabinlerine konulacak oy pusulalarının seçmenin tercih edeceği adaya ait pusulayı zarfa koyup sandık kurulu üyelerinin nezaretinde oy sandığını atılması şeklinde olması şeklinde gerçekleşir. Ancak bu seçimde oy pusulaları 1 mavi 1 beyaz pusula zarfın arasına sıkıştırılarak seçmenlere verilmiştir. Bu husus ekte sunulan kamera kayıtları ile sabittir. Oyların bu şekilde kullandırılması ile seçmenlerin hangi renkte oyu kullandığı belirli hale gelmiştir. ''

Seçim Kurulunun oy kullanma işlemi bittikten sonra polis vasıtası ile herkesi dışarı çıkardığını, sandık alanında yasa gereği bulunma hakkı olan müşahitlerin bile çıkarıldığını ve odaya girilmesine engel olunduğunu iddia eden İnanç Kendiroğlu, bu durumun kamera kayıtlarında da açıkça görüldüğüne dikkat çekti.

İtiraz dilekçesinde 298 sayılı kanunun 72. Maddesine aykırı işlem yapıldığını belirten Kendiroğlu, şunları kaydetti.

''Siyasi partilerin müşahitleri ile adayları ve bağımsız adaylarla müşahitleri, sandık başı işlemlerini takip etmek üzere hazır bulunabilirler. Bağımsız aday müşahitleri üçten fazla olursa, sandık kurulu başkanı bunlar arasında ad çeker. Adları ilk çıkan üç müşahit, sandık başında bırakılır. Diğerleri, sandık çevresi dışında kalabilirler. Yasanın amir hükmüne rağmen sandık başı işlemleri müşahitler tarafından takip edilememiştir.''

SANDIKLAR MÜŞAHİTLER OLMADAN AÇILDI

Seçim görevlilerinin müşahitler hazır olmadan sandık açılma ve tasnif işlemlerine başladığını iddia eden Kendiroğlu, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi.

''Müşahit Umut Alpdemir müşahidi bulunduğu sandıktan uzaklaştırılmış ve bu tutum kendisi tarafından tutanak altına alınmıştır. Bu tutanak sandık başkanı tarafından sandık defterine itiraz olarak kaydedilmemiş bu hususta hazırlanan tutanak deftere kaydedilmediği için defterde ne itiraz ne de sandık görevlilerince düzenlenmiş bir karşı oy ya da muhalefet şerhi de yer almamaktadır.  Bahsi 298 sayılı kanunun 82. Maddesi gereği: Sandık çevresinde düzenin sağlanması sandık kurulu başkanına aittir. Sandık çevresinde alınacak tedbirler, o sandık çevresinde bulunma hakkına sahip kimselerin seçim iş ve işlemlerini takip etmelerini engelleyecek mahiyette olamaz.

Sandık görevlileri ve seçim kurulu yetkililerince yapılan uygulama yasa metninde de geçen o sandık çevresinde bulunma hakkına sahip kimselerin seçim iş ve işlemlerini engelleyecek mahiyette bir uygulamadır. Seçimlerin demokratik, eşit ve adil yapılabilmesinin ön koşulu seçim sürecinin ilgilileri tarafından şeffaf bir şekilde takip edebilmesinin sağlanması olduğuna göre bu uygulamayla şaibeli bir durumun ortaya çıktığı düşüncesi ve kanısı da tarafımızca değerlendirilmiştir. Kapalı oy açık tasnif ilkesi ancak tüm tarafların ve sandıktaki resmi görevlilerin katılımı ile işlerlik kazanmaktadır. Müşahitlerin seçim sürerken salonlara alınmaması bu açıdan da kabul edilemez niteliktedir.''

Oy tasnif işlemlerinin de Seçim Kanununa ve yönetmeliğe aykırı yapıldığını iddia eden İnanç Kendiroğlu, itiraz dilekçesinde özetle şu görüşlere yer verdi.

''Yasa ve yönetmelik gereği yapılması zorunlu olan seçim sonunda sandık, seçim sandık kurulu üyeleri tarafından oy verme yerinde bulunanların gözü önünde açılmamıştır. Çıkan zarflar sayılarak tutanağa yazılmamıştır. Sandıktan çıkan bütün zarflar, tek tek kontrol edilmemiştir.Kontrol sonucunda, başka bir meslek grubuna ait olduğu tespit edilen, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan ve üzerinde herhangi bir işaret, imza veya hüviyet taşıyan zarflar geçersiz sayılarak ayrılmamıştır. Kalan zarfların sayısı, oy veren seçmen sayısıyla karşılaştırılmamıştır. Zarf sayısı açılmadan sayılmadığı için, Yönetmelikte yer alan, zarfların sayısı oy veren seçmen sayısından fazla çıktığı takdirde seçim sandık kurulu başkanı, kalan zarflar arasından fazlayı karşılayacak sayıda zarfı gelişigüzel çekerek ayırır. Ayrılan zarfların sayısı tutanağa geçirilir ve bu zarflar açılmadan derhal yakılmak suretiyle yok edilir. Bundan sonra geçerli zarflar sayılarak sandığa konur ve ara verilmeksizin ALENEN TASNİFE başlanır. Oyların sayımı ve dökümü aralıksız devam eder şeklindeki işlemlerin hiç biri yapılmamıştır.Bunlar yapılmadığı gibi yangından mal kaçırırcasına işlem yapılmıştır.''

KAMERALAR GÖREVLİLER TARAFINDAN KAPATILDI

İnanç Kendiroğlu, seçim sonrası sayım yapılırken odalarda bulunan 2 adet kameranın görevliler tarafından kapatıldığını belirterek, itiraz dilekçesinde ''3 adet kamera ise kapatılmamıştır. Bazı sandıklardaki Müşahitler dahil hiç kimse olmadan sayıma başlanması ile birlikte değerlendirildiğinde bazı kameraların kapatılması seçimleri AÇIKÇA ŞAİBELİ HALE GETİRMEKTEDİR. Şu an bu seçimlere şaibe düşmüştür. Seçim tutanağına göre sadece 2 oy geçersiz sayılmıştır. 580 oydan sadece bu kadarının geçersiz olması da seçim güvenirliğini zedelemiştir. Kamera kayıtlarından zarf ve pusulalardaki geçerli- geçersizlik sebeplerine dikkat edilmeden tasnif yapıldığı ortadadır. Bu hususta açıkça yasaya aykırıdır'' dedi.

DEMRE BELEDİYE BAŞKANI SİYASİ BASKI YAPTI

Odalar ve Borsalar Birliği seçim Yönetmeliği’ne aykırı olarak Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'nun bütün gün sandık başında propaganda ile seçmene siyasi baskı yaptığını öne süren Kendiroğlu,  dilekçesinin son bölümünde şu görüşlere yer verdi.

''Oda, borsa ve Birlik organlarının seçimlerinde siyasi partiler, sendikalar ve sendika üst kuruluşları aday gösteremezler ve belirli adayların leh ve aleyhlerinde faaliyette bulunamazlar Oda ve Borsa Organ Seçimleri Mevzuatı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / www.tobb.org.tr 45 ve propaganda yapamazlar. Bu hükme aykırı davrananlar altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Yukarıda belirtilen, müşahitlerin sayıma alınmaması esnasında yüzlerce oy sayım ve döküme tabi tutulmuştur. Gerek kameraların kapatılması, gerekse de geçerli geçersiz zarf ve oylara bakılmaması nedeniyle 34 TEN FAZLA OY ŞAİBELİ DURUMDADIR. Bu oylar seçimin sonucuna etkili olabilecek oylardır.  

Usul ve yasaya açıkça aykırı olarak yapılan 04.04.2018 tarihli Antalya Deniz Ticaret Odası seçiminin iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.''

 
Aydın Doğan, Doğan Medya'ya veda etti
 
Motosiklette 'poposu' görünen model hakkında karar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.SERDAR TOPUZOĞLU 6 Nisan 2018 Cuma 23:30

Secimden once ve secimden sonra boş itiraz çok olur bu oda secimini kaybeden taraf batida n bir ismini kaldıramadı her halde karnında sancı var herhalde otur yerine bi dahaki sefere çalış milletin midesini bulandırma .

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çandır: Daha çok çalışıp üreteceğiz
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) başkanlığına yeniden seçilen Ali Çandır, ...
'Evlilik Senedi' Antalya DOB sahnesinde
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Evlilik Senedi' operasını sahneleyecek.
Vali Karaloğlu Özbek turizmcileri kabul etti
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi ...
 
Stajyer avukat intihar etti
ANTALYA'da, yakınlarından aldığı 5 milyon lirayı borsada kaybetmenin üzüntüsünü ...
Banker Bilo filmi gerçek oldu
ANTALYA'da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu ...
Bu oda seçimine bal gibi siyaset karışmış
Dursun Gündoğdu yazdı
 
Asansörlerin kartlarını haczettiren firmanın sahibi konuştu
ANTALYA'da 12 katlı 2 bloğun asansörlerinin beyin kartlarını, sitenin ...
İhtiyaç sahiplerine destek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, bir mağazayı andıran sosyal yardım merkezlerinde ...
Finike'de zeka oyunları turnuvaları yapıldı
FİNİKE Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından, ilçede bulunan ilk, orta ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva