3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
25 Ekim 2016 Salı - 13:08

YÖREX kapılarını açıyor

ANTALYA Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 26 Ekim Çarşamba günü kapılarını açıyor.

YÖREX kapılarını açıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılacak YÖREX, 70 ilden binlerce yöresel ürünü ziyaretçiyle buluşturacak. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, YÖREX'in 26 Ekim Çarşamba günü saat 11.00'da ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde kapılarını açacağını, 70 ilden binlerce yöresel ürüne ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Başkan Çandır, 'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla 5 gün sürecek YÖREX'te Aydın incirinden Çanakkale Mevlevi tatlısına, Erzurum oltu taşından Van kedisine, Zonguldak elpek bezinden Finike portakalına, Devrek bastonundan Hereke halısına, Diyarbakır örgü peynirinden Kars kaşarına binlerce ürünün ziyaretçilerin damak tadına ve göz zevkine sunulacağını vurguladı. Çandır, "10 bin metrekarede Türkiye'nin kuzeyini güneyini, doğusu batısını bir araya getireceğiz" dedi.

GİRİŞ ÜCRETSİZ

ATB Başkanı Ali Çandır, 6 yıldır düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nın bu yıl daha renkli geçeceğini söyledi. Bugüne kadar düzenlenen YÖREX'te 500 bin kişiyi Anadolu'nun zenginlikleriyle buluşturduklarını bildiren Ali Çandır, "Alıcı ve satıcıları buluşturarak ülkemizin eşsiz lezzetlerini dünyaya açtık. Yöresel ürün pazarını canlandırdık, yerinde istihdama, yerel ekonomiye ve yörelerin tanıtımına katkı sağladık. Atalarımızdan bize emanet, kıyıda köşede kalmış, kaybolmaya yüz tutmuş zenginliklerimizin hakkını hukukunu koruyarak ekonomiye tekrar kazandırmak için çalıştık" diye konuştu.

Ali Çandır, bu yıl ziyaretçi hedefinin 150 bin olduğunu söyledi. Yöresel Ürünler Fuarı'na girişin ücretsiz olduğunu vurgulayan Çandır, fuarın 5 gün boyunca 10.00- 20.30 saatleri arasında gezilebileceğini kaydetti. YÖREX'e gelen ürünlerin coğrafi işaretli ürünler olduğunu ya da coğrafi işaret başvurusu olan, olmaya aday ürünler olduğuna değinen Çandır, “YÖREX Anadolu'nun gerçek değerlerini ziyaretçi ile buluşturuyor" dedi.

ÇOCUKLARINIZI BU FUARA GETİRİN

Özellikle anne ve babalara seslenen Ali Çandır, yöresel ürünlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Çocukların mutlaka YÖREX'e getirilmesini isteyen Çandır, "Çocuklarımız yöresel lezzetlerimizi unutmasın diye YÖREX'i mutlaka görmeli. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık, tüm okullardan öğrencilerimizi fuara bekliyoruz" diye konuştu.

SAFİYE İLE FAİK BU FUARDA

ATB Başkanı Ali Çandır, 27 Ekim Perşembe günü ünlü sanatçı Safiye Soyman ile eşi Faik Öztürk'ün YÖREX'te stantları gezeceğini anlattı.

COĞRAFİ İŞARETLER SEMİNERİ 

YÖREX'in ikinci günü 27 Ekim Perşembe günü TOBB'un öncülüğünde 4'üncü Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Coğrafi İşaretler Semineri düzenleneceğini bildirirken, coğrafi işaretlerin yerel kalkınma hamlesi olduğunu ifade etti.

ATB Başkanı Çandır, YÖREX'e başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, oda ve borsa başkanlarına, kalkınma ajansları, yerel yönetimler ve üreticilere teşekkür etti. Çandır, tüm Antalyalıları yöresel şölen YÖREX'e davet etti.


ANTALYA TICARET BORSASI ONCULUGUNDE TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI'NIN DESTEGIYLE BU YIL 7'NCISI DUZENLENECEK YORESEL URUNLER FUARI YOREX, 26 EKIM CARSAMBA GUNU KAPILARINI ACIYOR. (ARTVIN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI ONCULUGUNDE TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI'NIN DESTEGIYLE BU YIL 7'NCISI DUZENLENECEK YORESEL URUNLER FUARI YOREX, 26 EKIM CARSAMBA GUNU KAPILARINI ACIYOR. (BILECIK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI ONCULUGUNDE TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI'NIN DESTEGIYLE BU YIL 7'NCISI DUZENLENECEK YORESEL URUNLER FUARI YOREX, 26 EKIM CARSAMBA GUNU KAPILARINI ACIYOR. (ERZURUM) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI ONCULUGUNDE TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI'NIN DESTEGIYLE BU YIL 7'NCISI DUZENLENECEK YORESEL URUNLER FUARI YOREX, 26 EKIM CARSAMBA GUNU KAPILARINI ACIYOR. (KARS) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI ONCULUGUNDE TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI'NIN DESTEGIYLE BU YIL 7'NCISI DUZENLENECEK YORESEL URUNLER FUARI YOREX, 26 EKIM CARSAMBA GUNU KAPILARINI ACIYOR. (ZONGULDAK DEVREK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI ONCULUGUNDE TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI'NIN DESTEGIYLE BU YIL 7'NCISI DUZENLENECEK YORESEL URUNLER FUARI YOREX, 26 EKIM CARSAMBA GUNU KAPILARINI ACIYOR. (DOSEMEALTI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Köse; Ablalar başka partiler adına sandık başındaydı
 
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez'de motosiklet şenliği düzenleniyor
KEPEZ Belediyesi, motosiklet kazalarına dikkati çekmek amacıyla Dokuma ...
Şahika Ercümen'den yeni dalış rekoru
DÜNYA serbest dalış rekortmeni, milli sporcu Şahika Ercümen, 'değişken ...
Antalya'da yeni hedef sualtı turizmi
ANTALYA'da yeni hedef 'sualtı turizmi' olarak belirlendi. Kentin sualtı ...
 
İsviçreli Fulya'nın, battaniyeye sarılı bıçaklanmış cesedi bulundu
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 9 gündür aranan 29 yaşındaki Fulya Özdemir'in, ...
6 aylık bebek uykusunda öldü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde annesinin yatağına yatırdığı 6 aylık bebek, yaşamını yitirdi.
İnşaattan düşen işçi öldü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde çalıştığı inşaatın ikinci katından düşen ...
 
Motosiklet kazası: 1 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı.
Yayın yasağı geldi
ATSO'DAKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
ATSO'da patlamaya yayın yasağı
ATSO'DAKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva