Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
22 Aralık 2019 Pazar - 10:42

Veliler çocukları için öğrenci oldu

ANAOKULUNDAN liseye kadar farklı yaş gruplarında eğitim gören öğrencilerin velileri için Kültürlü Ebeveyn Akademisi ismi altında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Veliler çocukları için öğrenci oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Her eğitim seviyesindeki öğrencilerin velileri için farklı bir etkinlik düzenlenirken, velilerin kendilerini çocuklarının yerine koyarak empati yapması da sağlandı. Veliler, çocukları için 1 gün öğrenci oldu.

"EBEVEYN VE ÇOCUK ARASINDAKİ İLİŞKİYİ ŞEKİLLENDİRECEK BİR ÖNEMİ VAR"

Atölye formatında gerçekleşen etkinliklerin 30 Mayıs 2020 tarihine kadar sürmesi bekleniyor. İstanbul Kültür Eğitim Kurumları AR-GE ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Züleyha Yüzük ebeveynlerin rolünü önemsediklerini belirterek Kültürlü Ebeveyn Akademisi adı altındaki etkinlikler ve faydaları hakkında şunları söyledi: "Burada çocuklarımızın öğrenme deneyimlerinden tutun, yabancı dile yatkınlıkları, sanat yetenekleri, akranları ile olan ilişkileri, sosyal dünyaları, farkındalıkları, sınav deneyimleri, sınırları, ailedeki otoritenin nasıl olması gerektiği gibi birçok konunun ele alındığı bir akademi. Dolayısıyla bu akademi aslında ebeveyn ile çocuk arasındaki ilişkiyi de şekillendirecek bir öneme sahip. Burada anne baba olarak yaklaşımlarımız noktasında kendimizi sorguladığımız dönemler de oluyor. Burada velilerimize bir kılavuz niteliğinde olacak akademiler."

"EMPATİ YAPTIK"

Etkinliğe 7 yaşındaki oğlu Arel Büke için katılan velilerden Perinur Büke ise eğitim sonunda oğlunu daha iyi anladığını ve empati yaptığını belirterek şunları söyledi: "Hepimiz çocuklarımızın İngilizce bilmesini istiyoruz ve okulda da İngilizce eğitim görüyorlar. Evde çalıştırırken de birtakım zorlamalar yapıyoruz. Neleri daha iyi yapabileceğimizi, İngilizceyi onlara nasıl sevdirebileceğimizi ve nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda Angela ve Elis Hanım bize çok yardımcı oldu."

"ÇOK MUTLUYUZ"

Anaokulu öğrencisi 4,5 yaşındaki Ece Taner'in annesi Çağla Taner ve babası Cemil Taner de etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek uzay ile ilgili bir eğitime katıldıklarını belirtti. Sigorta uzmanı olarak çalışan Çağla Taner uzay konusuna ailece meraklı olduklarını belirterek: "Sadece çocuklarımızda değil bizde de bu merak var. Kafamızda olan soruları bir nebze kendisi aydınlattı. Gezegenler, sistemler ve aslında kafamızda belki hayal bile edemediğimiz uzaklıkları burada bizlere anlattı. Dünyamızın diğer gezegenlerle konumunu da burada görebildik. Soru soruyu açtı. Çok mutluyuz burada olduğumuz için" dedi.

Eğitimin tekrarı olursa da yine katılmak istediğini ifade eden ve pilot olan baba Cemil Taner de "Farklı konularda çok güzel eğitimler olabileceğini düşünüyorum. Daha büyük kitlelere ulaşırsak aslında bütün velilerin çocuklarının sorularına güzel cevaplar verebileceğini düşünüyorum" dedi.

17 yaşında ve 12'inci sınıftaki kızı Selin Cengiz için eğitime katıldığını belirten Nimet Cengiz, "Bugün bu eğitime üniversite hazırlık sürecinde ne şekilde davranış geliştirebileceğimizi öğrenmek için katıldım. Çünkü çocuğumuz ile iletişim kurmak çok önemli. Hem sınav kaygıları var hem de aile ve arkadaşları ile olan ilişkilerini yönetmeleri gerekiyor. Bu kadar çok yönlü bir çalışma içinde ister istemez zaman zaman kaygıya kapılıyorlar. Aynı şekilde bizler de strese giriyoruz. 'Acaba yanlış yapıyor muyuz?' diye düşünüyoruz. Bu konularda kendi bilgilerimizi öğretmenlerle analiz edeceğimiz bir ortam oldu" dedi.

ANAOKULUNDAN LISEYE KADAR FARKLI YAS GRUPLARINDA EGITIM GOREN OGRENCILERIN VELILERI ICIN EBEVEYN AKADEMISI ISMI ALTINDA BIR DIZI ETKINLIK GERCEKLESTIRILDI. ZULEYHA YUZUK (YUKARDA) ISTANBUL, (DHA)

ANAOKULUNDAN LISEYE KADAR FARKLI YAS GRUPLARINDA EGITIM GOREN OGRENCILERIN VELILERI ICIN EBEVEYN AKADEMISI ISMI ALTINDA BIR DIZI ETKINLIK GERCEKLESTIRILDI. NIMET CENGIZ (YUKARDA) ISTANBUL, (DHA)

İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
Çocuklar üşümesin diye atkı ve bere örüyorlar
 
Oruç tutamadığı için başlattığı projeyle 60 bin çocuğu giydirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklar üşümesin diye atkı ve bere örüyorlar
ÜLKE genelindeki ihtiyaç sahibi çocuklar için 21 yıldır atkı ve bere örerek ...
Gassallık yaptıklarını duyanlar ürküyor
SAMSUN'da her gün onlarca ölüyü yıkayıp, temizleyip, kefenleyen kadın ...
2 ev kadını mantar tesisi kurup, 15 kişiyi işe aldı
ŞIRNAKLI ev kadınları Ayşe İskenderoğlu (39) ve Emel Erkan (43), Şırnak ...
 
Hamsi Gürcistan'a yöneldi, tezghlar istavritle doldu
KARADENİZ'de deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi, ...
Marmaris'te gün doğumu güzelliği
MARMARİS'te gün doğumunda ortaya çıkan seyrine doyumsuz manzara, görenleri hayran bıraktı.
Cep telefonlarını kapatıp, doğa yürüyüşüne çıktılar
MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu ...
 
Mardin'de kayıp çift, ahırda bulundu
MARDİN'de perşembe günü telefonla yakınlarını arayıp, takip edildiklerini ...
Ciğerlerimiz yanıyor...
ULUDAĞ'ın eteklerindeki Erikli Yaylası'nda orman yangını çıktı. Yangın, ...
Çifte müebbet kararı onandı, eşi ve kızının mezarlarına koştu
ERZURUM'da 4 yıl önce nişanlısı Burcu Şengel (18) ile kayınpederi Salih ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva