Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı köylerinde
Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı köylerinde
Oscar ödüllü yazar David Seidler hayatını kaybetti
Oscar ödüllü yazar David Seidler hayatını kaybetti
Sümer: Altınova'ya tarım kenti kuracağız
Sümer: Altınova'ya tarım kenti kuracağız
Ferman Akgül açtığı tazminat davasını kaybetti
Ferman Akgül açtığı tazminat davasını kaybetti
15 Ocak 2020 Çarşamba - 16:05

Yabancıya konut satışında 2019 rekoru

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde 2019'daki konut satışı, bir önceki yıla göre yüzde 1,9 azalarak, 1 milyon 348 bin 729 oldu. Türkiye genelinde konut satışı 332 bin 508'i ipotekli, 1 milyon 16 bin 221'i diğer satış türünde gerçekleşti.

Yabancıya konut satışında 2019 rekoru
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'de 2019 yılında ilk el konut satışı 511 bin 682, ikinci el konut satışı ise 837 bin 47 olarak gerçekleşti. Konut satışında 2019 yılında, İstanbul 237 bin 675 konut ve yüzde 17,6 payla ilk sırayı aldı. İstanbul'u, 132 bin 486 konut satışı ve yüzde 9,8 payla Ankara, 79 bin 221 konut satışı ve 5,9 payla İzmir izledi. En az satış ise 185 konutla Ardahan'da oldu.

ANTALYA'DA SATIŞ ARTTI

TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, Antalya'da konut satışlarının 2019 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 3,7 oranında artarak 65 bin 258 olduğunu açıkladı. Öncel, konut satışının bölgeye bağlı Isparta'da yüzde 4,8 oranında azalarak 6 bin 73, Burdur'da yüzde 19,8 oranında azalarak 3 bin 400 konut satıldığını söyledi.

YABANCILARA SATIŞTA YÜZDE 14.7'LİK ARTIŞ

Yabancılara konut satışının da 2019'da bir önceki yıla göre yüzde 14,7 oranında arttığını belirten Abdi Öncel, “Yabancılara konut satışlarında 2019 yılında ilk sırayı 20 bin 857 konut ile İstanbul, ikinci sırayı 8 bin 951 konut ile Antalya aldı. Antalya'yı 2 bin 539 konut satışı ile Ankara ve 2 bin 213 konut satışı ile Bursa izledi" dedi.

TÜM YILLARIN REKORU

Yabancılara yönelik konut projeleri üreten ve satışını yapan GYODER ve İNDER üyesi Helmann Construction Firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye'de 2019'da yabancılara satılan konut sayısının, 45 bin 483'e yükseldiğini ve tüm zamanların rekorunun kırıldığını söyledi. Yabancıların en çok tercihi ettiği ilin 20 bin 857 konutla İstanbul olduğunu belirten Özgün, 2018'de 14 bin 270 satışın gerçekleştiği İstanbul'da, 2019'da büyük artış gözlendiğini kaydetti.

IRAKLILAR İLK SIRADA

Türkiye'de yabancıların en çok rağbet ettiği ikinci ilin Antalya olduğunu dile getiren Özgün, “2019'da Antalya'da yabancılara 8 bin 951 konut satıldı. Hem İstanbul hem Antalya hem de Türkiye geneli toplam satışları, tarihin en yüksek sayısına ulaştı ve rekor kırıldı. Türkiye'den konut satın alan ülkelere göre ilk sırada Irak var. İkinci sırada İranlılar, üçüncü ise Ruslar en çok konut alımı yaptı" diye konuştu.

AVRUPALI VE RUSLAR SAHİLLERİ SEVİYOR

Yabancıların konut aldığı bölgelere göre değerlendirmede bulunan Özgün, Irak ve İran gibi Ortadoğu ülke vatandaşlarının daha çok Bursa, Yalova, İstanbul ve Ankara'yı tercih ettiğini söyledi. Rus, Alman ve İngilizlerin Antalya ve Muğla gibi sahil kentlerini daha çok tercih ettiğini aktaran Selman Özgün, “Yabancılar, konut seçiminde ulaşımın daha rahat, uçuş sayısının fazla olduğu, gidiş-gelişin ekonomik olduğu illeri tercih ediyor" dedi.

FUL EŞYALI VE AKILLI EV İSTİYORLAR

Konut özellikleri açısından Avrupalılar ve Rusların 1+1, 2+1 gibi küçük konutları tercih ettiğini, Ortadoğu'dan ise villa veya geniş metrekareli çok odalı konutlar için daha çok talep geldiğini anlatan Selman Özgün, "İç özellikler açısından da eşyalı, akıllı ev teknolojisi gibi özellikler öne çıkıyor. Örneğin bizim yeni tamamlanan ve tamamına yakını yabancılara satılan projemizde sadece bavullarını alıp gelmeleri yeterli olacak. Ful eşyalı, ısıtma-soğutma, havalandırma, ışıklandırma gibi işlemleri ülkelerindeyken bile yapabilecekleri akıllı ev teknolojisi sistemi var" diye konuştu.

TURKIYE ISTATISTIK KURUMU (TUIK), KONUT SATIS ISTATISTIKLERINI ACIKLADI. TURKIYE GENELINDE 2019'DAKI KONUT SATISI, BIR ONCEKI YILA GORE YUZDE 1,9 AZALARAK, 1 MILYON 348 BIN 729 OLDU. TURKIYE GENELINDE KONUT SATISI 332 BIN 508'I IPOTEKLI, 1 MILYON 16 BIN 221'I DIGER SATIS TURUNDE GERCEKLESTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

TURKIYE ISTATISTIK KURUMU (TUIK), KONUT SATIS ISTATISTIKLERINI ACIKLADI. TURKIYE GENELINDE 2019'DAKI KONUT SATISI, BIR ONCEKI YILA GORE YUZDE 1,9 AZALARAK, 1 MILYON 348 BIN 729 OLDU. TURKIYE GENELINDE KONUT SATISI 332 BIN 508'I IPOTEKLI, 1 MILYON 16 BIN 221'I DIGER SATIS TURUNDE GERCEKLESTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Altan Elmas’tan 2019 yılı konut sektörü değerlendirmesi: İyi kapadık
 
Avustralya’da yangınlar: Bir milyardan fazla hayvan yok olabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altan Elmas’tan 2019 yılı konut sektörü değerlendirmesi: İyi kapadık
KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Aralık ayında ...
ANTİAD'ın 5'inci dönem başkanı Ferhat Yıldız
ANTALYA İş İnsanları Derneği'nin (ANTİAD) 5'inci dönem başkanlığına Ferhat ...
ANSİAD 30 yaşında
Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD) 30’uncu kuruluş ...
 
Başkan Adlıhan Dere: E-fatura sistemi ertelenmeli
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 'e-fatura ve e-arşiv fatura' sisteminin esnaf ...
Manavgat'ta alış veriş yaparken dikkat !..
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde tüketici hakem heyeti 2019 yılı içerisinde ...
Bakan Selçuk: Gelecek sene iki taraf asgari ücrette anlaşacak
AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret ...
 
E-Ticaret Ne Kadar Kazandırır?
Günümüzde e-ticaret siteleri sayesinde geçimini sağlayan pek çok kişi ...
Asgari ücret belli oldu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020'de ...
Fahri Işık: ‘Uygarlık Anadolu’dan doğdu’
Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) toplantısı Akra Hotel’de ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva