'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
7 Temmuz 2020 Salı - 13:02

Yabancı uyruklu emlakçıdan vatandaşlık oyunu

TÜRK vatandaşı olmak isteyen yabancılar için Türkiye'de en düşük 250 bin dolarlık konut satın almaları ve bankada 500 bin dolar mevduat hesabına sahip olması şartı aranıyor.

Yabancı uyruklu emlakçıdan vatandaşlık oyunu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Son yıllarda Türk vatandaşlığına geçmek isteyen ve bu nedenle Türkiye'den konut satın alan yabancı sayısında önemli bir artış oldu. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen, H.K. isimli emlakçı, hayali konut satışları yaparak para karşılığı yabancıları Türk vatandaşlığa geçirdiği iddia edildi. Eski ortağı iş insanı Ş.E.'nin avukatı Lokman Alpaydın tarafından, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda emlakçı H.K.'nın, Türk vatandaşı olmak isteyen yabancılardan 30 ila 60 bin dolar alarak, kendisine ait evleri 250 bin dolara satmış gibi gösterdiği belirtildi. Türk vatandaşlığına geçirdiği yabancılara, kağıt üzerinde satış yaptığı konutları, 3 yıl sonra bedelsiz olarak geri vereceklerine dair protokol de imzalatan H.K.'nın, bu yolla yatırımı engelleyerek devleti de zarara uğrattığı ileri sürüldü. 

YABANCI ALICI GETİRECEĞİ VAADİYLE ORTAK OLDU

Kendisi de 1990'lı yıllarda Türk vatandaşı olmuş emlakçı H.K. hakkındaki suç duyurusu dilekçesinde şu iddialar yer aldı:  A…Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin kurucusu ve sahibi olan Ş.E., 2017 yılında Beylikdüzü'nde yapacağı yeni inşaat için şüpheli H.K.'nın teklifi üzerine satış ofisini aldı. H.K daireleri satın alacak yabancı müşteri getireceği sözü verdi. Hatta yabancı müşteriler üzerinde olumlu etki oluşturmak için inşaat projesine de H.K.'nın kendi şirketinin adı olan 'G…Rezidans' ismi verildi.

SAHTECİLİĞİ PROTOKOLLE BELGELEDİ 

H.K.'nın bir süre sonra inşaat projesinden satın aldığı konutları, yabancılara satmış gibi göstererek bu kişilerin Türk vatandaşlığına geçmesini sağladığı ortaya çıktı. Türk vatandaşı olmak için 250 bin dolarlık ev satın alarak Türkiye'de yatırım yapması gereken bu kişiler, H.K.'ya 30 ila 60 bin dolar ödeyerek sözde daire sahibi oldu. H.K., hayali konut satarak Türk vatandaşlığını kazandırdığı bu kişilere bir de protokol imzalattı. Protokolde satışı yapılan konutların 3 yıl sonra bedelsiz olarak kendisine geri verileceği düzenlendi. H.K.'nın protokollerde unvanını kullandığı şirketle o tarihlerde herhangi bir ortaklığı veya yetkisi de olmadığı belirtildi.

"30 -40 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA TÜRK VATANDAŞLIĞI VERİLDİĞİNİ BİZ DE DUYUYORUZ"

Gayrimenkul Danışmanı İlker Güven, "Türk Vatandaşlığı almak, Türk vatandaşı olmak çok kolay olmamalı. Yasayla birlikte 250 bin dolar getiren vatandaşlar Türk vatandaşı oluyor. Son zamanlarda bizde duyduk. 30 bin 40 bin dolar vererek vatandaşlık verildiğini duyuyoruz. Biz buna karşıyız. Türk vatandaşlığı bu kadar kolay olmamalı. Bu tür satış yapanların karşısında duruyoruz. Bize bu şekilde teklif gelmedi ama çevremizden duyuyoruz. 250 bin dolar altında vatandaşlık veren kurumlarla firmalarla muhattap olunmamalı. Bu şekilde vatandaşlık alan kişiler yüzünden yasaya uygun yatırım yapanlara da haksızlık oluyor. Bu şekilde vatandaşlığa geçen yabancılar, 250 bin doları inşaat firmasının hesabına yatırıyorlar. Satış sonrası da para geri çekiliyor. 3 yıl sonunda da ev tekrar satış yapan firmaya veriliyor" diye konuştu.

ISTANBUL’DA BILINEN BIR INSAAT FIRMASININ SATIS OFISINI ALAN H.K., 30 VE 60 BIN DOLAR ARASINDA DEGISEN PARALAR KARSILIGI, KENDISINE AIT EVLERI YABANCI UYRUKLU KISILERE “HAYALI” OLARAK SATTI. H.K., HAYALI EV SATISLARINI YAPARKEN, TURK VATANDASLIGI SURECI TAMAMLANDIKTAN SONRA, KONUTLARI BEDELSIZ OLARAK GERI ALACAGINI DUZENLEYEN BIR DE PROTOKOL IMZALATTI.

ISTANBUL’DA BILINEN BIR INSAAT FIRMASININ SATIS OFISINI ALAN H.K., 30 VE 60 BIN DOLAR ARASINDA DEGISEN PARALAR KARSILIGI, KENDISINE AIT EVLERI YABANCI UYRUKLU KISILERE “HAYALI” OLARAK SATTI. H.K., HAYALI EV SATISLARINI YAPARKEN, TURK VATANDASLIGI SURECI TAMAMLANDIKTAN SONRA, KONUTLARI BEDELSIZ OLARAK GERI ALACAGINI DUZENLEYEN BIR DE PROTOKOL IMZALATTI. YABANCI UYRUKLU EMLAKCI H.K

ISTANBUL’DA BILINEN BIR INSAAT FIRMASININ SATIS OFISINI ALAN H.K., 30 VE 60 BIN DOLAR ARASINDA DEGISEN PARALAR KARSILIGI, KENDISINE AIT EVLERI YABANCI UYRUKLU KISILERE “HAYALI” OLARAK SATTI. H.K., HAYALI EV SATISLARINI YAPARKEN, TURK VATANDASLIGI SURECI TAMAMLANDIKTAN SONRA, KONUTLARI BEDELSIZ OLARAK GERI ALACAGINI DUZENLEYEN BIR DE PROTOKOL IMZALATTI. HAZIRLANAN PROTOKOL

ISTANBUL’DA BILINEN BIR INSAAT FIRMASININ SATIS OFISINI ALAN H.K., 30 VE 60 BIN DOLAR ARASINDA DEGISEN PARALAR KARSILIGI, KENDISINE AIT EVLERI YABANCI UYRUKLU KISILERE “HAYALI” OLARAK SATTI. H.K., HAYALI EV SATISLARINI YAPARKEN, TURK VATANDASLIGI SURECI TAMAMLANDIKTAN SONRA, KONUTLARI BEDELSIZ OLARAK GERI ALACAGINI DUZENLEYEN BIR DE PROTOKOL IMZALATTI. TAPU SENEDI

Müslim SARIYAR - Kubilay ÖZEV/İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
Sağlıkçı anneden, küçük kızının icra yoluyla alınmasına tepki
 
Bahçede otururken maganda kurşunuyla yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkçı anneden, küçük kızının icra yoluyla alınmasına tepki
EDİRNE'nin Keşan ilçesinde hemşire Saniye Güçel (40), eski eşi göz doktoru ...
Lokantadan 20 bin lira çalan hırsız kamerada
ATAŞEHİR'deki bir lokantaya gece saatlerinde giren hırsız kasadaki 20 ...
Bayrak asmak isteyen genç, elektrik akımına kapılarak öldü
TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, evine Türk bayrağı asmak isteyen ...
 
İntihar notu bırakıp evden ayrılan kız çocuğu, bulundu
BURSA'nın İnegöl ilçesinde dün sabah saatlerinde intihar notu bırakarak ...
Balıkçı teknesinde erkek cesedi bulundu
YENİKAPI'da 10 yıldır yaşamını bir teknede geçirdiği öğrenilen bir kişi, ...
Gelibolu'da tarlaları yanan köylülerin üzüntüsü
ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere mevkisindeki ormanlık ...
 
Av tüfeğiyle intihar etti
DENİZLİ'nin Sarayköy ilçesinde, Sedat E. (25) evde yalnız başınayken av tüfeği ile intihar etti.
81 ilde 'koronavirüs tedbirleri denetimi' yapılacak
İÇİŞLERİ Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Covid- 19 Tedbirleri Denetimi' genelgesi ...
16 ilde kaçak tütün operasyonu: 20 tutuklama
İSTANBUL merkezli olarak 16 ilde yapılan sigara, alkol ve tütün kaçakçılarına ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva