'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
17 Kasım 2013 Pazar - 14:49

Vekiller AVM konusunda Kılıçdaroğlu'na dosya sundu

CHP'li 3 milletvekili, kente yapılacak alışveriş merkezi konusunda yanlış hareket ettiğini düşündükleri İl Başkanı Devrim Kök ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın hakkında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na dosya sunduklarını açıkladı.

Vekiller AVM konusunda Kılıçdaroğlu na dosya sundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, Atatürk Parkı'nda bir restoranda ortak basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri, Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi'nde yapılmak istenen AVM'ye ilişkin plan değişikliğinin Büyükşehir Meclisi'nden geçmesi konusunda açıklamalar yaptı.

GENEL BAŞKANA DOSYA VERDİK

Milletvekili Kaptan, bu konu gündeme geldikten sonra başta esnaf temsilcileri olmak üzere kamuoyunda büyük tepki oluştuğunu belirterek, “Bu tepkiyi milletvekilleri olarak beraberce izledik ve haklı buluyoruz. Biz bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz. Parti programımızda, seçim bildirgemizde AVM'lerin şehir dışına alınmasını isterken, seçim öncesi bir AVM kararı çıkması tepki toplar. Bu yanlışlıkları Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na gittik ve aktardık. Anlattıktan sonra bir dosya verdik. Parti politikamıza ters olan yanlış uygulamaya son verilmesini istedik" dedi.

DURUM GERÇEKTEN VAHİMDİR

Milletvekili Yıldıray Sapan ise AVM'ye ilişkin plan tadilatını kente karşı işlenmiş bir suç ve imar faciası olarak gördüklerini aktarırken, “Ağır bir kent suçuna imza atılmıştır. Özel bir şirketin rantsal çıkarı için hazırladığı imar planı değişikliği onaylanmıştır. 150 bin metrekarelik devasa bir alışveriş merkezinin yapımının önü açılmıştır. Durum gerçekten vahimdir" diye konuştu.

SUÇUN ASLİ FAİLİ KONUMUNDALAR

Kentin imar planlarını delik deşik eden, esnafa bir darbe daha vuran plan değişikliğinin meclisten geçtiğini anlatan Yıldıray Sapan, şöyle devam etti: “Ortada işlenen bir kent suçu söz konusu. Bu suça ortak olanların neyin karşılığında bunu yaptıkları tartışılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi'nin bu hayati konuyu seçimden önce hızla belediye meclisinin gündemine alma konusundaki telaşı dikkat çekmiştir. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan açıkça beyan ediyoruz. Konuksever'deki AVM'ye 'evet' diyenler, kent suçuna ortak olmuşlardır. Antalya için yaşamsal önemi olan konuda, grup kararı almayan, meclis üyelerini serbest bırakanlar da suçun asli faili konumundadır."

BİLGİLENDİRDİK TEPKİLERİ İLETTİK

Yerel seçim sonuçlarını etkileyebilecek bu yaşamsal konuda CHP İl Başkanlığı tarafından meclis üyelerinin serbest bırakılmış olmasının da önemle sorgulanması ve incelenmesi gereken bir tablo yarattığını vurgulayan Yıldıray Sapan, “Milletvekilleri olarak işlenen kent suçuna karışanlar arasında bazı partililerimiz olmasını kabullenemedik. Hangi amaçla ve neyin karşılığında alındığını bilmediğimiz bu tavrı sindirmemiz mümkün değil. CHP Antalya milletvekilleri olarak ilimizdeki bu gelişmelere kayıtsız kalmadık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istedik. 14 Kasım günü saat 16.30'da verilen randevu üzerine Sayın Kılıçdaroğlu'nun makamına gittik. Kendisini bu vahim gelişme hakkında bilgilendirdik. Tepkileri ilettik" dedi.

GENEL BAŞKANDAN İKİ TALEPTE BULUNDUK

Kılıçdaroğlu'dan CHP'nin hiçbir şaibeye ortak gösterilmemesi için iki talepte bulunduklarını kaydeden Yıldıray Sapan, “Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yasanın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak bu meclis kararını onaylamayarak iade etmesinin sağlanması gerektiğini söyledik. İkincisi ise CHP meclis grubunun, il yönetimi tarafından AVM yapımı furyasına partimizin alet edilmemesini güvence altına almasının sağlanması gerektiğini, bu amaçla da bağlayıcı bir karar alarak bu projeyi reddetmesinin sağlanması gerektiğini genel başkana ifade ettik. Bu öneriyi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Başkanına yöneltiyoruz. Derhal bu kararı meclise iade edin ve CHP meclis üyelerini bağlayıcı bir grup kararı alın" diye konuştu.

BU İŞ ASLINDA AKP PROJESİ

Antalya Milletvekili Arif Bulut da AVM konusunun bugüne gelişini kronolojik olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini belirtirken, bu işin aslında bir AK Parti projesi olduğunu ifade etti. Bulut, CHP'nin AVM'ler konusundaki tavrı belli olmasına rağmen il başkanının grupta bağlayıcı bir karar almaması sonucu üç farklı oy renginin çıkmasının göz ardı edilemeyeceğini ve mutlaka sorgulanması gerektiğini aktardı.

DOSYA ADAYLIKLA İLGİLİ DEĞİL

Milletvekilleri, açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'Dosyayı ilettikten sonra Kılıçdaroğlu'nun tavrı ne oldu?' sorusuna yanıt veren Osman Kaptan, “Bizimle görüştükten sonra dosyayı inceledi. Gereğinin yapılması konusunda üzerine düşeni yapacağını söyledi" dedi. Açıklamalarının ve Kılıçdaroğlu'na ilettikleri dosyanın büyükşehir belediye başkan adaylığıyla ilgisi olmadığına dikkati çeken Osman Kaptan, önceki Genel Başkan Deniz Baykal'ın da kendileriyle aynı tavır içerisinde olduğunun altını çizdi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

 
30 yaşına geldim, belkide otomobile dönmeliyim
 
AVM'lere ortak tavır
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 19 Kasım 2013 Salı 14:53

o ilginç arakadaşa sormak isterim ya gündemi takip etmiyor yada dünyadan haberi yok deniz baykalla beraber o 3 millet vekili 2b ilgili tüm ilçeleri gezdi sadece aksuda mitink yapmadı asıl akp özenenenleri görüyoruz parti içinde sıfatın ne olursa olsun bu partiyi küçük düşüremezsin önce bu bahsettiğin millet vekillerinin nelere soru önergesi verdiğini bir takip et ondan sonra eleşir çamur at izi kalsın siyasetini ağbeylerin sana öğretememiş yazık

Yorumu oyla      5      7  
İLGİNÇ 18 Kasım 2013 Pazartesi 21:37

ADI GEÇEN MİLLETVEKİLLERİ AKP MİLLETVEKİLİ MGİBİ AÇIKLAMA YAPMIŞLAR. ACABA TRANSFER Mİ OLDULAR. SONUÇTA CHP YE OY VERMEDEN VEKİL OLUNCA SIKINTI OLMAZ. SİZ MİLLETVEKİLİ OLDUKTAN SONRA CHP İL BİNASINA KAÇKEZ UĞRADINIZ? SORMAZLAR MI? SORMAYAN DEVRİM KÖK'E YAZIKLAR OLSUN. SİZ VEKİLLER AKSU DA KEPEZ DE 2B SORUNU İÇİN HALKIN YANINA GİTTİNİZ Mİ? SORDUNUZ MU? SİZ ANTALYA DA DEVLET HASTANELERİNDE YATAK OLMADIĞI İÇİN ÖZEL HASTANELERDE SÜRÜNEN HALK İÇİN NE 40 KİŞİLİK ÖĞRENCİLERLE DOLU SINIFLAR İÇİN İŞSİZ ÖĞRETMENLER İÇİN NE ZAMAN SORU SORDUNUZ? SN. KILIÇDAROĞLU'NA RAPOR SUNDUNUZ MU? GELELİM AVM OYUNUNA SN. BAŞKAN GERİ İADE EDEBİLİRİM DEDİ. EDECEKTİR DE...SİZDE DESTEK OLURSANIZ NE ALA.. AKP MİLLETVEKİLLERİ...

Yorumu oyla      9      6  
çarşı 18 Kasım 2013 Pazartesi 10:01

sayın genel bşk bir dünya açıklamaları var avm ilgili ama ne hikmettirki örgütün antalyadaki en üst organları gurubu serbest bırakıyor enteresan helal olsun sayın vekillerim sayın sapan sizin gibi genç dinamik ve yerel konularda bilgisi olan kişilerin bu belediyeleri yönetmesi gerekiyor yani sözün özü sizi belediye bşk olarak görmek istiyoruz Antalya ve muratpaşa için en hayırlısı bu bence ve kiminle konuşsam aynı şeyi söylüyor sadece 3.5 cakal harici

Yorumu oyla      7      10  
vatandaş 18 Kasım 2013 Pazartesi 09:46

sayın vekillereim ağzınıza sağlık özellikle yıldıray sapan vekilimize çünkü biz onu menderes türelede bu konularda dersini çok iyi verdiğini biliyoruz sayın vekilimizin artık yerel siyasete dönmesini istiyouz büyük şehir veya muratpaşa belediye bşk olarak görmek istiyoruz

Yorumu oyla      5      8  
vatandaş 18 Kasım 2013 Pazartesi 09:46

sayın vekillereim ağzınıza sağlık özellikle yıldıray sapan vekilimize çünkü biz onu menderes türelede bu konularda dersini çok iyi verdiğini biliyoruz sayın vekilimizin artık yerel siyasete dönmesini istiyouz büyük şehir veya muratpaşa belediye bşk olarak görmek istiyoruz

Yorumu oyla      7      11  
Y.e.e 17 Kasım 2013 Pazar 21:43

Kimlerin bu işte parmağı olduğu ortaya çıkmıştır.sayın vekillerim antalyayı rant merkezi olarak görenlere çok güzel kapak olmuş.sizler olduğunuz sürece bizleri SATAMAYACAKLAR...

Yorumu oyla      7      10  
Muratpasadan 17 Kasım 2013 Pazar 18:37

LAURA AVM- SHE MALL AVM ARASI 10 metre SHE MALL AVM - TERRA CITY AVM ARASI 1500 metre, TERRA CITY AVM - BEYAZ DUNYA AVM(eskiden AVM idi su anda degil ama herhangi bir zamanda olabilir cunku AVM olarak imarli) ARASI 100 metre… BU AVM leri OSMANLI DONEMINDE KONYA OVASINA UZAYLILAR TARAFINDAN YAPILMIS BEN DE YENI OGRENDIM, SIZLERDE BILIN DIYE YAZDIM DI!

Yorumu oyla      9      3  
Helal olsun yıldıray sapan 17 Kasım 2013 Pazar 17:11

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O baba konuştu
ANTALYA'da pideci Kerem G., üç oğluna 3 yıl boyunca işkence eden Kazım ...
Hastane’de yangın
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde inşaat halindeki 50 yataklı yeni Kemer Devlet ...
e-haciz uygulamasında Antalya pilot il
SOSYAL Güvenlik Kurumu'nun (SGK) prim alacakları tahsil ve takibine ilişkin ...
 
Şanlı'ya nostaljik çekim
ANTALYALI manken Burçin Şanlı, bir giyim markasının tanıtım çekimlerinde nostaljik kostümler giydi.
Satın aldığı araç aynı gün yandı
ANTALYA'da satın aldığı ikinci el otomobiliyle memleketine gitmek üzere ...
Halk pazarı yüzleri güldürdü
Antalya Büyükşehir Belediyesi yaş sebze ve meyve halinde hareketli günler yaşanıyor.
 
Antalya'de eko mimari desteklenmeli
Antalya'da yeni imar bölgelerinin güneşten en iyi yararlanacak şekilde ...
Mahruki’nin mektubu bireysel
ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, dernek ...
Ova belediye başkanı MHP'de
ANTALYA'nın Kaş İlçesi Ova Belde Belediye Başkanı Tevfik Taner, Demokrat ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva